Terasznyitás az Erzsébet téren

Megnyílt az Erzsébet téri, egykori buszpályaudvar épületében lévő Gin Corner Botanist Gallery nevű szabadtéri terasz.  A Nyíri István Ybl-díjas építész által tervezett, egykori buszpályaudvar épületének felső emelete már a kilencvenes években is helyet adott rendezvényeknek.  

A most megnyíló terasz azért egyedi, mert a Nyíri István Ybl-díjas építész által tervezett modernista létesítmény sokak szerint az egyik legjobban sikerült budapesti középület. Az 1977-től műemléki védelem alá helyezett ház a 2000-es évek elejéig buszpályaudvarként működött, 2011 és 2016 között a Design Terminálnak adott otthont. 2021 decembere óta pedig a Fröccsterasz és a Terminál mellett helyet kap benne a Gin Corner is, Budapest első gin tematikus bárja. A Botanist Gallery-t az egykori állomásépület csomagrakodó hídján alakították ki, ami átvezet a pezsgő Fröccsteraszra.

 

Az új terasz a Fröccsterasz komplexum részét képezi, amelynek új vezetése már több mint két éve azon dolgozik, hogy az eltérő tematikájú egységeiben (Terminal Club, Fröccsterasz és Gin Corner Bar) minden korosztály megtalálja az ízlésének megfelelő programot, de mégis megtartsa a hely a régi Fröccsterasz metropolitan atmoszféráját. Így ebben a belvárosi forgatagban az éjszakai pezsgő élet mellett helyet kapnak a napközbeni baráti fröccsözések, a kora esti koncertek, a kertmozi, de exkluzív eseményekkel is várják az érdeklődőket.

A Botanist Gallery kisebb privát eseményeket is befogad: 70 ülőhellyel vagy 110 állóhellyel rendelkezik.

Forrás: Turizmus Online


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.