Új kezdeményezés - szilveszter egységáron

A Sepsiszentgyörgyi Vendéglátó- ipari Egységek Szövetségének (SVESZ) tavalyi utolsó gyűlésén megszületett az a döntés, miszerint idén csupán három nagy szentgyörgyi étterem szervezett szilvesztert, és ami még fontosabb, hogy egységes árakon tették mindezt - adta hírül a Székely Hírmondó.

Kovács István, a SVESZ elnöke hangsúlyozta, hogy a döntés nyomán lassan lejárnak azok az idők, amikor egyes vendéglők klienseket próbálnak „elcsábítani” az olcsó, ám nem minőségi szolgáltatásokkal. „Manapság a vendégek sokkal igényesebbek, nem buták, és tudják, hogy a minőségnek ára van. A szövetség Sepsiszentgyörgyön a Park, Sugás és a Kolca éttermekben szervez szilveszteri ünnepélyes fogadást. Az árak egységesek, 200 lej egy személy részére. A kisebb éttermekben legfennebb baráti társaságok verődnek össze idén” – részletezte Kovács.

A Park-komplexum tulajdonosának magyarázata szerint azért volt szükség erre az „egyezségre”, mivel korábban egyesek alullicitálták a más éttermek árajánlatait. „Évekkel ezelőtt például a Kastély vendéglő az ünnepek ideje alatt megvárta, amíg a megyeszékhelyi éttermek összeállították ajánlataikat, és azután 10-20 lejjel aláment az áraknak, és ilyen módon szédítette a kuncsaftot. Ez nem tisztességes konkurencia” – elemezte Kovács István, aki amellett érvel, hogy „a vendégnek kell eldöntenie, hol érzi jobban magát, és ebben idén már nem az árak befolyásolják”.

A Székely Hírmondónak egy neve elhallgatását kérő jogász kifejtette, a vendéglők közötti megállapodás bizonyos jogi aggályokat vethet fel, ugyanis „a törvény tiltja a versenytársak kartell- szerű megegyezését”. Idén például öt sloboziai autószervizt büntetett meg a Versenyhivatal, mert azok megegyeztek, hogy milyen áron nyújtják szolgáltatásaikat – fűzte hozzá. (forrás: Székely Hírmondó)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.