Tavaszköszöntő Gasztrohét a METRO-val

A tavasz első napsugaraival érkezik a METRO Nagykereskedelem szezonnyitó kulináris kampányhete, a METRO Gasztrohét. A hazai gasztronómiát ünneplő héten a METRO és több, mint 500 partnere 5000 Ft értékű éttermi kuponokkal csalogatják a vendéglátóhelyekre a kulináris élményekre éhes vendégeket. A tavaszi Gasztrohét március 11-17. között tart, regisztrálni és kuponokat letölteni pedig az előtte való héten, március 4-10-ig lehet!

A Gasztrohét küldetése az éttermi kultúra népszerűsítése, ünnepelve a sokszínű magyarországi gasztronómiát. A 2024. március 11-17-ig tartó Gasztrohéten 5000 Ft értékű kuponokat válthatnak be a vendégek a tematikus kampányhoz csatlakozó több, mint félezer étteremben 10.000 Ft feletti fogyasztás esetén; míg a kampányhoz csatlakozó éttermek a kuponokat levásárolhatják a kezdeményezést elindító METRO-ban. A Gasztrohéten beváltható kedvezménykuponokat 2023. március 4-10. között lehet letölteni a METRO oldaláról (kupon.metro.hu) egy villámgyors regisztrációt követően.

A vendéglátóipart több értékesítési csatornán, 13 hazai áruházon keresztül kiszolgáló nagykereskedelem 30 éve megbízható partnere a szektornak: az ágazatban dolgozó szakemberekkel együtt fejlesztve alakítja ki szolgáltatásait és árukínálatát. Az 5000 Ft-os kuponokat ezúttal is METRO-kártya nélkül igényelheti bárki, aki az első, kimozdulásra csábító mikroszezont (a nemzeti ünnephez kapcsolódó hosszúhétvégét) egy gasztronómiai élménnyel tenné teljessé. A kampányhét jó alkalom a kedvenc étterem újbóli meglátogatására, de arra is, hogy a résztvevők tágítsák gasztronómiai látókörüket, és akár egy magasabb árkategóriájú vendéglátóhelyet is kipróbáljanak.

A szabályok nagyon egyszerűek:

  • Március 4-10. között: A kupon.metro.hu oldalról lehet válogatni a részt vevő vendéglátóhelyek között, és a választott vendéglátóhely kuponját név és e-mail cím megadásával lehet igényelni.
  • Egy regisztrációval egy 5000 Ft értékű kupon igényelhető, amit e-mailen kap meg a résztvevő.
  • A kupont nem kell kinyomtatni, minden intézhető elektronikusan, az okostelefonon keresztül!
  • Március 11-17. között: 10.000 Ft feletti fogyasztásnál váltható be a kupon a választott vendéglátóhelyen. A kupont ekkor kell aktiválni az érvényességhez.
  • Érdemes asztalt foglalni a választott étterembe.

Kulináris expedícióra fel: kupon.metro.hu


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.