Új kezdeményezés - szilveszter egységáron

A Sepsiszentgyörgyi Vendéglátó- ipari Egységek Szövetségének (SVESZ) tavalyi utolsó gyűlésén megszületett az a döntés, miszerint idén csupán három nagy szentgyörgyi étterem szervezett szilvesztert, és ami még fontosabb, hogy egységes árakon tették mindezt - adta hírül a Székely Hírmondó.

Kovács István, a SVESZ elnöke hangsúlyozta, hogy a döntés nyomán lassan lejárnak azok az idők, amikor egyes vendéglők klienseket próbálnak „elcsábítani” az olcsó, ám nem minőségi szolgáltatásokkal. „Manapság a vendégek sokkal igényesebbek, nem buták, és tudják, hogy a minőségnek ára van. A szövetség Sepsiszentgyörgyön a Park, Sugás és a Kolca éttermekben szervez szilveszteri ünnepélyes fogadást. Az árak egységesek, 200 lej egy személy részére. A kisebb éttermekben legfennebb baráti társaságok verődnek össze idén” – részletezte Kovács.

A Park-komplexum tulajdonosának magyarázata szerint azért volt szükség erre az „egyezségre”, mivel korábban egyesek alullicitálták a más éttermek árajánlatait. „Évekkel ezelőtt például a Kastély vendéglő az ünnepek ideje alatt megvárta, amíg a megyeszékhelyi éttermek összeállították ajánlataikat, és azután 10-20 lejjel aláment az áraknak, és ilyen módon szédítette a kuncsaftot. Ez nem tisztességes konkurencia” – elemezte Kovács István, aki amellett érvel, hogy „a vendégnek kell eldöntenie, hol érzi jobban magát, és ebben idén már nem az árak befolyásolják”.

A Székely Hírmondónak egy neve elhallgatását kérő jogász kifejtette, a vendéglők közötti megállapodás bizonyos jogi aggályokat vethet fel, ugyanis „a törvény tiltja a versenytársak kartell- szerű megegyezését”. Idén például öt sloboziai autószervizt büntetett meg a Versenyhivatal, mert azok megegyeztek, hogy milyen áron nyújtják szolgáltatásaikat – fűzte hozzá. (forrás: Székely Hírmondó)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.