Tizenhárom budapesti étterem a GaultMillau 2011-ben!

Nyilvánosságra hozták az egyik legnagyobb presztizsű étteremminősítő kalauz, a GaultMillau 2011-es értékelését. Az elit listára 13 budapesti étterem került fel.

A tavalyi kiadvány hagyott némi hiányérzetet a hazai gasztronómia szereplőiben, az idén nemcsak felkerült a Costes a tablóra, de rögtön a legmagasabb pontszámot kapta. 17 pontja (3 szakácssapka) jelentése szerint a legmagasabb szintű minőséget képviseli, kreativitást és kiváló ételkészítést jelent.

Egy ponttal kapott kevesebbet az ítészektől a Fausto's és az Onyx, kettővel az Arcade, a Babel és a Pierrot (15-16 pont - 2 szakácssapka: a konyhaművészet terén magas szintű minőséget, kreativitást nyújtó konyha).

14 pontot érdemelt ki az Arany Kaviár, a Déryné, a Bock, a Csalogány26 és a Múzeum, 13-at a 21 és a Vadrózsa (13-14 pont - 1 szakácssapka: nagyon jó vendéglő, többet, különlegesebbet nyújt, mint a mindennapos konyha).

Tavaly tucatnyi budapesti étterem került górcső alá, ezek közül tíz érte el a "szakácssapkás" szintet.

A Costes pontszámát még értékesebbé teszi, hogy az egykori keleti blokk országaiban összesen három (a Costes mellett két horvát étterem) kapott ilyen magas pontszámot.


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.