Ebben a hónapban a baantal márka alapítója, Antal Balázs porcelántervező nyerte a WAMP Hónap Designere elsimerést. A fiatal designer valódi huszonegyedik századi életstílust kapcsol az étkezés kultúrájához, letisztult természeti formákat újraalkotó porcelánjaival, amelyek elegánsak és praktikusak. Kollekcióiban szívesen ötvözi a porcelánformák rideg minimalizmusát a fonal vagy a fa természetes, finom és meleg anyagaival.A tervező a MOME Szilikát szakán végzett, és a WAMP által szervezett Finn Designkiállítás óta a vásár állandó résztvevője. Egyedi szemléletű munkái ma már New Yorkban, Japánban- és Németországban is megtalálhatóak. A gasztrodesign feltörekvő új irányának képviselőjeként könnyedén szabadítja fel az ételeket és magát a terítést is a nemzeti korlátok alól, ötvözve az ázsiai, francia olasz vagy kontinentális terítékek hagyományát.A WAMP minden hónapban kiosztja a Hónap Designere Díjat. Olyan tervező vagy márka nyerheti el a megtiszteltetést, amelyik erős vizuális bázissal, kialakult, jól reprezentálható arculattal rendelkezik. Ilyenformán inspirációként szolgálhat az új hazai designerek számára, és sikerrel népszerűsítheti a fiatal magyar tervezőket.
Új irány a gasztrodesign-ban
A gasztrodesign új irányát képviseli a Japánban és Németországban is ismert Antal Balázs, aki a WAMP Hónap Designere elismerést kapta júniusban -írja a divany.hu.

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás
Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek
Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében
Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen
A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról
Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép
Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Nem lesz idén akácméz?
Rekordgyenge termés – drágulás és hiány várható.

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot
A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.

Időutazás a Folly Arborétumban
A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista
Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.