Új piaci márkajelzés a Bükfürdői Termelői Piacon

Harmadik évadába lépett a fürdőváros kedvelt termelői piaca. A megnyitóra szép számban érkeztek vendégek, akiket a megszokott termelői csapat minőségi árui fogadtak. Bemutatkozott az új piaci márkajelzés is, a Bükfürdői Esszencia logójával ellátott árucikkek tovább öregbítik a város hírnevét.

Viharosan indult a piacnyitó hét, váratlan havazás és hatalmas erővel tomboló szél nehezítette az előkészületeket, de szerencsére az égiek is a szervezőkkel voltak, péntekre elolvadtak az utolsó hókupacok és napsütés fogadta a piacra érkező vendégeket.

A 2017-es szezon ünnepélyes megnyitójára április 21-én, pénteken délután 16:00 órakor került sor. A téli pihenő alatt megszépültek az árusító helyek, és a kicsit hűvös idő ellenére is hamar benépesült a Tourinfo iroda melletti tér.

A rendezvény a Kis Napvirág népdalcsoport kedves műsorával kezdődött, majd Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke mondta el ünnepi beszédét. "Valószínűleg egy nagyon jó turisztikai szezon elé néz Bük, sőt egész Vas megye is. Az adottságok megvannak ehhez, de ezek nem elegek. Manapság már ki kell egészíteni különféle apróbb kis attrakciókkal." – fogalmazott alelnök úr, aki a büki, bükfürdői TDM munkáját is pozitívan értékelte és példa értékűnek tartja a helyi szervezetek közös munkáját is.

A protokolláris megnyitót Dr. Németh Sándor, Bük Város polgármestere folytatta, aki beszédében kiemelte a termelői piac szezonerősítő szerepét is, majd Spilenberg Andrea a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület elnöke mondta el gondolatait. Bemutatta az új piaci márkanevet, ami a minőségi termékekkel karöltve városunk nevét és jóhírnevét hivatott népszerűsíteni országhatáron belül és túl.

A megnyitó további részében a gencsapáti Ispiláng Néptáncegyüttes fiatal táncosainak műsora következett, a Boglya Népzenei Együttes közreműködésével.

A vásárlók és a termelők kérésének megfelelően a Bükfürdői Termelői Piac egészen október végéig várja az érdeklődőket.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.