Új kezdeményezés - szilveszter egységáron

A Sepsiszentgyörgyi Vendéglátó- ipari Egységek Szövetségének (SVESZ) tavalyi utolsó gyűlésén megszületett az a döntés, miszerint idén csupán három nagy szentgyörgyi étterem szervezett szilvesztert, és ami még fontosabb, hogy egységes árakon tették mindezt - adta hírül a Székely Hírmondó.

Kovács István, a SVESZ elnöke hangsúlyozta, hogy a döntés nyomán lassan lejárnak azok az idők, amikor egyes vendéglők klienseket próbálnak „elcsábítani” az olcsó, ám nem minőségi szolgáltatásokkal. „Manapság a vendégek sokkal igényesebbek, nem buták, és tudják, hogy a minőségnek ára van. A szövetség Sepsiszentgyörgyön a Park, Sugás és a Kolca éttermekben szervez szilveszteri ünnepélyes fogadást. Az árak egységesek, 200 lej egy személy részére. A kisebb éttermekben legfennebb baráti társaságok verődnek össze idén” – részletezte Kovács.

A Park-komplexum tulajdonosának magyarázata szerint azért volt szükség erre az „egyezségre”, mivel korábban egyesek alullicitálták a más éttermek árajánlatait. „Évekkel ezelőtt például a Kastély vendéglő az ünnepek ideje alatt megvárta, amíg a megyeszékhelyi éttermek összeállították ajánlataikat, és azután 10-20 lejjel aláment az áraknak, és ilyen módon szédítette a kuncsaftot. Ez nem tisztességes konkurencia” – elemezte Kovács István, aki amellett érvel, hogy „a vendégnek kell eldöntenie, hol érzi jobban magát, és ebben idén már nem az árak befolyásolják”.

A Székely Hírmondónak egy neve elhallgatását kérő jogász kifejtette, a vendéglők közötti megállapodás bizonyos jogi aggályokat vethet fel, ugyanis „a törvény tiltja a versenytársak kartell- szerű megegyezését”. Idén például öt sloboziai autószervizt büntetett meg a Versenyhivatal, mert azok megegyeztek, hogy milyen áron nyújtják szolgáltatásaikat – fűzte hozzá. (forrás: Székely Hírmondó)


NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.