A Thai Nagykövetség, valamint a Thai Kereskedelmi Kamara kezdeményezésére két,
világszinten elismert thai séf érkezett február 18-án az étterembe, akik az autentikus thai konyha sokszínűségét mutatták be modern felfogásban.
A két mesterszakács – Jamnong Nirungsan és Kent Arnon Masanglong – napközben workshopot vezetett, majd a nap zártkörű gálavacsorával zárult, amelyen látványos főzőshow keretében a diplomácia, valamint a kereskedelmi kamara illusztris vendégei azt is láthatták, hogyan kell elkészíteni az autentikus thai rizst. A vacsorasorhoz szinte mindegyik
alapanyag Thaiföldről érkezett, kizárólag a pácolt, grillezett pisztrángfogáshoz való halat szerezték be a szilvásváradi pisztrángostól, illetve a kókuszos levesbe való sült kacsa alapanyagát hazai kereskedőtől. Igaz, ez utóbbi húsát a thai séfek, hogy megfelelő
állagú legyen, majd két órán keresztül olajokkal masszírozták.
Thai sztárszakácsok a Paris Budapest Étterem konyháján
Egy napra átvették az uralmat a thai gasztronómia jeles képviselői az ötcsillagos Sofitel hotel Paris Budapest Étterem konyháján.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.