Titokzatos étteremnyitás

A gasztronómia kétségtelenül érdekes terület. Az viszont egyértelmű, hogy az elmúlt évek komoly átrendeződéseket eredményeztek. A nehézségek ellenére a szektor továbbra is jól teljesít.

Sokszor lehet hallani olyan egységekről, amik bezárnak, de szerencsére étterem nyitásokról is lehet hallani. A vendéglátás megért már sok bravúros éttermet és kimagasló eredményeket, amikre büszkék lehetünk. Értékes, professzionális séfek mutatták meg, milyen is a magyar virtus.

Mindeközben felcseperedett egy generáció, akik tovább tudják öregbíteni hazánk gasztronómiai dicsőségét. Ezáltal bízhatunk abban, hogy továbbra is kiemelt turisztikai célpont lehetünk. A gasztronómia iránt érdeklődő külföldi és hazai vendégek egyre komolyabban veszik a kulináris élményeket. Értőn választanak éttermet és ételt. Mérvadó lett a séf személye is, illetve az, hogy egy étterem milyen stílust képvisel. Természetesen turisztikailag leginkább frekventált hely Budapest szívében található, ahova szívesen betérnek a vendégek. Ezért fontos az a hír, mely egy újabb étterem nyitásáról szól. Annyit lehet tudni róla, hogy a Régiposta utcában, patinás lokációban, egy igazi ékszerdoboz fog nyílni, méghozzá nem is olyan sokára.

Amit tudni vélünk róla

Az már biztos, hogy családi vállalkozásról van szó. Azt is megtudtuk, hogy egy igazi vendéglátós dinasztia nyitja meg a helyet. Ez már magában is kecsegtetően hangzik, hiszen a tudás, az igazi vendéglátás garantált. Ha valahova szívesen betérünk ebédre vagy vacsorára, egyértelműen olyan hely, ahol otthon érezhetjük magunkat. Egy ilyen hangulatú étteremet csakis tényleges szaktudással, hosszú évek tapasztalatával lehet létrehozni. A belső tér kialakítása több mint elegáns. Bár még bőven folynak az átalakítások, már most kirajzolódott egy professzionális környezet. Az élményhez látványkonyha fogja biztosítani a hangulatot, igazi trendi, menő étterem várja a vendégeket.

Örömfőzés és magyar ízek

Ha a külföldi vendégekre gondolunk, egyértelmű, hogy a hazai konyha az egyik legkeresettebb. A hazai közönség is előszeretettel kóstolja meg az otthon ízeit. Abban biztosak lehetünk, hogy ebben a titokzatos étteremben elmerülhetünk majd a hazai konyha legjavában. Luxus, elegancia ötvözése az előzékeny vendéglátással, és a szeretett magyar ízekkel. Valószínűleg ez már magában nyerő kombináció. Annyit el lehet árulni, hogy maga a tulajdonos fogja meg a fakanalat. Az étterem „természetesen” rendelkezni fog egy séfasztallal, és ahogyan a trendek megkívánják, egy fantasztikus bár is várni fogja a vendégeket. A desszertek frontján is komoly meglepetésekkel fog szolgálni a hely. Michelin csillagos helyeken nevelkedett cukrász fogja elkészíteni a jobbnál jobb finomságokat, sőt még ez is családban marad.

Elolvasom a teljes cikket >>

Forrás: Bcoolmagazin.hu


Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.