Szüreti nyitott pincék rendezvénysorozatot tartanak a hétvégén Palkonyán

Csaknem húsz kulturális és gasztronómiai programra, köztük több pécsi zenekar koncertjére várják a résztvevőket pénteken és szombaton a Palkonyai Szüreti Nyitott Pincék rendezvénysorozatára - közölte az MTI-vel szerdán a villányi borvidékhez tartozó község turisztikai egyesületének elnöke.

Rechnitzer Szilvia a második alkalommal megrendezendő kezdeményezésről elmondta, hogy az országos műemléki védettséget élvező palkonyai pincesoron 9 helyszínen lehet majd bort kóstolni, a szőlőhegyen pedig 15 perces erdei sétával elérhető borteraszt alakítanak ki.

A kóstolópoharat a helyszínen 1500 forintért lehet megvásárolni, és az egyúttal tartalmaz három szabadon felhasználható, bármelyik pincénél beváltható kóstolójegyet is. Péntektől a palkonyai és környékbeli termelők kínálják portékáikat, szombat délután a többi között zenés szüreti traktoros felvonulást tartanak néptáncosok részvételével.

A közönség szórakoztatásáról idén pécsi zenekarok, köztük a Pixel Plants, a Brass&Roll, és a Lékkör gondoskodik - tette hozzá Rechnitzer Szilvia, aki ezer fő alatti látogatószámra számít a hétvégén. A festői szépségű dél-baranyai település híres és kedvelt pünkösdi nyitott pincék rendezvénysorozatát 1994 óta minden év pünkösdvasárnapján tartják meg több ezer látogató részvételével.

Forrás: Vendég & Hotel/MTI


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.