Rendőrök fékeztek meg egy dühöngő férfit a kunszentmártoni főzőversenyen. A településen évek óta hagyomány, hogy tarhonyából készült ételeket készítenek, amelyekkel a helyi főzőversenyen is szerepelnek az alkalmi szakácsok. Szombaton délután, amikor éppen értékelték a benevezett ételeket, az egyik versenyző dühében a zsűrire akarta borítani a tarhonyát, mert nem értett egyet a helyezésekkel.A helyi televízió tudósítójának beszámolója szerint a dühöngőt csak a helyszínre kihívott rendőrök tudták megfékezni.A Független Hírügynökség információi szerint senki sem sérült meg. A feldühödött alkalmi szakácsot a szentesi kórházba vitték józanodni. (Forrás: FH / RTL Klub)
Tarhonyával vett elégtételt a zsűrin a szakács
Ráborította a zsűrire a tarhonyát a kunszentmártoni főzőversenyen egy feldühödött férfi. A hagyományos szombati rendezvényen azért robbant ki vita, mert a versenyzőnek nem tetszett az értékelés. Az indulatos férfit kijózanítóba vitték - adta hírül az RTL Klub.
Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható
A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny
2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében.
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként
Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem
A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben
2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon
Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól
Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat
A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten
Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke
A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt.
Interjú
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.