Új boros őrület az USA-ból.

A tengerentúlon egyre többen látnak fantáziát a rendhagyó, modern, vagy egyszerűen csak praktikus borcsomagolási ötletekben. Míg külföldön évek óta hódít a bag-in-box névre hallgató környezetbarát borcsomagolási őrület, a trendek követői egyre gyakrabban találkozhatnak egyadagos kiszerelésű, előretöltött műanyag borospoharakkal is –írja a Borkultusz.com

Ha valaki még nem hallott erről, az jegyezze meg, mert ha az egyadagos bornak a bag-in-box-éhoz hasonló sikere lesz az újdonságra éhező borrajongók körében, akkor néhány éven belül a szabadtéri rendezvények elengedhetetlen kelléke válhat belőle.

A hamarosan piacra kerülő, legújabb egyadagos bor a Zipz-től azokat szolgálja, akik fesztiválokra, sporteseményekre is magukkal akarják vinni a borukat. A pohár a baseball szezon kezdetével debütált a kansasi Kauffman Stadionban, de nyáron már a boltokban is kapható lesz.

A bor, az 1968-ban alapult kaliforniai Fetzer borászat, és a még gyerekcipőben járó Zipz összefogásából született. Végeredményeként egy olyan italt dobnak piacra, ami kissé non-tradicionális, de remek kísérője a könnyed, nyári kikapcsolódásnak.

Kétféle bort kínálnak: a vörös Crimson Red és a fehér Quartz White.

Az új csomagolási trend egyik előfutára a Tulip volt. Ezzel a gyártó Wine Innovations-nek nem titkolt szándéka volt megfogni az igényesebb borfogyasztásra áhítozó fesztiválközönséget, köztük a rendezvényekre egyre nagyobb számban látogató nőket. Annak ellenére, hogy ez bizonyos mértékig a poharaik kialakításán is nyomott hagyott, a férfiak sem óckodtak attól, hogy kedvükre fogyasszák belőle a fehér, vörös vagy rosé bort.

A Fetzer sikere ennek ellenére még kérdéses, hiszen nem könnyű vállalkozás borral debütálni a tradicionálisan sörös baseball meccseken.

Forrás: Borászportál.hu


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.