A Thai Nagykövetség, valamint a Thai Kereskedelmi Kamara kezdeményezésére két,
világszinten elismert thai séf érkezett február 18-án az étterembe, akik az autentikus thai konyha sokszínűségét mutatták be modern felfogásban.
A két mesterszakács – Jamnong Nirungsan és Kent Arnon Masanglong – napközben workshopot vezetett, majd a nap zártkörű gálavacsorával zárult, amelyen látványos főzőshow keretében a diplomácia, valamint a kereskedelmi kamara illusztris vendégei azt is láthatták, hogyan kell elkészíteni az autentikus thai rizst. A vacsorasorhoz szinte mindegyik
alapanyag Thaiföldről érkezett, kizárólag a pácolt, grillezett pisztrángfogáshoz való halat szerezték be a szilvásváradi pisztrángostól, illetve a kókuszos levesbe való sült kacsa alapanyagát hazai kereskedőtől. Igaz, ez utóbbi húsát a thai séfek, hogy megfelelő
állagú legyen, majd két órán keresztül olajokkal masszírozták.
Thai sztárszakácsok a Paris Budapest Étterem konyháján
Egy napra átvették az uralmat a thai gasztronómia jeles képviselői az ötcsillagos Sofitel hotel Paris Budapest Étterem konyháján.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség
Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től
A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja
Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Legjobbak közt a magyar speciality kávé
A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben
A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében
Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.