Terítési verseny Hévízen

A Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Zala megyei régiójának közös szakmai rendezvényeként tartották meg a hévízi Hunguest Hotel Panorama szállodában a II. Szabó Levente Terítési Versenyt - írja a keszthelyi Monitor Magazin.

A versenyt a 2005-évben elhunyt Szabó Levente Éttermi Mester és a 2010.évi Luxemburgi Világbajnokságon résztvevők tiszteletére rendeztek meg.

A rendezvény keretein belül zajlott a felnőtt pincérszakmában meghirdetett terítési verseny és az a szakmai bemutató, amelyre számos neves hazai szakács és cukrász hozta el a hidegkonyhai, cukrászati és artisztikai díszmunkáit. A szervezők a fiatal kezdőknek is lehetőséget biztosítottak arra, hogy bemutassák tudásukat és felkészültségüket.

A rendezvényen a Magyar Nemzeti Szakács Válogatott és a Regionális Junior Válogatott tagjai élménybeszámolót is tartottak a luxembourgi szakács, cukrász világversenyről, s az érdeklődőknek ehetőség nyílt megismerni a gasztronómiához szorosan kapcsolódó céges kiállítók termékeit is.

- Azon vagyunk, hogy minél többen látogassák meg szakmai rendezvényünket, és elégedetten távozzanak, valamint elvigyék jó hírünket a megyében és az egész országban, hiszen a kiállítás is mutatja: van mire büszkének lennünk – fogalmazott Prikryl József, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Zala megyei régiójának elnöke.

A vendégeket a város nevében köszöntő Papp Gábor polgármester hangsúlyozta: Hévíz örömmel látja, sőt, a későbbiekben is szívesen fogadja a hasonló jellegű kezdeményezéseket, hiszen részben a hazai, részben a helyi gasztronómia kínálatának bemutatása mindeddig nem kapta meg a kellő hangsúlyt és figyelmet, holott a turisztikai kínálat a gasztronómiai csodák nélkül soha nem volna teljes. (Monitor Magazin)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.