Tíz betű, amely nem okoz csalódást

A Zsindelyes Pálinkafőzde 30 éve már, hogy a minőségi pálinkafőzést választotta. Az elsők közt megjelent pálinkamárka azóta már a fogyasztók kedvence lett, ez is alátámasztja azt, hogy az állandó, garantált minőségre való törekvés meghozza gyümölcsét. A szakma is elismerte a Zsindelyest: a számos arany – ezüst - bronz és champion díjak mellett 2014 legeredményesebb kereskedelmi pálinkafőzdéje lett a Gyulán megrendezett Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világkupán. 

Magyarország egyik legnagyobb értékesítési volumenével rendelkező főzdéjeként a Zsindelyes büszke arra, hogy a mai felgyorsult világban meg tudja tartani az általa gyártott pálinkák megszokott minőségét, így az ezzel a tíz betűvel fémjelzett palackok beltartalma nem okoz csalódást kóstolójának.

A minőségi megfelelés legfontosabb visszaigazolása a fogyasztók véleménye. A mai labilis gazdasági helyzetben a főzde megtartotta erős pozícióját, mely egyértelmű válasznak tekintendő a piac részéről. Hogy pozíciójából ne veszítsen a márka, folyamatos belső, illetve külső minőségbiztosítási intézkedéseket tesz és ellenőrzéseket végez. Az alapanyagul szolgáló magyar gyümölcs állapotának figyelemmel kísérése mellett a gyártás folyamán is fontosnak tartja a Zsindelyes, hogy szakemberei odafigyeljenek a készülő pálinka minőségére. Emellett több, Európa szinten elismert, komoly minőségügyi rendszert alkalmaz már évek óta: ISO 22000:2005 élelmiszerbiztonsági és IFS tanúsítvánnyal is rendelkezik a főzde.

A késztermékek az üzletekbe kerülés előtt a cég szigorú szakmai zsűrijénél vizsgáznak – laboratóriumi és érzékszervi szinten egyaránt -, ahol is az ízeket, illatokat, látványt és összhatást értékelve derül ki, fogyasztója elé kerülhetnek-e. Ha egy gyártási minta a teszten megbukik, arra nem kerül rá az ismert ötszögletű címke.

A termékeken több elismert, akkreditált laboratórium is vizsgálatokat végez: az SGS Hungária, az NFH, a NÉBIH és a Wessling, melyek mindegyike független, így a másik oldalról is visszaigazolást kap a cég, minőségi megfelelés szempontjából. 

A Zsindelyes márkával fémjelzett termékek mindegyike rendelkezik legalább egy szakmai versenyen szerzett elismeréssel, de az újfehértói meggypálinka tartja a csúcsot, jelenleg 18-szoros díjazásával. A komoly szakmai versenyek közül az egyik legnagyobb a gyulai Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világkupa. Az április 18-20 között megrendezett Gyulai Pálinkafesztivál keretein belül adták át az elismeréseket a főzdéknek, ahol a Zsindelyes a következő eredményeket érte el: négy arany, négy ezüst, tizenegy bronz. Igazán nagy elismerést jelent, hogy a 621 nevezett italból 13 kapott Champion-díjat, melyből egyet a Zsindelyes kapott meg. A szakma is elismerte a Zsindelyest: az arany – ezüst - bronz és champion díjak mellett 2014-ben Magyarország Legeredményesebb Kereskedelmi Főzdéje lett.

A Zsindelyes Pálinkafőzde tulajdonosa, Papp József így nyilatkozott a gyulai Világkupán elért sikerekről: „Idén háromszoros jubileumot ünneplünk: 10 évvel ezelőtt született meg a Zsindelyes márka, még a kereskedelmi pálinkafőzés kezdetén, 30 éve alakult meg a Pálinkafőzde az ország negyedik magánfőzdéjeként és 50 éve, hogy gyümölcskutatók kinemesítették az újfehértói fürtös meggyet, a belőle főzött pálinkát pedig 2007-ben hatodikként az országban árujelzői oltalommal látták el és a Zsindelyes Pálinkafőzde zászlóspálinkájává vált. A jubiláló évünk illő megkoronázása a Világkupán elnyert díjak mindegyike, a „legeredményesebb főzde” cím pedig a fogyasztóknak tett ígéretünk megerősítése: a minőségből nem adunk lejjebb, nálunk a garantált Zsindelyes ízeket találja. A jelenlegi pozíciónk eléréséhez talán a három legfontosabb dolog kap hangsúlyt idén, a jubilálás évében: egy gyümölcs, mely mind közül a legnagyobb érték a kezünkben, ez az Újfehértói Meggypálinka, hiszen egyedül mi gyárthatjuk az eredetvédettséggel ellátott gyümölcsből készült pálinkát; egy olyan szakmai tudás, melyet 30 éve fejlesztünk, építünk, frissítünk, hiszen akkor alakult meg a pálinkafőzdénk; és végül, de egyáltalán nem utolsósorban egy márkanév, mellyel fémjelezve a fogyasztóinknak átadhatjuk az üzenetünket: minden egyes pohár Zsindelyes Pálinka fogyasztásánál a magyar gyümölcs első osztályú végtermékével találkozik a kóstolója és azzal a szenvedéllyel, mely az elkészítésével járó munkában is fontos szerepet játszik. Aki pedig kíváncsi a újdonsült érmes pálinkáinkra, mindegyiket megkóstolhatja május 15-18 között a Budapesti Pálinkafesztiválon, ahol jubileumi meglepetésekkel készülünk.” 

Forrás: Élelmiszer Online


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.