Új főszakács az InterContinentalban

A budapesti InterContinental szálloda bejelenti Gullner Gergő kinevezését, mint új Főszakács. Gergő Április 13-tól vette át a pozíciót amit Eddig Ulf Burbach töltött be. „Mindegyik fogásnak megvan a maga története, amikből különféle beszélgetések kerekednek. Ezeket a pillanatokat – úgy hiszem – érdemes megosztanunk egymással.” - nyilatkozott Gullner Gergő Főszakács gasztronómiai filozófiájáról.

Gergő dolgozott Vancouverben (Kanada), New Yorkban, Budapesten, Zürichben, Dubajban, Moszkvában és Kuvaitban. Gergő a legnagyobb szállodaláncok és éttermek alkalmazottjaként – ideértve a Baltschug Kempinskit (Moszkva), a Zürich Marriott Hotelt (Svájc), a The Monarch Dubait (Egyesült Arab Emirátus), nem is szólva az Al Wazzan Csoportról Kuvaitban – a különleges hozzávalók és egzotikus ételek széles választékával megismerkedett.

Számos híresség kóstolta már Gergő ínycsiklandozó kulináris különlegességeit – és higgyék el, nem volt rájuk panasz. A szerencsések között volt II. János Pál pápa, II. Erzsébet királynő, Hilary Clinton, Roman Herzog, Fülöp edinburgh-i herceg és még sokan mások. Annak ellenére, hogy Gergő a legtöbb idejét a konyhában tölti, a sport mindig is fontos szerepet töltött be az életében, egyszerre jelent számára kikapcsolódást és feltöltődést. Az extrém sportoknak is szívesen hódol, imádja a siklóernyőzést. A legtöbb időt azonban a két fiával igyekszik eltölteni.

Gasztronómiai filozófiáját így foglalja össze: „Rajongok az élet egyszerű dolgaiért, és ez a konyhában sincs másképp. Nem szeretem túlbonyolítani a dolgokat. Az ízek tökéletes kombinációját keresem, amit aztán megoszthatok másokkal. Szeretem, ha az ételen túlmutató, egyedi élményben részesíthetem a vendégeimet. Mindegyik fogásnak megvan a maga története, amikből különféle beszélgetések kerekednek. Ezeket a pillanatokat – úgy hiszem – érdemes megosztanunk egymással.”

Forrás: Vendég & Hotel


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.