Új boros őrület az USA-ból.

A tengerentúlon egyre többen látnak fantáziát a rendhagyó, modern, vagy egyszerűen csak praktikus borcsomagolási ötletekben. Míg külföldön évek óta hódít a bag-in-box névre hallgató környezetbarát borcsomagolási őrület, a trendek követői egyre gyakrabban találkozhatnak egyadagos kiszerelésű, előretöltött műanyag borospoharakkal is –írja a Borkultusz.com

Ha valaki még nem hallott erről, az jegyezze meg, mert ha az egyadagos bornak a bag-in-box-éhoz hasonló sikere lesz az újdonságra éhező borrajongók körében, akkor néhány éven belül a szabadtéri rendezvények elengedhetetlen kelléke válhat belőle.

A hamarosan piacra kerülő, legújabb egyadagos bor a Zipz-től azokat szolgálja, akik fesztiválokra, sporteseményekre is magukkal akarják vinni a borukat. A pohár a baseball szezon kezdetével debütált a kansasi Kauffman Stadionban, de nyáron már a boltokban is kapható lesz.

A bor, az 1968-ban alapult kaliforniai Fetzer borászat, és a még gyerekcipőben járó Zipz összefogásából született. Végeredményeként egy olyan italt dobnak piacra, ami kissé non-tradicionális, de remek kísérője a könnyed, nyári kikapcsolódásnak.

Kétféle bort kínálnak: a vörös Crimson Red és a fehér Quartz White.

Az új csomagolási trend egyik előfutára a Tulip volt. Ezzel a gyártó Wine Innovations-nek nem titkolt szándéka volt megfogni az igényesebb borfogyasztásra áhítozó fesztiválközönséget, köztük a rendezvényekre egyre nagyobb számban látogató nőket. Annak ellenére, hogy ez bizonyos mértékig a poharaik kialakításán is nyomott hagyott, a férfiak sem óckodtak attól, hogy kedvükre fogyasszák belőle a fehér, vörös vagy rosé bort.

A Fetzer sikere ennek ellenére még kérdéses, hiszen nem könnyű vállalkozás borral debütálni a tradicionálisan sörös baseball meccseken.

Forrás: Borászportál.hu


Cukrászok, szakácsok, pincérek versenyeznek Tatán

Cukrászok, szakácsok, pincérek versenyeznek Tatán 

Farsang Kupa néven rendezik meg az ország ételkészítőinek legnagyobb versenyét szombaton a városban.
Kihirdették az Év Mentes Séfjeit

Kihirdették az Év Mentes Séfjeit 

Február 20-án, csütörtökön a METRO Gasztroakadémián idén 7. alkalommal rendezték meg az Év Mentes Séfje versenyt. 
Megvan az ország legjobb lekvárja

Megvan az ország legjobb lekvárja 

Több kategóriában keresték az ország legjobb helyi termékét, a legjobb lekvár címet a Szatmári Éden nyerte el.
Hat furcsa étterem a nagyvilágból

Hat furcsa étterem a nagyvilágból 

A világ számos pontján találhatók olyan éttermek, amelyek nemcsak kulináris élvezeteket kínálnak, hanem egyedi és szokatlan környezetükkel is maradandó élményt nyújtanak.
Milyen lesz idén az Év pálinkás bonbonja?

Milyen lesz idén az Év pálinkás bonbonja? 

Idén is meghirdetik az Év pálinkás bonbonja versenyt a 25. Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében

Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében 

Budapest egyik legújabb közösségi tere, a GlassHouse Kolosy a II. és III. kerület határán nyitotta meg kapuit, izgalmas gasztronómiai és kulturális élményeket kínálva.
A mesterséges intelligencia már a konyhában van

A mesterséges intelligencia már a konyhában van 

Okoseszközök a közelgő Konyhakiállítás idei sztárjai
Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.