Turistacsalogató ízek és hangulatos helyek a Zsidai jóvoltából

Magyarországon barangolva elengedhetetlen Budapest meglátogatása, akár belföldi, akár külföldi utasról is legyen szó. Turistaként mindig a legjobb helyeket keressük szállás és étkezés területén is, hogy minél sokszínűbbé tegyük utunkat. Mindezekre nagyszerű megoldást nyújthat a Zsidai csoport, akik két budapesti szállodával és 13 étteremmel várják vendégeiket. (x.)

A Budai Várnegyedben található Pest-Buda Design Hotel és a Baltazar Budapest Boutique Hotel nyugodt eleganciával és profizmussal fogadja a megszállni vágyó utasokat. A Pest-Buda Design Hotel az első szálloda volt a 17. században Magyarországon, majd ezt a helyet alakította át a Zsidai család a ma is látható kis, családias szállodává. Ha valaki szállást keresne, ezt a hotelt mintha a legjobb nyerőgépes játékok sorsolták volna neki. Mindössze 10 szobával rendelkezik, így egy nyugodt környezetben élvezhetjük a pihenést Buda egyik elegáns környezetében. Aki a Baltazar Budapest Boutique Hotelt választaná, annak sem kell félnie, ugyanis 11 különleges kreativitással létrehozott és megtervezett szobával és lakosztállyal találkozhat, amely egyből elvarázsolhatja az embereket. A modern technológiai megoldásokkal ellátott szálloda a turista minden igényét kielégítő szolgáltatásokat nyújt, így csalódásra nincs esély.

A szállodáknál már csak az éttermeket lehet jobban dicsérni. Bárhová is sodor minket utunk, Pestre vagy Budára, mindkét oldalon ott várnak minket a finomabbnál finomabb fogások. Budai oldalon találkozhatunk a Pierrot étteremmel, amely hangulata a 13. századra repít minket vissza. Az ételek a lehető legfrissebb és legjobb alapanyagokból készülnek, bár ez minden étteremre elmondható. Ha valaki nem győz betelni az igazi magyar ízekkel, mindenképp ajánlatos a hely meglátogatása.

De nem csupán ez adhatja vissza a magyar életérzést, ugyanis a 21 Magyar Vendéglőben is hasonló ízekkel találkozhatunk kicsit modernebb köntösbe bújtatva. A legújabb technológiákkal készült ételek egy perc alatt elrabolhatják az ember szívét. A magyaros ételek sorozatába tartozik még a Pest-Buda Vendéglő, amely nagyszerű boraival, és hozzájuk illő ételekkel igyekszik elkápráztatni az étkezni vágyókat. Ha mindez nem lenne elég csábító, ide tartozik a Pest-Buda Terasz is, ahol kellemes meleg estéken lehet élvezni a hideg sörök és fröccsök ízét a laktató vacsora után.

Budán tovább nézelődve, kicsit lazább stílusban találjuk a Baltazár Grillt, ahova egy reggelire, ebédre, vacsorára, de akár csak egy baráti találkozóra is megéri beülni egy könnyed étkezésre vagy egy jó bor elfogyasztására. A magyaros ételektől eltávolodva meg is érkezünk a Jamie’s Italianhoz, amelyet a híres Jamie Oliver nyitott a Budai Várnál, és elképesztő minőségű olasz ételeket kóstolhatunk, melyek messze Olaszországba repíthetnek minket. Ha pedig egy igazán hangulatos étteremre vágyunk, ahol egy jó kézműves hamburgert vagy elképesztő steaket ennénk, akkor a Spíler Buda a legmegfelelőbb választás.

A pesti oldalon szintén van választék, itt található a Spíler, a Spíler Shanghai Secret bar, ahol az 1930-a évek Shanghai-i életérzést kaphatjuk meg, vagy esetleg a Jamie Oliver’s Diner, ahol ezesetben az amerikai ízek kapnak hangsúlyt. Éttermek mellett egy finom kávéra is van lehetőség akár az Opera Café-ban, ami a nevéből adódóan, az Operaházban található, így a hangulata biztos nem okoz csalódást. Mindezek mellet érdemes figyelmet fordítani az ÉS Bisztróra, ahol nyálcsorgató módon kínálják a grillezett húsokat, halakat, vagy egy frissítő sörözés, borozás alkalmával is megéri idelátogatni. Végül egy délutáni brunch alkalmával az ÉS Déli meglátogatása is jó döntésnek tűnik, ugyanis a speciality kávék mellett gourmet szendvicsek és ropogós péksütemények ejtik rabul az arra járókat.


A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.