Új köntösben nyitott ki a kaposvári Stühmer kávéház

Ismét kinyitott a kaposvári belváros szívében fekvő Stühmer. A patinás kávéházat a jövőben a Széchenyi Kereskedelmi Iskola üzemelteti tovább.

A kávéház korábbi bérlője többmilliós tartozás miatt kényszerült lehúzni a rolót pár hónapja. A város tulajdonában lévő épület mielőbbi hasznosítását a kaposvári képviselőtestület szorgalmazta. A legutóbbi közgyűlésen megszületett a döntés, a nagy hagyományokra visszatekintő egységet a jövőben a Széchenyi István Kereskedelemi és Vendéglátóipari Iskola viszi tovább.

- Pincéreket képzünk az iskolából. Itt kulturált környezetben, egy patinás helyen nem nagyon van lehetőségük rá, hogy ilyen gyakorlatot szerezzenek a tanulóink. Hat volt tanulónk dolgozik a Stühmerben és hat mostani, jelenlegi tanulónk segíti a munkájukat - mondta Széphelyi Tamásné, a Széchenyi István Kereskedelemi és Vendéglátóipari Iskola gazdasági vezetője.

A nyitást széleskörű összefogás előzte meg. A felújítást a kaposvári építőipari szakközépiskola diákjai végezték, a patinás bútorok pedig restaurátor segítségével újultak meg. A kávéházban az iskola saját nevelésű, a Szakma Kiváló Tanulója-díjjal kitüntetett cukrásza készíti a süteményeket. A békebeli miliőt árasztó hely a belváros díszeként továbbra is a minőséget tartja szem előtt, a bevétel pedig a működtető iskola költségvetését gazdagítja. (Somogy TV, Híradó)

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.