Mi megmondjuk: biztos nem olyat, amilyet a pesti Dohány utcai ARAZ Étterem szakács tanulói készítettek azon a szakács- cukrász- és felszolgálóverseny alkalmával, amelyet „élesben” rendeztek november 13-án a házigazdák, azaz a négy csillag superior minősítésű Continental Hotel Budapest részeként ismert – attól mégis önálló étteremként külön is működő - ház kezdeményezéseként. Volt itt minden, ami egy igazi szakmai versenyhez kell: vendégek a felterített asztaloknál, sürgő-forgó szakács- és cukrásztanoncok a konyhán, szigorú (és kevésbé szigorú) ítészek a pontozótáblák felett. És nemcsak borjúpaprikás galuskával szerepelt a tanulóverseny „palettáján”, hanem előételként olyan sonkás raviolit készítettek a lányok, fiúk, ahol nemcsak az olaszos mártást állították össze, hanem a tésztát is maguk gyúrták. De a cukrásztanulók is kitettek magukért: piskótát sütögettek, lekvárral bélelték, borhabot kavartak mellé, aztán pedig nekiálltak diós és mákos pozsonyi kiflit sütni. Lehet, hogy az egyik tésztaféle vagy valamely mártás túl sósra, netán egy-egy piskóta rolád túl édesre, egynémely borhab pedig kissé vízízűre sikeredett – de próbálja bárki a fiatalok után csinálni mindezt pár hónapos, jó esetben egy- vagy kétéves szakmai ismeret elsajátítása után. A szakmai zsűri (amelybe lapunk képviselőjét is meghívták) előtt pedig a nyárfalevélként rezgő felszolgálók szerepeltek igazán. És nemcsak azért, mert ők voltak elsősorban szem előtt, hanem (szintén nem mellesleg) számot adtak a vendéggel való törődés, a felterítés, majd az étel- és italszervírozás mellett eszközismeretből is – és mindannyian sikerrel vették az akadályt!
{youtube|id=NbDzjnTWfyY}
Az ARAZ Étterem tanulói – ez egyben tanáraik elismerése is - mind jól vizsgáztak, ügyesek, lelkesek voltak és valóban komolyan vették a versenyt, a közös és az egyéni munkát. Öt szakács-, öt cukrász- és hét felszolgáló tanuló versenyzett, közülük az első három értékes díjakban részesült, ők a következők: Klemenisz Georgina, Szűcs András és Zoboki Balázs (szakács), Major Nikoletta, Nagy Izabella és Petró Ingrid (cukrász), valamint Szeremi Erika, Tenke Georgina és Urbán Dávid (felszolgáló).
Vágó Ágnes (Vendég & Hotel)