A Twitter közösségi oldalon maximum 140 karakteres szöveges üzeneteket oszthatnak meg az ismerőseikkel a felhasználók. Az új netes szolgáltatást, melynek a segítségével már hírességek és cégek is üzeneteket tesznek közzé, most felfedezték maguknak a szakácsok, és olyan neves konyhafőnökök töltötték fel az oldalra a receptjeiket a közelmúltban, mint Raymond Blanc vagy Rowley Leigh. Annak azonban, aki az oldalon található recept alapján szeretné elkészíteni valamelyik ételkülönlegességet, az összes rövidítés jelentésével tisztában kell lennie, amit a 140 karakteres korlát miatt használnak a séfek. A rántott sajt receptje például a következőképpen férhetne bele egy rövid szöveges üzenetbe: "40dkgtrappista, 3toj, liszt, zsmorzsa. Megforgat2x, süt forró olaj".A mesterszakácsok ennél bonyolultabb fogásokról írnak még több rövidítés használatával, ami sokak számára érthetetlenné teszi a leírásokat. A recepteket megosztó konyhafőnököknek az erős rövidítések ellenére rendkívül sok követőjük gyűlt össze az oldalon. (www.technet.hu)
Sztárséfek receptjei sms-ben
Sztárszakácsok teszik közzé receptjeiket a Twitter nevű mikroblog oldalon. A profi receptek leírásához legfeljebb 140 karakter - egy SMS tartalma - áll rendelkezésre.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista
Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség
Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től
A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja
Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Legjobbak közt a magyar speciality kávé
A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben
A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.