Új magyar sör lenne a vírus ellenszere?

Nem egészen, de aki vesz belőle, az a jó érzés töltheti el, hogy a gyártók azt ígérik, a teljes profitot a koronavírus legyőzésére utalják át az egészségügynek.

A koronavírus elleni küzdelmet támogatja új sörével a Hara’Punk Sörfőzde. Az új ital egy közösségi finanszírozásból készülő sör lesz. Aki támogatja a kezdeményezést, szavazhat majd a sör típusára, illetve a neve a többi pártfogóval együtt rákerül a címkére is, továbbá annyi üveggel kap a sörből, amennyit az adománygyűjtési időszak alatt rendel. 

A különös, sörrel bélelt kezdeményezéshez április 21-ig lehet csatlakozni úgy, hogy a sörfőzde oldalán található űrlap segítségével tetszőleges mennyiségű sört lehet rendelni, ők pedig a teljes profitot a koronavírus legyőzésére fordítják.

A sör nyáron készül majd el, a megrendelőket pedig minden lépésről tájékoztatják a sörfőzők, egészen addig, amíg az elkészült ital átvehető lesz. A támogatás biztos jó helyre megy, hiszen arról, hogy milyen eszközöket vásárolnak a támogatók segítségével, a járvány kezelésén dolgozó orvosokkal egyeztetnek majd, hiszen ők tudják leginkább, hogy mire van a legnagyobb szükség.

Az április 19-ig beérkező felajánlások pontos összegéről, az átadás módjáról és a megvásárolt eszközökről illetve gyógyszerekről részletesen tájékoztatják majd azokat, akik megrendelésükkel csatlakoznak a kezdeményezéshez.

Forrás: Hara'Punk


Az Agrártárca szerint jól fogynak a rozé borok

Az Agrártárca szerint jól fogynak a rozé borok 

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) tavalyi felmérése szerint 2017-hez képest 5 százalékkal nőtt a magyarországi rozéfogyasztás, míg a vörösboré mérséklődött.
Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Jöhet egy vegán avokádó krémlikőrrel készült koktél?

Jöhet egy vegán avokádó krémlikőrrel készült koktél? 

Ez az ital is szerepel a Zazie Bistro & Bar új koktélkínálatában.
MICHELIN Guide: remények és esélyek

MICHELIN Guide: remények és esélyek 

December 10-én az Operaházban tartandó díjátadó ceremónián lehull a lepel arról, hogy idén mely vendéglátóhelyek nyernek bebocsájtást a MICHELIN Guide által elismertek szűk körébe.
Új megjelenést kapott karácsonyra a pesti plaza ételudvara

Új megjelenést kapott karácsonyra a pesti plaza ételudvara 

Az Arena Mall új és megújult üzletei mellett üde oázissá alakított ételudvarával várja a karácsonyi bevásárlásra indulókat.
Ünnepi különlegesség: folyékony fenyőfa

Ünnepi különlegesség: folyékony fenyőfa 

A  frissen szedett fenyőágakat a főzés során közvetlenül a forró sörléhez adják.
Szezonális finomságok és újragondolt klasszikusok a Kozmo Hotel téli étlapján

Szezonális finomságok és újragondolt klasszikusok a Kozmo Hotel téli étlapján 

A tél közeledtével a Kozmo Étterem új menüje a szezon ízeit és hangulatát idézi, egyaránt kényeztetve a hagyományos és a modernebb gasztronómia kedvelőit.
A pulykáknak rossz hír, az ágazat képviselőinek jó érkezett

A pulykáknak rossz hír, az ágazat képviselőinek jó érkezett 

A csökkenő kereslet ellenére továbbra is világélelmezési termék a pulykahús, és komoly növekedési lehetőségek előtt áll.
A név a régi, a megjelenés változott

A név a régi, a megjelenés változott 

Kívül-belül új ruhába öltöztetve, december 3-tól ismét várja vendégeit a Rómain a Cziniel Cukrászda.
A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása

A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása 

A régióról és a champagne készítés hagyományairól Kiszely Katalin a Champagne For You tulajdonosával beszélgettünk.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.