Új helyszínen tripláz a Budapesti Halfesztivál

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre február 19 és 22. között a Budapesti Halfesztivál. Érdekesség a fesztivál történetében, hogy az érdeklődők számának növekedése miatt eddig minden évben költözni „kényszerült” az esemény, így 2015-ben a Vajdahunyadvár ad otthont a III. Budapesti Halfesztiválnak.

A halételek szerelmeseinek kedvezve idén sem marad otthon a Hortobágyi Halgazdaság csapata, de a halászlé két fővárosa, Szeged és Baja is képviselteti magát a fesztiválon. A „nagy halak” kínálatát budapesti éttermek, illetve az ország különböző pontjain elismert street food éttermek fűszerezik majd. A III. Budapesti Halfesztivál kiemelt régiója a Balaton, a fesztivál hala pedig a süllő. A tradicionálisnak számító eseményen a magyar konyha ismét találkozik a nemzetközi halételekkel, így a balatoni finomságok mellett kóstolhatunk majd ázsiai receptet, francia hallevest, de orosz kaviárt és különleges bolgár valamint portugál halkészítményeket is. Ismét különleges gasztronómiai élményben lesz annak része, aki ellátogat a helyszínre, ugyanis egy ötezer literes bográcsban fő majd a halászlé, és a tavalyi nagy sikerre való tekintettel a tiszalöki halászok közönségdíjas óriásharcsa sütését is a programban találjuk.

„Amikor három éve megálmodtuk a rendezvényt, nem titkolt célunk volt, hogy halfogyasztásra ösztönözzük az embereket, ismét előtérbe hozzuk annak jótékony hatásait így is erősítve a halkultúrát a magyar gasztronómiában.” – nyilatkozta Necz István, a Budapesti Halfesztivál főszervezője.

A hagyományokat követve idén is lesz Torkos Csütörtök, ahol a vendéglátók fél áron kínálják a finomságokat, szombaton pedig főzőversenyre invitálnak a szervezők. Nem csupán a felnőtteknek kedveznek azonban 2015-ben, az általános és középiskolások számára ugyanis meghirdettek egy kreatív versenyt, melynek a fődíja egy balatoni osztálykirándulás lesz.

Forrás: Vendég & Hotel


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.