Szavai szerint a látogatóközpont nemcsak a turistákat várja, hanem "ide szeretnék csalogatni az egrieket is". Az aktív és ökoturizmust népszerűsítő létesítmény egyebek mellett kiállításokkal, Márai-emlékszobával, a szabadtéri színpadra tervezett programokkal, játszóházzal és kalandparkkal várja a látogatókat.
Kerenszky Attila, a hétvégi rendezvény társszervezője, a Szépasszonyvölgyi Vendégvárók Egyesületének alelnöke emlékeztetett: a Szépasszonyvölgy "Európában egyedülálló pince- és vendéglátó-rendszerrel" büszkélkedhet.
A tervezett programokról szólva elmondta: pénteken szőlőpréseket állítanak fel, ahol 10 órától préselésre és mustkóstolásra várják a látogatókat. A gyerekeknek bemutatják a kalandparkot és a tanösvényt, majd 13 órától gasztro show-t tartanak. Ennek keretében a kulturált borfogyasztásról is beszélnek a gyerekeknek és kísérőiknek, mert - mint az alelnök rámutatott - Európa számos országában, így például Franciaországban vagy Olaszországban az étkezések szerves részét képezi a kulturált borfogyasztás, ezzel pedig időben meg kell ismertetni a fiatalabb korosztályt. Délután két órától motoros kaszkadőr bemutatóval folytatódnak a programok, majd opera- és operettslágerek következnek, este pedig Stone ad koncertet.
Szombaton déltől Koltai Lajos rendezővel, operatőrrel találkozhatnak a vendégek, délután lesz cigányzene és kiállítás-megnyitó, fél háromkor pedig Habis László ünnepélyes keretek között átadja a látogatóközpontot. Este fél nyolctól Demjén Ferenc ad koncertet, utána pedig utcabál zárja a napot.
A szervezők közlése szerint a két napon kézműves vásárt is tartanak, vendégük lesz a gönci önkormányzat, így gönci pálinka és barackos ételek kóstolója is várja a látogatókat. Ezen a hétvégén beindítják a Szépasszonyvölgy és a színház között közlekedő buszjáratot is.
A Szépasszonyvölgyi Márai Aktív Turisztikai Látogatóközpont az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Unió támogatásával csaknem 400 millió forintos beruházással épült meg.
Szüreti mulatsággal nyit az egri Márai látogatóközpont
(MTI) - Kétnapos szüreti mulatsággal nyitja meg kapuit a hétvégén a látogatók előtt az egri Szépasszonyvölgyi Márai Aktív Turisztikai Látogatóközpont - közölte hétfői egri sajtótájékoztatóján Papp-Kormos Éva, az intézmény koordinátora.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.