Új bisztró és termelői piac Agárdon

Az Agárdi Pálinkafőzde Agárdon, a Sreiner tanyán 2021. május 1-jével megnyitja az Agárdi Almáriumot, amely hétközben bisztróként működik, szombat délelőttönként viszont igazi közösségi térré alakul át: a termelői piac mellett a környék művészei, zenészei, kézművesei is helyet kapnak, így a gasztronómiai élvezetek mellett életkortól függetlenül kulturálisan is töltekezhetnek az idelátogatók.

A Sreiner tanyán 2021. május 1-jével nyitó Agárdi Almárium igazi mérföldkő lesz a jövőre 20 éves Agárdi Pálinkafőzde életében, amely a város önkormányzatával együttműködve szervezi az eseményeket. A termelők többek között Fehérvárcsurgóról, Sárkeresztúrról, Kápolnásnyékről, Magyaralmásról és Abáról érkeznek - természetesen a helyiek mellett. Lehetőség lesz termelői tejtermékeket, sajtokat, lekvárokat, szörpöket, mézet, fürjtojást és abból készült különlegességeket, tökmagolajat, kézműves gyümölcseceteket, levendulás termékeket, szárított zöldségeket, fűszerpaprikát, friss, kovászos kenyereket és pékárukat, füstölt húsokat, spárgát, fermentált zöldségeket, gyümölcsleveket, házi tésztákat, kertészeti termékeket, palántákat, virágokat, házi tojást, zöldségeket és gyümölcsöket is vásárolni.



Azonban nem csak a környék kiváló gazdái és kézművesei hozzák el termékeiket szombat délelőttönként, hanem ismeretterjesztő előadások, workshopok, bemutatók és koncertek is várják az idelátogatókat. A kulturális programok szervezését Ocsenás Katalin, a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ vezetője tartja kézben. “Az Agárdi Almárium összefogja mindazt, amit mi a minőségi életről gondolunk. Szeretnénk, ha az Agárdi Almárium egyfajta közösségi tér lenne, ahová jó betérni egy kávéra, ebédre, mert közben lehet találkozni a barátokkal, egyben meg lehet vásárolni a szükséges minőségi, helyi alapanyagokat, és amely feltöltődést biztosít az aktuális kulturális programokkal is. Bízunk benne, hogy a helyiek mellett az erre kirándulók számára is természetessé válik az ‘almáriumozás’” - fogalmazott Szabó László, az Agárdi pálinkafőzde ügyvezetője.



A május elsejei nyitóelőadásokat a tervek szerint a résztvevő termelők, meghívott vendégek tartják majd, az Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakiskola növendékei pedig virágkötészeti bemutatót tartanak. De lesz vásári furfang, zene, az udvari kemence mellett pedig rétesnyújtó asszonyok készítik finomságaikat.


Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.