Teljes átvilágítás a német McDonald's-nál

A német Spiegel magazin értesülései szerint igazi vallatáson esnek át azok, akik Németországban szeretnének McDonald's, vagy Subway franchise taggá válni: az intim személyes kapcsolatoktól kezdve, az egészségügyi állapotig semmi nem maradhat titokban - írja a Pénzcentrum híre alapján a Franchiseportál.

Talán kevesen gondolnák, hogy ahhoz, hogy valaki a fent említett két gyorsétterem-lánc tagjává váljon mást is fel kell tudnia mutatni megfelelő üzleti háttéren kívül, de még a hamburger gyártási technika bizonyításán sem lepődnénk meg különösebben, azon azonban már többen, köztük a német hatósások is fennakadtak, hogy miért kell a leendő tagnak házasságtörésétől kezdve, az egészségügyi állapotáig mindenről beszámolnia. A Subway lánchoz csatlakozni akaró vállalkozóknak például hozzá kell járulniuk ahhoz, hogy "átvilágítsák" őket, terrorizmus ellenes okokra hivatkozva, de a róluk készülő jelentés tartalmaz az illető életvitelével, emberi kapcsolataival összefüggő információkat is. A McDonald's tagjelöltjeitől azt is megkérdezik, hogy állnak a házasságtöréssel, vagy hogy mikor és milyen okból keresték fel legutóbb orvosukat. Schleswig-Holstein tartomány adatvédelmi biztosa szerint ez a gyakorlat azonban ütközik a német adatvédelmi törvény előírásaival. A McDonald's az értesülésekre úgy reagált, hogy ezek a kérdések szükségesek ahhoz, hogy megfelelően felmérjék az ilyen hosszú távú üzleti kapcsolatban rejlő kockázatokat. A Subway nem kívánt reagálni a Spiegel megkeresésére. (Forrás: Sipegel, penzcentrum.hu, franchiseportal.hu)

Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.