Trump bora és társai

Tíz kategóriában ismerték el a magyarországi borvilág kimagasló teljesítményeit a VinCE magazin által két éve alapított VinCE Awards-díjjal, amelyet pénteken adtak át a 8. VinCE Budapest Wine Show szakmai nyitónapján.

A háromnapos VinCE Budapest Wine Show-n rekordszámú hazai és külföldi szakember kóstolta a kiállítók borait, és közben a mesterkurzusok is nagy népszerűséggel futottak: hat mesterkurzus teltházas volt. A vendégek olyan páratlan élményekben részesültek, mint a kristálytiszta, mesésen elegáns Cristalt is bemutató Champagne Roederer kóstoló szombat reggel, Miguel A. Torres fergeteges előadása szombat este, vagy David Zilber, a Noma étterem fermentációs chefjének kulisszatitkokat felfedő workshopja vasárnap. Még Donald Trump borait is kóstolhatták a résztvevők.

Március 17-én pénteken reggel Jandrasics Borbála, a VinCE Magazin főszerkesztője Nagy Ervin színművész műsorvezetővel és a meghívott vendégekkel 10 kategóriában adta át a VinCE Awards díjakat. A VinCE Awards harmadik éve emeli ki a borszakma és a gasztronómia példa értékű teljesítményeit. A jelöltek listája elismert szakemberek jelölései alapján állt össze, a kategóriák győzteseit pedig 3500 leadott szavazat döntötte el.

Nyolc kategóriában a 42 fős szakmai zsűri választotta ki azt a három-három jelöltet, akik közül közönségszavazás döntött a kategóriagyőztesekről; a voksolásban több mint háromezren vettek részt. A legjobb borlap kategóriában ezúttal a budapesti Borkonyhát sorolta az első helyre a közönség, a legjobb borhotelnek pedig a badacsonyi Hotel Bonvinót választották. A legjobb borbár kategória győztese a budapesti Kadarka Borbár lett, míg a legjobb pincelátogatás kategória első díját ismét a mádi Holdvölgy Pincészet érdemelte ki.

A legjobb bormarketing kampánynak idén a Furmint USA bizonyult, a legjobb borturisztikai tour operátor díjával a Taste Hungaryt tüntették ki, Elek Ágnes (Spar) pedig ismét elnyerte a legjobb borbeszerző címet. Tóth Sándor az új kategóriaként bevezetett, A kávé nagykövete díjat vehette át. Díjazták a VinCE magazin 2016-os saját tesztjein legtöbb csillagot szerzett borkereskedést és borászatot is, az elismeréseket a Bortársaság és a partiumi Cramele Recas érdemelték ki.

Forrás: Vendég & Hotel/MTI


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.