Új értelmet kap a sarki kocsma

Új értelmet kap a sarki kocsma

Az Akademik Vernadszkij déli-sarki kutatóállomás ebben az évben ünnepli fennállásának 15. évfordulóját. Az itt állomásozó sarkkutatók azzal tűnnek ki kutatótársaik közül, hogy nemcsak saját maguknak készítenek vodkát, hanem a turistáknak is adnak el belőle.

A Galindez-szigeten elhelyezkedő állomás kutatói a nap és föld közötti kapcsolatot, a légkör fizikai állapotát valamint az ózonréteg fizikai tulajdonságait kutatják. Az állomáson "száraz törvény" van érvényben, de ennek ellenére a sarkkutatók saját vodkát készítenek - írja a Tsn.ua internetes hírportál.

A kutatóállomás közel fekszik az expedíciós turista útvonalhoz. Az itt kialakított bárban egy kupica vodkát a turisták 2 dollárért vehetnek. Van még itt egy kis ajándékbolt is, mely az ukrán kultúrát hivatott népszerűsíteni.

Emlékeztetőül: a válság csúcsán sok ukrán lelkesen jelentkezett Déli-sarkvidéken végzendő munkára. De nem olyan könnyű sarkkutatónak állni: sarkkutatói állásra pályázóknak kiváló egészségi állapotban kell lenniük, öt év szakmai tapasztalattal (pl. geofizika, meteorológia, biológia területén), angol vagy spanyol nyelvtudással illetve számítástechnikai ismeretekkel kell rendelkezniük. Egy ukrán sarkkutató havi fizetése 1000-1200 dollár körüli. (forrás: Kárpátinfo / Tsn.ua)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.