Új magyar sör lenne a vírus ellenszere?

Nem egészen, de aki vesz belőle, az a jó érzés töltheti el, hogy a gyártók azt ígérik, a teljes profitot a koronavírus legyőzésére utalják át az egészségügynek.

A koronavírus elleni küzdelmet támogatja új sörével a Hara’Punk Sörfőzde. Az új ital egy közösségi finanszírozásból készülő sör lesz. Aki támogatja a kezdeményezést, szavazhat majd a sör típusára, illetve a neve a többi pártfogóval együtt rákerül a címkére is, továbbá annyi üveggel kap a sörből, amennyit az adománygyűjtési időszak alatt rendel. 

A különös, sörrel bélelt kezdeményezéshez április 21-ig lehet csatlakozni úgy, hogy a sörfőzde oldalán található űrlap segítségével tetszőleges mennyiségű sört lehet rendelni, ők pedig a teljes profitot a koronavírus legyőzésére fordítják.

A sör nyáron készül majd el, a megrendelőket pedig minden lépésről tájékoztatják a sörfőzők, egészen addig, amíg az elkészült ital átvehető lesz. A támogatás biztos jó helyre megy, hiszen arról, hogy milyen eszközöket vásárolnak a támogatók segítségével, a járvány kezelésén dolgozó orvosokkal egyeztetnek majd, hiszen ők tudják leginkább, hogy mire van a legnagyobb szükség.

Az április 19-ig beérkező felajánlások pontos összegéről, az átadás módjáról és a megvásárolt eszközökről illetve gyógyszerekről részletesen tájékoztatják majd azokat, akik megrendelésükkel csatlakoznak a kezdeményezéshez.

Forrás: Hara'Punk


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.