A Twitter közösségi oldalon maximum 140 karakteres szöveges üzeneteket oszthatnak meg az ismerőseikkel a felhasználók. Az új netes szolgáltatást, melynek a segítségével már hírességek és cégek is üzeneteket tesznek közzé, most felfedezték maguknak a szakácsok, és olyan neves konyhafőnökök töltötték fel az oldalra a receptjeiket a közelmúltban, mint Raymond Blanc vagy Rowley Leigh. Annak azonban, aki az oldalon található recept alapján szeretné elkészíteni valamelyik ételkülönlegességet, az összes rövidítés jelentésével tisztában kell lennie, amit a 140 karakteres korlát miatt használnak a séfek. A rántott sajt receptje például a következőképpen férhetne bele egy rövid szöveges üzenetbe: "40dkgtrappista, 3toj, liszt, zsmorzsa. Megforgat2x, süt forró olaj".A mesterszakácsok ennél bonyolultabb fogásokról írnak még több rövidítés használatával, ami sokak számára érthetetlenné teszi a leírásokat. A recepteket megosztó konyhafőnököknek az erős rövidítések ellenére rendkívül sok követőjük gyűlt össze az oldalon. (www.technet.hu)
Sztárséfek receptjei sms-ben
Sztárszakácsok teszik közzé receptjeiket a Twitter nevű mikroblog oldalon. A profi receptek leírásához legfeljebb 140 karakter - egy SMS tartalma - áll rendelkezésre.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.