Titokzatos étteremnyitás

A gasztronómia kétségtelenül érdekes terület. Az viszont egyértelmű, hogy az elmúlt évek komoly átrendeződéseket eredményeztek. A nehézségek ellenére a szektor továbbra is jól teljesít.

Sokszor lehet hallani olyan egységekről, amik bezárnak, de szerencsére étterem nyitásokról is lehet hallani. A vendéglátás megért már sok bravúros éttermet és kimagasló eredményeket, amikre büszkék lehetünk. Értékes, professzionális séfek mutatták meg, milyen is a magyar virtus.

Mindeközben felcseperedett egy generáció, akik tovább tudják öregbíteni hazánk gasztronómiai dicsőségét. Ezáltal bízhatunk abban, hogy továbbra is kiemelt turisztikai célpont lehetünk. A gasztronómia iránt érdeklődő külföldi és hazai vendégek egyre komolyabban veszik a kulináris élményeket. Értőn választanak éttermet és ételt. Mérvadó lett a séf személye is, illetve az, hogy egy étterem milyen stílust képvisel. Természetesen turisztikailag leginkább frekventált hely Budapest szívében található, ahova szívesen betérnek a vendégek. Ezért fontos az a hír, mely egy újabb étterem nyitásáról szól. Annyit lehet tudni róla, hogy a Régiposta utcában, patinás lokációban, egy igazi ékszerdoboz fog nyílni, méghozzá nem is olyan sokára.

Amit tudni vélünk róla

Az már biztos, hogy családi vállalkozásról van szó. Azt is megtudtuk, hogy egy igazi vendéglátós dinasztia nyitja meg a helyet. Ez már magában is kecsegtetően hangzik, hiszen a tudás, az igazi vendéglátás garantált. Ha valahova szívesen betérünk ebédre vagy vacsorára, egyértelműen olyan hely, ahol otthon érezhetjük magunkat. Egy ilyen hangulatú étteremet csakis tényleges szaktudással, hosszú évek tapasztalatával lehet létrehozni. A belső tér kialakítása több mint elegáns. Bár még bőven folynak az átalakítások, már most kirajzolódott egy professzionális környezet. Az élményhez látványkonyha fogja biztosítani a hangulatot, igazi trendi, menő étterem várja a vendégeket.

Örömfőzés és magyar ízek

Ha a külföldi vendégekre gondolunk, egyértelmű, hogy a hazai konyha az egyik legkeresettebb. A hazai közönség is előszeretettel kóstolja meg az otthon ízeit. Abban biztosak lehetünk, hogy ebben a titokzatos étteremben elmerülhetünk majd a hazai konyha legjavában. Luxus, elegancia ötvözése az előzékeny vendéglátással, és a szeretett magyar ízekkel. Valószínűleg ez már magában nyerő kombináció. Annyit el lehet árulni, hogy maga a tulajdonos fogja meg a fakanalat. Az étterem „természetesen” rendelkezni fog egy séfasztallal, és ahogyan a trendek megkívánják, egy fantasztikus bár is várni fogja a vendégeket. A desszertek frontján is komoly meglepetésekkel fog szolgálni a hely. Michelin csillagos helyeken nevelkedett cukrász fogja elkészíteni a jobbnál jobb finomságokat, sőt még ez is családban marad.

Elolvasom a teljes cikket >>

Forrás: Bcoolmagazin.hu


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.