Új főszakács az InterContinentalban

A budapesti InterContinental szálloda bejelenti Gullner Gergő kinevezését, mint új Főszakács. Gergő Április 13-tól vette át a pozíciót amit Eddig Ulf Burbach töltött be. „Mindegyik fogásnak megvan a maga története, amikből különféle beszélgetések kerekednek. Ezeket a pillanatokat – úgy hiszem – érdemes megosztanunk egymással.” - nyilatkozott Gullner Gergő Főszakács gasztronómiai filozófiájáról.

Gergő dolgozott Vancouverben (Kanada), New Yorkban, Budapesten, Zürichben, Dubajban, Moszkvában és Kuvaitban. Gergő a legnagyobb szállodaláncok és éttermek alkalmazottjaként – ideértve a Baltschug Kempinskit (Moszkva), a Zürich Marriott Hotelt (Svájc), a The Monarch Dubait (Egyesült Arab Emirátus), nem is szólva az Al Wazzan Csoportról Kuvaitban – a különleges hozzávalók és egzotikus ételek széles választékával megismerkedett.

Számos híresség kóstolta már Gergő ínycsiklandozó kulináris különlegességeit – és higgyék el, nem volt rájuk panasz. A szerencsések között volt II. János Pál pápa, II. Erzsébet királynő, Hilary Clinton, Roman Herzog, Fülöp edinburgh-i herceg és még sokan mások. Annak ellenére, hogy Gergő a legtöbb idejét a konyhában tölti, a sport mindig is fontos szerepet töltött be az életében, egyszerre jelent számára kikapcsolódást és feltöltődést. Az extrém sportoknak is szívesen hódol, imádja a siklóernyőzést. A legtöbb időt azonban a két fiával igyekszik eltölteni.

Gasztronómiai filozófiáját így foglalja össze: „Rajongok az élet egyszerű dolgaiért, és ez a konyhában sincs másképp. Nem szeretem túlbonyolítani a dolgokat. Az ízek tökéletes kombinációját keresem, amit aztán megoszthatok másokkal. Szeretem, ha az ételen túlmutató, egyedi élményben részesíthetem a vendégeimet. Mindegyik fogásnak megvan a maga története, amikből különféle beszélgetések kerekednek. Ezeket a pillanatokat – úgy hiszem – érdemes megosztanunk egymással.”

Forrás: Vendég & Hotel


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.