Tevetejet az allergiásoknak!

Előnyös tulajdonságai miatt globálisan egyre népszerűbb ital a tevetej. A magas ára egyelőre lassítja az elterjedését, de a piaci viszonyok jó eséllyel hamarosan kedvezőbbek lesznek.

Amint arról a The Seattle Times beszámol, világszerte egyre közkedveltebb innivaló a tevetej. A tendencia oka, hogy egészséges, és hogy tejallergiások is fogyaszthatják. Az Australian Camel Industry Association nevű szervezet szerint az ital ötször annyi C vitamint és tízszer annyi vasat tartalmaz, mint a tehéntej.


Az amerikai és az ázsiai kereslet növekedése Ausztrália számára pompás karrierlehetőséget teremt, minthogy a földrészen egyre több vadteve tartózkodik. A legkisebb kontinens belső részén sokáig komoly problémát okozott a vadtevék populációjának növekedése, amely mostanában is évente 8 százalékkal bővül. A vadtevék ugyanakkor könnyen befoghatók és háziasíthatók, és így a tejtermelők számára népes tevecsordák kitenyésztése válik lehetővé. Egy 100 tevét nevelő, Good Earth Dairy nevű cég például 2020 júniusára az egyedek számát 3300-ra emelné, amivel naponta 10 000 liter tejet állíthatna elő. A tevetej még mindig sokkal drágább, mint a tehéntej, de Marcel Steingiesser, a Good Earth munkatársa azt mondja, hogy a lépték növelésével az árak is lejjebb csúszhatnak majd.

Forrás: Élelmiszer Online


Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.