Terítési verseny Hévízen

A Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Zala megyei régiójának közös szakmai rendezvényeként tartották meg a hévízi Hunguest Hotel Panorama szállodában a II. Szabó Levente Terítési Versenyt - írja a keszthelyi Monitor Magazin.

A versenyt a 2005-évben elhunyt Szabó Levente Éttermi Mester és a 2010.évi Luxemburgi Világbajnokságon résztvevők tiszteletére rendeztek meg.

A rendezvény keretein belül zajlott a felnőtt pincérszakmában meghirdetett terítési verseny és az a szakmai bemutató, amelyre számos neves hazai szakács és cukrász hozta el a hidegkonyhai, cukrászati és artisztikai díszmunkáit. A szervezők a fiatal kezdőknek is lehetőséget biztosítottak arra, hogy bemutassák tudásukat és felkészültségüket.

A rendezvényen a Magyar Nemzeti Szakács Válogatott és a Regionális Junior Válogatott tagjai élménybeszámolót is tartottak a luxembourgi szakács, cukrász világversenyről, s az érdeklődőknek ehetőség nyílt megismerni a gasztronómiához szorosan kapcsolódó céges kiállítók termékeit is.

- Azon vagyunk, hogy minél többen látogassák meg szakmai rendezvényünket, és elégedetten távozzanak, valamint elvigyék jó hírünket a megyében és az egész országban, hiszen a kiállítás is mutatja: van mire büszkének lennünk – fogalmazott Prikryl József, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Zala megyei régiójának elnöke.

A vendégeket a város nevében köszöntő Papp Gábor polgármester hangsúlyozta: Hévíz örömmel látja, sőt, a későbbiekben is szívesen fogadja a hasonló jellegű kezdeményezéseket, hiszen részben a hazai, részben a helyi gasztronómia kínálatának bemutatása mindeddig nem kapta meg a kellő hangsúlyt és figyelmet, holott a turisztikai kínálat a gasztronómiai csodák nélkül soha nem volna teljes. (Monitor Magazin)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.