Új piaci márkajelzés a Bükfürdői Termelői Piacon

Harmadik évadába lépett a fürdőváros kedvelt termelői piaca. A megnyitóra szép számban érkeztek vendégek, akiket a megszokott termelői csapat minőségi árui fogadtak. Bemutatkozott az új piaci márkajelzés is, a Bükfürdői Esszencia logójával ellátott árucikkek tovább öregbítik a város hírnevét.

Viharosan indult a piacnyitó hét, váratlan havazás és hatalmas erővel tomboló szél nehezítette az előkészületeket, de szerencsére az égiek is a szervezőkkel voltak, péntekre elolvadtak az utolsó hókupacok és napsütés fogadta a piacra érkező vendégeket.

A 2017-es szezon ünnepélyes megnyitójára április 21-én, pénteken délután 16:00 órakor került sor. A téli pihenő alatt megszépültek az árusító helyek, és a kicsit hűvös idő ellenére is hamar benépesült a Tourinfo iroda melletti tér.

A rendezvény a Kis Napvirág népdalcsoport kedves műsorával kezdődött, majd Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke mondta el ünnepi beszédét. "Valószínűleg egy nagyon jó turisztikai szezon elé néz Bük, sőt egész Vas megye is. Az adottságok megvannak ehhez, de ezek nem elegek. Manapság már ki kell egészíteni különféle apróbb kis attrakciókkal." – fogalmazott alelnök úr, aki a büki, bükfürdői TDM munkáját is pozitívan értékelte és példa értékűnek tartja a helyi szervezetek közös munkáját is.

A protokolláris megnyitót Dr. Németh Sándor, Bük Város polgármestere folytatta, aki beszédében kiemelte a termelői piac szezonerősítő szerepét is, majd Spilenberg Andrea a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület elnöke mondta el gondolatait. Bemutatta az új piaci márkanevet, ami a minőségi termékekkel karöltve városunk nevét és jóhírnevét hivatott népszerűsíteni országhatáron belül és túl.

A megnyitó további részében a gencsapáti Ispiláng Néptáncegyüttes fiatal táncosainak műsora következett, a Boglya Népzenei Együttes közreműködésével.

A vásárlók és a termelők kérésének megfelelően a Bükfürdői Termelői Piac egészen október végéig várja az érdeklődőket.


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.