A versenyt a 2005-évben elhunyt Szabó Levente Éttermi Mester és a 2010.évi Luxemburgi Világbajnokságon résztvevők tiszteletére rendeztek meg.
A rendezvény keretein belül zajlott a felnőtt pincérszakmában meghirdetett terítési verseny és az a szakmai bemutató, amelyre számos neves hazai szakács és cukrász hozta el a hidegkonyhai, cukrászati és artisztikai díszmunkáit. A szervezők a fiatal kezdőknek is lehetőséget biztosítottak arra, hogy bemutassák tudásukat és felkészültségüket.
A rendezvényen a Magyar Nemzeti Szakács Válogatott és a Regionális Junior Válogatott tagjai élménybeszámolót is tartottak a luxembourgi szakács, cukrász világversenyről, s az érdeklődőknek ehetőség nyílt megismerni a gasztronómiához szorosan kapcsolódó céges kiállítók termékeit is.
- Azon vagyunk, hogy minél többen látogassák meg szakmai rendezvényünket, és elégedetten távozzanak, valamint elvigyék jó hírünket a megyében és az egész országban, hiszen a kiállítás is mutatja: van mire büszkének lennünk – fogalmazott Prikryl József, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Zala megyei régiójának elnöke.
A vendégeket a város nevében köszöntő Papp Gábor polgármester hangsúlyozta: Hévíz örömmel látja, sőt, a későbbiekben is szívesen fogadja a hasonló jellegű kezdeményezéseket, hiszen részben a hazai, részben a helyi gasztronómia kínálatának bemutatása mindeddig nem kapta meg a kellő hangsúlyt és figyelmet, holott a turisztikai kínálat a gasztronómiai csodák nélkül soha nem volna teljes. (Monitor Magazin)