Tápióka puding brit filmsztárokkal

A hétvégi, méltán népszerű Csengetett, Mylord? - találkozóhoz kapcsolódóan, szombat délben egyedülálló esemény zajlott az ARAZ Étterem falai között is.

Barka Áron, Chef-de-Cuisine minden bizonnyal a sorozat egyik legnagyobb magyarországi rajongója. Nem is kaphatott volna testhezállóbb feladatot annál, minthogy a sorozat főszereplőit magyarországi tartózkodásuk során valami maradandóval kápráztassa el. A kreativitásáról is híres chef a sorozatban szereplő fogásokat felhasználva, egyedi menüvel várta szombaton személyes kedvenceit.

Felszolgálásra került többek között Teddy kedvence, az uborkás szendvics, spárgakrémleves sült borjúvesével, Sole Veronique, White Lady sorbet, báránysült mentaszósszal és Stilton sajt. Desszert gyanánt tápióka pudingot szolgáltak fel. Amanda Bellamy, az egykori Rose, saját elmondása szerint a sorozat forgatása alatt (és azóta is) kimondottan kerülte a finomságot, de ez a verzió megingatta a több évtizedes ellenszenvét.

A hozzánk látogató, angol színészek (Susie Brann – Poppy; Catherine Rabett – Cissy; Amanda Bellamy – Rose; Jeffrey Holland – James Twelvetrees és Michael Knowles – Teddy) az egyedi menü láttán nem rejtették véka alá meghatottságukat - mindannyian egyetértettek abban, hogy a kitűnően megkomponált ebéd visszarepítette őket a Meldrum-házba, és hogy már a menükártya láttán tudták, hogy „Az finom lesz…”.

A fogások végeztével felállva, tapssal köszöntötték a menüt megalkotó és elkészítő chefet, majd elégedettségüket a vendégkönyvben egy „Mrs. Lipton is büszke lenne Rátok…” üzenettel nyugtázták. A mára ikonikussá vált sorozat idén ünnepli 30. születésnapját, a részeket 1988-ban kezdték forgatni Angliában. Ennek apropóján szombaton nagyszabású közönségtalálkozóval tisztelegtek a szervezők a sorozat szereplői és készítői előtt.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.