A Twitter közösségi oldalon maximum 140 karakteres szöveges üzeneteket oszthatnak meg az ismerőseikkel a felhasználók. Az új netes szolgáltatást, melynek a segítségével már hírességek és cégek is üzeneteket tesznek közzé, most felfedezték maguknak a szakácsok, és olyan neves konyhafőnökök töltötték fel az oldalra a receptjeiket a közelmúltban, mint Raymond Blanc vagy Rowley Leigh. Annak azonban, aki az oldalon található recept alapján szeretné elkészíteni valamelyik ételkülönlegességet, az összes rövidítés jelentésével tisztában kell lennie, amit a 140 karakteres korlát miatt használnak a séfek. A rántott sajt receptje például a következőképpen férhetne bele egy rövid szöveges üzenetbe: "40dkgtrappista, 3toj, liszt, zsmorzsa. Megforgat2x, süt forró olaj".A mesterszakácsok ennél bonyolultabb fogásokról írnak még több rövidítés használatával, ami sokak számára érthetetlenné teszi a leírásokat. A recepteket megosztó konyhafőnököknek az erős rövidítések ellenére rendkívül sok követőjük gyűlt össze az oldalon. (www.technet.hu)
Sztárséfek receptjei sms-ben
Sztárszakácsok teszik közzé receptjeiket a Twitter nevű mikroblog oldalon. A profi receptek leírásához legfeljebb 140 karakter - egy SMS tartalma - áll rendelkezésre.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.