Az étterem egyben Magyar Borok Háza, így tíz neves magyarországi pincészet - köztük a Bock, a Tackler, a Wunderlich és a Mészáros - negyven különféle borát értékesítheti.
Az észak-amerikai piacon a Vinum Tokaj International LLC. által végzett néhány éves előkészítő marketing és piacépítési tevékenység eredményeként nyithatott meg pénteken az étterem. A megnyitón a kanadai Magyar Konzulátus képviseletében Szabó Stefánia torontói főkonzul, Király Ödön külgazdasági szakdiplomata, a város alpolgármestere, Gino Rosati és Michael DeBiase regionális tanácsos is részt vett - tájékoztatta a Külügyminisztérium közleményben az MTI-t.
A borkóstolóval egybekötött ünnepi vacsorán megjelentek Balla Sándornak, a Tokaj Canada elnökének és a Borház menedzserének meghívására a politikai és gazdasági élet szereplői, illetve a helyi magyar közösség képviselői is.
A magyaros menü mellé tokaji pincészetek borait szolgálták fel. A borokat Szabó Zoltán, Kanada egyik legismertebb, nemzetközi szinten is elismert sommelier-je mutatta be.
Balla Zsigmond, a Vinum Tokaj International ügyvezetője ismertette a cég azon terveit, amelyek alapján a közeljövőben két újabb helyszínen, New Yorkban és Los Angelesben is megnyílhat Tokaji Wine Boutique Étterem és Magyar Borok Háza.
Balla Attila, a Drink Tokaji elnöke elmondta, a rendezvény a magyar kormányzat által elindított kezdeményezés első lépése. A projekt keretében az egyes magyar borvidékeket - kiemelten Tokajt - a világ bortérképére szeretné visszahelyezni.
Tokaji Wine Boutique Étterem nyílt Torontóban
(MTI) - Megnyílt Torontóban a Tokaji Wine Boutique Étterem pénteken, amely a kontinensen elsőként rendelkezik magyarországi pincészetek termékeinek értékesítésére szóló, illetve a kanadai piacon egyedüliként a magyar borok helyszíni forgalmazására szóló joggal.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.