Új boros őrület az USA-ból.

A tengerentúlon egyre többen látnak fantáziát a rendhagyó, modern, vagy egyszerűen csak praktikus borcsomagolási ötletekben. Míg külföldön évek óta hódít a bag-in-box névre hallgató környezetbarát borcsomagolási őrület, a trendek követői egyre gyakrabban találkozhatnak egyadagos kiszerelésű, előretöltött műanyag borospoharakkal is –írja a Borkultusz.com

Ha valaki még nem hallott erről, az jegyezze meg, mert ha az egyadagos bornak a bag-in-box-éhoz hasonló sikere lesz az újdonságra éhező borrajongók körében, akkor néhány éven belül a szabadtéri rendezvények elengedhetetlen kelléke válhat belőle.

A hamarosan piacra kerülő, legújabb egyadagos bor a Zipz-től azokat szolgálja, akik fesztiválokra, sporteseményekre is magukkal akarják vinni a borukat. A pohár a baseball szezon kezdetével debütált a kansasi Kauffman Stadionban, de nyáron már a boltokban is kapható lesz.

A bor, az 1968-ban alapult kaliforniai Fetzer borászat, és a még gyerekcipőben járó Zipz összefogásából született. Végeredményeként egy olyan italt dobnak piacra, ami kissé non-tradicionális, de remek kísérője a könnyed, nyári kikapcsolódásnak.

Kétféle bort kínálnak: a vörös Crimson Red és a fehér Quartz White.

Az új csomagolási trend egyik előfutára a Tulip volt. Ezzel a gyártó Wine Innovations-nek nem titkolt szándéka volt megfogni az igényesebb borfogyasztásra áhítozó fesztiválközönséget, köztük a rendezvényekre egyre nagyobb számban látogató nőket. Annak ellenére, hogy ez bizonyos mértékig a poharaik kialakításán is nyomott hagyott, a férfiak sem óckodtak attól, hogy kedvükre fogyasszák belőle a fehér, vörös vagy rosé bort.

A Fetzer sikere ennek ellenére még kérdéses, hiszen nem könnyű vállalkozás borral debütálni a tradicionálisan sörös baseball meccseken.

Forrás: Borászportál.hu


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.