Új piaci márkajelzés a Bükfürdői Termelői Piacon

Harmadik évadába lépett a fürdőváros kedvelt termelői piaca. A megnyitóra szép számban érkeztek vendégek, akiket a megszokott termelői csapat minőségi árui fogadtak. Bemutatkozott az új piaci márkajelzés is, a Bükfürdői Esszencia logójával ellátott árucikkek tovább öregbítik a város hírnevét.

Viharosan indult a piacnyitó hét, váratlan havazás és hatalmas erővel tomboló szél nehezítette az előkészületeket, de szerencsére az égiek is a szervezőkkel voltak, péntekre elolvadtak az utolsó hókupacok és napsütés fogadta a piacra érkező vendégeket.

A 2017-es szezon ünnepélyes megnyitójára április 21-én, pénteken délután 16:00 órakor került sor. A téli pihenő alatt megszépültek az árusító helyek, és a kicsit hűvös idő ellenére is hamar benépesült a Tourinfo iroda melletti tér.

A rendezvény a Kis Napvirág népdalcsoport kedves műsorával kezdődött, majd Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke mondta el ünnepi beszédét. "Valószínűleg egy nagyon jó turisztikai szezon elé néz Bük, sőt egész Vas megye is. Az adottságok megvannak ehhez, de ezek nem elegek. Manapság már ki kell egészíteni különféle apróbb kis attrakciókkal." – fogalmazott alelnök úr, aki a büki, bükfürdői TDM munkáját is pozitívan értékelte és példa értékűnek tartja a helyi szervezetek közös munkáját is.

A protokolláris megnyitót Dr. Németh Sándor, Bük Város polgármestere folytatta, aki beszédében kiemelte a termelői piac szezonerősítő szerepét is, majd Spilenberg Andrea a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület elnöke mondta el gondolatait. Bemutatta az új piaci márkanevet, ami a minőségi termékekkel karöltve városunk nevét és jóhírnevét hivatott népszerűsíteni országhatáron belül és túl.

A megnyitó további részében a gencsapáti Ispiláng Néptáncegyüttes fiatal táncosainak műsora következett, a Boglya Népzenei Együttes közreműködésével.

A vásárlók és a termelők kérésének megfelelően a Bükfürdői Termelői Piac egészen október végéig várja az érdeklődőket.


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.