Terasznyitás a Belváros egyik legjobb lazulós helyén

Már közel egy éve várja vendégeit a Sophisto Restaurant, a hely pezsgőbárként indult, mára viszont már közkedvelt vacsora-, brunch- és ebédhelyszínné nőtte ki magát.

A hely étlapján olyan különlegességek találhatóak, mint az osztriga, a nyúlgerinc májjal és kukoricával, vagy a szarvasgombás mille feuille, de közkedvelt tojásos reggelik, édességek vagy épp a napi ebédmenü közül is választhatnak a vendégek.

 

A ház pezsgője, a somlói birtokról származó Sophisto Pezsgő néhány hónappal első palackozása után Mundus Vini díjban részesült, mellette jó néhány ismert hazai és külföldi pezsgőház prosecco, cava és pezsgő tételei kérhetőek, a szintén nagyon impozáns koktélválaszték mellett. És a koktélok közül is találni szarvasgombásat.
A tavaszi újdonságok közé sorolható a korlátlan italfogyasztás, azaz az Emily in Paris inspirálta Chamére és Champére iitalválaszték.
Nemrég a ház sommelier-je, Fóti Gyula elindította a közösségi oldalaikon Pezsgő Péntek sorozatát, amelyben kulisszatitkokat fed fel világhírű és kevésbé ismert márkákról egyaránt.

 
Az étterem tematikus napokat is szervez, április 20-án például a raclette-é a főszerep, Fenyőházi Ervin, a Bon Fromage francia sajt-szaküzlet tulajdonosa lesz a házigazda. Kipróbálják a sajtok királyát, a raclettet, amelyet hagyományosan, francia szokás szerint parázsburgonyával, sonkával, bon-bon szalámival, csemege uborkával, gyöngyhagymával, reteksalátával, és pár szelet bagettel kínálnak.
A nyári időszakban több ital- és étel workshop is érkezik majd a helyszínre. 

Forrás: Turizmus Online


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.