Terasznyitás az Erzsébet téren

Megnyílt az Erzsébet téri, egykori buszpályaudvar épületében lévő Gin Corner Botanist Gallery nevű szabadtéri terasz.  A Nyíri István Ybl-díjas építész által tervezett, egykori buszpályaudvar épületének felső emelete már a kilencvenes években is helyet adott rendezvényeknek.  

A most megnyíló terasz azért egyedi, mert a Nyíri István Ybl-díjas építész által tervezett modernista létesítmény sokak szerint az egyik legjobban sikerült budapesti középület. Az 1977-től műemléki védelem alá helyezett ház a 2000-es évek elejéig buszpályaudvarként működött, 2011 és 2016 között a Design Terminálnak adott otthont. 2021 decembere óta pedig a Fröccsterasz és a Terminál mellett helyet kap benne a Gin Corner is, Budapest első gin tematikus bárja. A Botanist Gallery-t az egykori állomásépület csomagrakodó hídján alakították ki, ami átvezet a pezsgő Fröccsteraszra.

 

Az új terasz a Fröccsterasz komplexum részét képezi, amelynek új vezetése már több mint két éve azon dolgozik, hogy az eltérő tematikájú egységeiben (Terminal Club, Fröccsterasz és Gin Corner Bar) minden korosztály megtalálja az ízlésének megfelelő programot, de mégis megtartsa a hely a régi Fröccsterasz metropolitan atmoszféráját. Így ebben a belvárosi forgatagban az éjszakai pezsgő élet mellett helyet kapnak a napközbeni baráti fröccsözések, a kora esti koncertek, a kertmozi, de exkluzív eseményekkel is várják az érdeklődőket.

A Botanist Gallery kisebb privát eseményeket is befogad: 70 ülőhellyel vagy 110 állóhellyel rendelkezik.

Forrás: Turizmus Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.