Titokzatos étteremnyitás

A gasztronómia kétségtelenül érdekes terület. Az viszont egyértelmű, hogy az elmúlt évek komoly átrendeződéseket eredményeztek. A nehézségek ellenére a szektor továbbra is jól teljesít.

Sokszor lehet hallani olyan egységekről, amik bezárnak, de szerencsére étterem nyitásokról is lehet hallani. A vendéglátás megért már sok bravúros éttermet és kimagasló eredményeket, amikre büszkék lehetünk. Értékes, professzionális séfek mutatták meg, milyen is a magyar virtus.

Mindeközben felcseperedett egy generáció, akik tovább tudják öregbíteni hazánk gasztronómiai dicsőségét. Ezáltal bízhatunk abban, hogy továbbra is kiemelt turisztikai célpont lehetünk. A gasztronómia iránt érdeklődő külföldi és hazai vendégek egyre komolyabban veszik a kulináris élményeket. Értőn választanak éttermet és ételt. Mérvadó lett a séf személye is, illetve az, hogy egy étterem milyen stílust képvisel. Természetesen turisztikailag leginkább frekventált hely Budapest szívében található, ahova szívesen betérnek a vendégek. Ezért fontos az a hír, mely egy újabb étterem nyitásáról szól. Annyit lehet tudni róla, hogy a Régiposta utcában, patinás lokációban, egy igazi ékszerdoboz fog nyílni, méghozzá nem is olyan sokára.

Amit tudni vélünk róla

Az már biztos, hogy családi vállalkozásról van szó. Azt is megtudtuk, hogy egy igazi vendéglátós dinasztia nyitja meg a helyet. Ez már magában is kecsegtetően hangzik, hiszen a tudás, az igazi vendéglátás garantált. Ha valahova szívesen betérünk ebédre vagy vacsorára, egyértelműen olyan hely, ahol otthon érezhetjük magunkat. Egy ilyen hangulatú étteremet csakis tényleges szaktudással, hosszú évek tapasztalatával lehet létrehozni. A belső tér kialakítása több mint elegáns. Bár még bőven folynak az átalakítások, már most kirajzolódott egy professzionális környezet. Az élményhez látványkonyha fogja biztosítani a hangulatot, igazi trendi, menő étterem várja a vendégeket.

Örömfőzés és magyar ízek

Ha a külföldi vendégekre gondolunk, egyértelmű, hogy a hazai konyha az egyik legkeresettebb. A hazai közönség is előszeretettel kóstolja meg az otthon ízeit. Abban biztosak lehetünk, hogy ebben a titokzatos étteremben elmerülhetünk majd a hazai konyha legjavában. Luxus, elegancia ötvözése az előzékeny vendéglátással, és a szeretett magyar ízekkel. Valószínűleg ez már magában nyerő kombináció. Annyit el lehet árulni, hogy maga a tulajdonos fogja meg a fakanalat. Az étterem „természetesen” rendelkezni fog egy séfasztallal, és ahogyan a trendek megkívánják, egy fantasztikus bár is várni fogja a vendégeket. A desszertek frontján is komoly meglepetésekkel fog szolgálni a hely. Michelin csillagos helyeken nevelkedett cukrász fogja elkészíteni a jobbnál jobb finomságokat, sőt még ez is családban marad.

Elolvasom a teljes cikket >>

Forrás: Bcoolmagazin.hu


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.