Terasznyitás a Belváros egyik legjobb lazulós helyén

Már közel egy éve várja vendégeit a Sophisto Restaurant, a hely pezsgőbárként indult, mára viszont már közkedvelt vacsora-, brunch- és ebédhelyszínné nőtte ki magát.

A hely étlapján olyan különlegességek találhatóak, mint az osztriga, a nyúlgerinc májjal és kukoricával, vagy a szarvasgombás mille feuille, de közkedvelt tojásos reggelik, édességek vagy épp a napi ebédmenü közül is választhatnak a vendégek.

 

A ház pezsgője, a somlói birtokról származó Sophisto Pezsgő néhány hónappal első palackozása után Mundus Vini díjban részesült, mellette jó néhány ismert hazai és külföldi pezsgőház prosecco, cava és pezsgő tételei kérhetőek, a szintén nagyon impozáns koktélválaszték mellett. És a koktélok közül is találni szarvasgombásat.
A tavaszi újdonságok közé sorolható a korlátlan italfogyasztás, azaz az Emily in Paris inspirálta Chamére és Champére iitalválaszték.
Nemrég a ház sommelier-je, Fóti Gyula elindította a közösségi oldalaikon Pezsgő Péntek sorozatát, amelyben kulisszatitkokat fed fel világhírű és kevésbé ismert márkákról egyaránt.

 
Az étterem tematikus napokat is szervez, április 20-án például a raclette-é a főszerep, Fenyőházi Ervin, a Bon Fromage francia sajt-szaküzlet tulajdonosa lesz a házigazda. Kipróbálják a sajtok királyát, a raclettet, amelyet hagyományosan, francia szokás szerint parázsburgonyával, sonkával, bon-bon szalámival, csemege uborkával, gyöngyhagymával, reteksalátával, és pár szelet bagettel kínálnak.
A nyári időszakban több ital- és étel workshop is érkezik majd a helyszínre. 

Forrás: Turizmus Online


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.