Tíz betű, amely nem okoz csalódást

A Zsindelyes Pálinkafőzde 30 éve már, hogy a minőségi pálinkafőzést választotta. Az elsők közt megjelent pálinkamárka azóta már a fogyasztók kedvence lett, ez is alátámasztja azt, hogy az állandó, garantált minőségre való törekvés meghozza gyümölcsét. A szakma is elismerte a Zsindelyest: a számos arany – ezüst - bronz és champion díjak mellett 2014 legeredményesebb kereskedelmi pálinkafőzdéje lett a Gyulán megrendezett Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világkupán. 

Magyarország egyik legnagyobb értékesítési volumenével rendelkező főzdéjeként a Zsindelyes büszke arra, hogy a mai felgyorsult világban meg tudja tartani az általa gyártott pálinkák megszokott minőségét, így az ezzel a tíz betűvel fémjelzett palackok beltartalma nem okoz csalódást kóstolójának.

A minőségi megfelelés legfontosabb visszaigazolása a fogyasztók véleménye. A mai labilis gazdasági helyzetben a főzde megtartotta erős pozícióját, mely egyértelmű válasznak tekintendő a piac részéről. Hogy pozíciójából ne veszítsen a márka, folyamatos belső, illetve külső minőségbiztosítási intézkedéseket tesz és ellenőrzéseket végez. Az alapanyagul szolgáló magyar gyümölcs állapotának figyelemmel kísérése mellett a gyártás folyamán is fontosnak tartja a Zsindelyes, hogy szakemberei odafigyeljenek a készülő pálinka minőségére. Emellett több, Európa szinten elismert, komoly minőségügyi rendszert alkalmaz már évek óta: ISO 22000:2005 élelmiszerbiztonsági és IFS tanúsítvánnyal is rendelkezik a főzde.

A késztermékek az üzletekbe kerülés előtt a cég szigorú szakmai zsűrijénél vizsgáznak – laboratóriumi és érzékszervi szinten egyaránt -, ahol is az ízeket, illatokat, látványt és összhatást értékelve derül ki, fogyasztója elé kerülhetnek-e. Ha egy gyártási minta a teszten megbukik, arra nem kerül rá az ismert ötszögletű címke.

A termékeken több elismert, akkreditált laboratórium is vizsgálatokat végez: az SGS Hungária, az NFH, a NÉBIH és a Wessling, melyek mindegyike független, így a másik oldalról is visszaigazolást kap a cég, minőségi megfelelés szempontjából. 

A Zsindelyes márkával fémjelzett termékek mindegyike rendelkezik legalább egy szakmai versenyen szerzett elismeréssel, de az újfehértói meggypálinka tartja a csúcsot, jelenleg 18-szoros díjazásával. A komoly szakmai versenyek közül az egyik legnagyobb a gyulai Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világkupa. Az április 18-20 között megrendezett Gyulai Pálinkafesztivál keretein belül adták át az elismeréseket a főzdéknek, ahol a Zsindelyes a következő eredményeket érte el: négy arany, négy ezüst, tizenegy bronz. Igazán nagy elismerést jelent, hogy a 621 nevezett italból 13 kapott Champion-díjat, melyből egyet a Zsindelyes kapott meg. A szakma is elismerte a Zsindelyest: az arany – ezüst - bronz és champion díjak mellett 2014-ben Magyarország Legeredményesebb Kereskedelmi Főzdéje lett.

A Zsindelyes Pálinkafőzde tulajdonosa, Papp József így nyilatkozott a gyulai Világkupán elért sikerekről: „Idén háromszoros jubileumot ünneplünk: 10 évvel ezelőtt született meg a Zsindelyes márka, még a kereskedelmi pálinkafőzés kezdetén, 30 éve alakult meg a Pálinkafőzde az ország negyedik magánfőzdéjeként és 50 éve, hogy gyümölcskutatók kinemesítették az újfehértói fürtös meggyet, a belőle főzött pálinkát pedig 2007-ben hatodikként az országban árujelzői oltalommal látták el és a Zsindelyes Pálinkafőzde zászlóspálinkájává vált. A jubiláló évünk illő megkoronázása a Világkupán elnyert díjak mindegyike, a „legeredményesebb főzde” cím pedig a fogyasztóknak tett ígéretünk megerősítése: a minőségből nem adunk lejjebb, nálunk a garantált Zsindelyes ízeket találja. A jelenlegi pozíciónk eléréséhez talán a három legfontosabb dolog kap hangsúlyt idén, a jubilálás évében: egy gyümölcs, mely mind közül a legnagyobb érték a kezünkben, ez az Újfehértói Meggypálinka, hiszen egyedül mi gyárthatjuk az eredetvédettséggel ellátott gyümölcsből készült pálinkát; egy olyan szakmai tudás, melyet 30 éve fejlesztünk, építünk, frissítünk, hiszen akkor alakult meg a pálinkafőzdénk; és végül, de egyáltalán nem utolsósorban egy márkanév, mellyel fémjelezve a fogyasztóinknak átadhatjuk az üzenetünket: minden egyes pohár Zsindelyes Pálinka fogyasztásánál a magyar gyümölcs első osztályú végtermékével találkozik a kóstolója és azzal a szenvedéllyel, mely az elkészítésével járó munkában is fontos szerepet játszik. Aki pedig kíváncsi a újdonsült érmes pálinkáinkra, mindegyiket megkóstolhatja május 15-18 között a Budapesti Pálinkafesztiválon, ahol jubileumi meglepetésekkel készülünk.” 

Forrás: Élelmiszer Online


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.