Tizenkét magyar borászat mutatkozik be Kínában

A 2013. november 13-15. között Sanghajban első alkalommal sorra kerülő ProWine China szakvásár iránt óriási a kiállítói érdeklődés: 500 kiállító a világ minden tájáról – köztük 12 magyar borászat – mutatkozik be a kínai metropoliszban.

Huszonhat ország 500 kiállítója jelezte részvételét az első alkalommal megrendezendő ProWine China kiállításon. A legnagyobb borexportőrök (Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Argentína) mellett érkeznek kiállítók Horvátországból, Moldáviából, Mexikóból, Chileből, de még a válság sújtotta dél-európai országokból is: a portugál és a görög borászok is ott lesznek a sanghaji borkiállításon - emeli ki a Borászportál.

A borászok mellett 50 olyan kiállító is bemutatkozik, akik égetett szeszes italokat kínálnak a kínai szakmai közönségnek. Ők többek között Franciaországból, Olaszországból, Mexikóból, Oroszországból és Dél-Afrikából érkeznek.

A Borászportál információi szerint a Magyar Turizmus Zrt Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága szervezésében 12 magyar borászat egy 84 m2-es közösségi standon mutatkozik be a sanghaji borkiállításon. A legtöbb kiállító Tokaj-hegyaljáról érkezik a dél-kínai városba, de képviselteti magát a villányi, a szekszárdi, a neszmélyi és a dél-balatoni borvidék is.

A ProWein hagyományos kóstoló zónája mellett borteszt, borkóstoló, szeminárium, workshop lesz a sanghaji rendezvényen. A rendezvények közül kiemelkedik a kínai sommelier-k versenye, valamint a „sikeres értékesítés Kínában” szeminárium.

Forrás: Borászportál


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.