Teljes átvilágítás a német McDonald's-nál

A német Spiegel magazin értesülései szerint igazi vallatáson esnek át azok, akik Németországban szeretnének McDonald's, vagy Subway franchise taggá válni: az intim személyes kapcsolatoktól kezdve, az egészségügyi állapotig semmi nem maradhat titokban - írja a Pénzcentrum híre alapján a Franchiseportál.

Talán kevesen gondolnák, hogy ahhoz, hogy valaki a fent említett két gyorsétterem-lánc tagjává váljon mást is fel kell tudnia mutatni megfelelő üzleti háttéren kívül, de még a hamburger gyártási technika bizonyításán sem lepődnénk meg különösebben, azon azonban már többen, köztük a német hatósások is fennakadtak, hogy miért kell a leendő tagnak házasságtörésétől kezdve, az egészségügyi állapotáig mindenről beszámolnia. A Subway lánchoz csatlakozni akaró vállalkozóknak például hozzá kell járulniuk ahhoz, hogy "átvilágítsák" őket, terrorizmus ellenes okokra hivatkozva, de a róluk készülő jelentés tartalmaz az illető életvitelével, emberi kapcsolataival összefüggő információkat is. A McDonald's tagjelöltjeitől azt is megkérdezik, hogy állnak a házasságtöréssel, vagy hogy mikor és milyen okból keresték fel legutóbb orvosukat. Schleswig-Holstein tartomány adatvédelmi biztosa szerint ez a gyakorlat azonban ütközik a német adatvédelmi törvény előírásaival. A McDonald's az értesülésekre úgy reagált, hogy ezek a kérdések szükségesek ahhoz, hogy megfelelően felmérjék az ilyen hosszú távú üzleti kapcsolatban rejlő kockázatokat. A Subway nem kívánt reagálni a Spiegel megkeresésére. (Forrás: Sipegel, penzcentrum.hu, franchiseportal.hu)

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.