Új köntösben nyitott ki a kaposvári Stühmer kávéház

Ismét kinyitott a kaposvári belváros szívében fekvő Stühmer. A patinás kávéházat a jövőben a Széchenyi Kereskedelmi Iskola üzemelteti tovább.

A kávéház korábbi bérlője többmilliós tartozás miatt kényszerült lehúzni a rolót pár hónapja. A város tulajdonában lévő épület mielőbbi hasznosítását a kaposvári képviselőtestület szorgalmazta. A legutóbbi közgyűlésen megszületett a döntés, a nagy hagyományokra visszatekintő egységet a jövőben a Széchenyi István Kereskedelemi és Vendéglátóipari Iskola viszi tovább.

- Pincéreket képzünk az iskolából. Itt kulturált környezetben, egy patinás helyen nem nagyon van lehetőségük rá, hogy ilyen gyakorlatot szerezzenek a tanulóink. Hat volt tanulónk dolgozik a Stühmerben és hat mostani, jelenlegi tanulónk segíti a munkájukat - mondta Széphelyi Tamásné, a Széchenyi István Kereskedelemi és Vendéglátóipari Iskola gazdasági vezetője.

A nyitást széleskörű összefogás előzte meg. A felújítást a kaposvári építőipari szakközépiskola diákjai végezték, a patinás bútorok pedig restaurátor segítségével újultak meg. A kávéházban az iskola saját nevelésű, a Szakma Kiváló Tanulója-díjjal kitüntetett cukrásza készíti a süteményeket. A békebeli miliőt árasztó hely a belváros díszeként továbbra is a minőséget tartja szem előtt, a bevétel pedig a működtető iskola költségvetését gazdagítja. (Somogy TV, Híradó)

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.