Új bisztró és termelői piac Agárdon

Az Agárdi Pálinkafőzde Agárdon, a Sreiner tanyán 2021. május 1-jével megnyitja az Agárdi Almáriumot, amely hétközben bisztróként működik, szombat délelőttönként viszont igazi közösségi térré alakul át: a termelői piac mellett a környék művészei, zenészei, kézművesei is helyet kapnak, így a gasztronómiai élvezetek mellett életkortól függetlenül kulturálisan is töltekezhetnek az idelátogatók.

A Sreiner tanyán 2021. május 1-jével nyitó Agárdi Almárium igazi mérföldkő lesz a jövőre 20 éves Agárdi Pálinkafőzde életében, amely a város önkormányzatával együttműködve szervezi az eseményeket. A termelők többek között Fehérvárcsurgóról, Sárkeresztúrról, Kápolnásnyékről, Magyaralmásról és Abáról érkeznek - természetesen a helyiek mellett. Lehetőség lesz termelői tejtermékeket, sajtokat, lekvárokat, szörpöket, mézet, fürjtojást és abból készült különlegességeket, tökmagolajat, kézműves gyümölcseceteket, levendulás termékeket, szárított zöldségeket, fűszerpaprikát, friss, kovászos kenyereket és pékárukat, füstölt húsokat, spárgát, fermentált zöldségeket, gyümölcsleveket, házi tésztákat, kertészeti termékeket, palántákat, virágokat, házi tojást, zöldségeket és gyümölcsöket is vásárolni.



Azonban nem csak a környék kiváló gazdái és kézművesei hozzák el termékeiket szombat délelőttönként, hanem ismeretterjesztő előadások, workshopok, bemutatók és koncertek is várják az idelátogatókat. A kulturális programok szervezését Ocsenás Katalin, a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ vezetője tartja kézben. “Az Agárdi Almárium összefogja mindazt, amit mi a minőségi életről gondolunk. Szeretnénk, ha az Agárdi Almárium egyfajta közösségi tér lenne, ahová jó betérni egy kávéra, ebédre, mert közben lehet találkozni a barátokkal, egyben meg lehet vásárolni a szükséges minőségi, helyi alapanyagokat, és amely feltöltődést biztosít az aktuális kulturális programokkal is. Bízunk benne, hogy a helyiek mellett az erre kirándulók számára is természetessé válik az ‘almáriumozás’” - fogalmazott Szabó László, az Agárdi pálinkafőzde ügyvezetője.



A május elsejei nyitóelőadásokat a tervek szerint a résztvevő termelők, meghívott vendégek tartják majd, az Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakiskola növendékei pedig virágkötészeti bemutatót tartanak. De lesz vásári furfang, zene, az udvari kemence mellett pedig rétesnyújtó asszonyok készítik finomságaikat.


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.