Téli Etyeki Piknik

Etyek, Újhegy, Szépvölgy - A Téli Etyeki Piknik szervezői január 18-án a tél ízeivel várják a látogatókat a Gasztrosétányon. Az újhegyi és szépvölgyi pincékben az ország legjobb vörösborosai is ott lesznek. Disznóvágással töpörtyűsütéssel, forralt borral, mesemondók előadásaival, táncházzal és számos zenei programmal készülnek.

PROGRAM - résztvevő etyeki pincék és vendégborászok

Szombaton 10.00 órától disznóvágás, töpörtyűsütés, borkóstoló az ország legjobb vörösborosaival. Kézműves kiállítás és vásár, gyermekprogramok; mesét mond Agócs Gergely és Nagy Bercel, fellép Róka Szabolcs énekmondó, zenél az Acoustic Loops és a Sajnaroli és a rana.

1. Gradowski Birtok

  • Boda Pisti és a Hedonist Team zenél délután
  • Töltött káposzta és forraltbor-variációk

2. Garaguly Birtok és Borpince

Balla Géza Pincészete (Arad-hegyalja), Maurer Pincészet (Domaszék)

3. Milán Pince

  • Pálinkakóstoló, házi rétes és lángos

4. Ínyenc pont

  • Szarvas és mangalica termékek, libatepertő, libatepertő-krémes kenyér

5. Gombai Birtok

  • Borkóstoló és pezsgőbemutató
  • Friss házi pogácsa és rétes

6. C’est La Vie Café! - Gourmet kávézó

  • Saját főzésű forró csokoládék
  • Vin chaud (francia forralt bor)

7. Árpás László Sonkamester Pincéje

Szatmári Családi Pincészet (Szigliget), Tiffán Ede és Zsolt Pincészete (Villány)

  • Malacsütés, kemencés kacsa, báránysült, sonkakóstoló

8. Halmi Pince

  • Kézműves szörpök, házi sütemények, forralt bor, gyerekpuncs, tea, sült alma
  • Vitorlázás ihlette, csomózott férfi és női karkötők és nyakbavalók bemutatója és vására

9. Szent Orbán Pince

  • Házi lángos és szörpkóstoló

10. Zarándok Pince

Karner Gábor Kézműves Borászata (Mátraalja), Losonci Pince (Mátraalja), Szecskő Tamás Pincészete (Mátraalja)

  • Töpörtyűsütés

11. Kácsor „Kíra” Pince

Gál Lajos Pincészete (Eger)

  • Kecskesajt, forralt bor, libatepertőkrémes kenyér, sonka és rétes

12. Berényi Pince - Orosz Gyula Családi Pincészete

13. Debreczeni Pince

Ferenczi Szőlőbirtok (Szekszárd)

  • Hagyományos disznóvágás kóstolóval
  • Etyeki és szekszárdi borok kóstolója
  • Harmonikazene

14. Krisán Pince

Gróf Buttler Borászat (Eger), Dúzsi Tamás Pincészete (Szekszárd)

  • Cigányzene
  • Az elmaradhatatlan „Anyuka-fele” fokhagymás sült hús

15. Fonó Présház

  • 10:00 Agócs Gergely – mesék kicsiknek és nagyoknak
  • 12:00 Zurgó – moldvai mesék, népzenék; Nagy Bercel meséje
  • 14:00 Zurgó – Nagy Bercel meséje
  • 15:00 Róka Szabolcs énekmondása és meséléses

16.   Rókusfalvy Birtok

Sebestyén Pince (Szekszárd), Dávid Borház (Egerszalók)

  • 10.00 órától disznóvágás, hurkatöltés
  • Egész nap gyermekprogramok, farsangi álarcok készítése, kézműves foglalkozás és kiállítás
  • Borkóstoló és pezsgőbemutató
  • Nemzetek forró italai (grog, forralt bor, almapuncs, bombardino, forró cider, kávé- és teakülönlegességek)
  • Toros ételek, sült gesztenye és mennyei finomságok
  • Borászportál-sziget, ahol kézműves bonbonok, mini boriskola, zalakarosi wine&spa, valamint nyereményjáték várja a látogatókat.
  • 15.00 Sajnaroli es a rana koncert
  • 17.00 Fellép az Acoustic Loops

17. Buzál-Mórocza Pince

  • Forralt bor, zsíros kenyér

18. Télikék Pince

Maurusz Borászat (Mór)

19. Korda Filmpark

  • A Korda Látogatóközpont szombaton 10%-os kedvezményt biztosít a belépőjegyek árából.
  • Czimeres Pálinka bemutatója és kóstolósarok
  • Kézműves gasztronómiai termékek kóstolója
  • 15.00 Meglepetésfellépő

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.