Az öt éve alakult asztaltársaság programja: újraalkotni a hajdan híres Budai Vöröst, a régi Pest-Buda remek borát – bő száz év szünet után. A telepítéssel párban épült a terület tanösvénnyé formálása, a kertrész most bejárható tőkesorait kínálja az ország különböző borvidékeiről érkezett állománynak, amelyek így, együtt alkotják Kadarkáink Kertjét, az első területet a klasszikus Budai Borvidéken, ahol újra megjelent a bornak rendelt szőlő.
Maga a program: szüreti játék. A Jókai-féle majorudvaron berendezett fogadópontra hordanak fel kadarkáink Kertjéből mintegy 200 kilogramm szőlőt a taposókádakba a sváb viseletbe öltözött legények faputtonyban, hogy a viseletbe öltözött leányok levére tapossák. A kitaposott szőlő az erjesztő kádba (káci) és a présbe kerül, a mustot, amyg tart, a közönség megkóstolhatja.
A héján áztatott, káciban csömöszölt kadarka-kékfrankos-csóka bogyókból bor készül majd a jövő évi szüretre, az újra palackozott Budai Vörös. Az idén a tavaly készített, s Somlai Ferenc, budakeszi borosgazda pincéjében borrá érett Budai Fűszeres kóstolható.
Az idén harmadik alkalommal, ezúttal október 4-én, pénteken délután háromkor kezdődik a hagyományőrző sváb szüreti mulatság.