Az őrségi Pajtából érkezett a BDPST új kreatív séfje

Farkas Richárd, március 1-jétől a BDPST Group gasztronómiai egységeit összefogó F&B divíziót erősíti. Korábban közel hat évet töltött az Őrségben a Pajta étterem séfjeként, számos elismerést kapott nem csak a vendégektől, de a szakmától is. A BDPST Group kreatív séfjeként feladatai közé tartozik a cégcsoport éttermi koncepcióinak fejlesztése, a hazai, termelői, minőségi alapanyagok felkutatása - tájékoztatta lapunkat a társaság.

A BDPST Group szállodái mellett gasztronómiai egységeiben is elengedhetetlen az értékmegőrző és értékteremtő munka, a kiemelkedő minőség és az egyedülálló élmények biztosítása a vendégek számára. Ennek érdekében a cégcsoport F&B divízióját olyan elismert szakemberek erősítik, akik munkájukkal garantálják a szolgáltatások töretlen színvonalát és egyben a hagyományőrző és nemzetközi szemléletmódot. Ehhez a csapathoz csatlakozott március 1-jén Farkas Richárd, az őriszentpéteri Pajta étterem korábbi séfje.

Kreatív séfként a BDPST Group fővárosi és vidéki éttermeit támogatja munkájával, hozzájárulva ahhoz, hogy az egységek zavartalanul, a tőlük megszokott minőséggel működhessenek. Feladatai közé tartozik többek között az éttermek koncepciójának formálása, a helyi, termelői alapanyagok beszerzése és újak felkutatása. Az Őrségben eltöltött idő számos tapasztalattal és egy különleges látásmóddal ajándékozta meg, melyeket a BDPST Group egységeiben kamatoztat a továbbiakban.

„Némi útkeresés után vált nyilvánvalóvá számomra, hogy a gasztronómia és főzés területe az, ami igazán nekem való. A főzés nem csak a hivatásommá vált, hanem hobbimmá is, az évek során pedig rengeteg tapasztalatot gyűjthettem a hazai és nemzetközi gasztronómia, a különféle konyhatechnikák területén, melyeket a BDPST Group kreatív séfjeként is hasznosítani tudok. Az életem minden területét a folyamatos fejlődés, az újdonságok felfedezése jellemzi a hagyományaink és tradicióink tiszteletben tartása mellett, ez pedig úgy gondolom, hogy a jövőben is nagy segítségemre lesz az éttermek munkájának támogatásában” – emelte ki Farkas Richárd.

A BDPST Group gasztronómiai szakembergárdájának új tagja időről időre a cégcsoport éttermeiben is feltűnik majd. A pop-up jellegű vacsorák első állomásaként, hosszú idő után először a budapesti vendégeknek is lehetősége nyílik megkóstolni a fiatal séf alkotásait, hiszen Farkas Richárd április 20-án és 21-én a Flava Kitchen & More étteremben Zvekán Kornél séffel főz majd. A vacsora alkalmával egy különleges, 9 fogásos menüvel várják a vendégeket, melyek mindegyikét Richárd szakmai útjának egy-egy emblematikus állomása ihletett, amik természetesen a megszokott könnyed Flava stílusban kerülnek a tányérokra.


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.