Új piaci márkajelzés a Bükfürdői Termelői Piacon

Harmadik évadába lépett a fürdőváros kedvelt termelői piaca. A megnyitóra szép számban érkeztek vendégek, akiket a megszokott termelői csapat minőségi árui fogadtak. Bemutatkozott az új piaci márkajelzés is, a Bükfürdői Esszencia logójával ellátott árucikkek tovább öregbítik a város hírnevét.

Viharosan indult a piacnyitó hét, váratlan havazás és hatalmas erővel tomboló szél nehezítette az előkészületeket, de szerencsére az égiek is a szervezőkkel voltak, péntekre elolvadtak az utolsó hókupacok és napsütés fogadta a piacra érkező vendégeket.

A 2017-es szezon ünnepélyes megnyitójára április 21-én, pénteken délután 16:00 órakor került sor. A téli pihenő alatt megszépültek az árusító helyek, és a kicsit hűvös idő ellenére is hamar benépesült a Tourinfo iroda melletti tér.

A rendezvény a Kis Napvirág népdalcsoport kedves műsorával kezdődött, majd Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke mondta el ünnepi beszédét. "Valószínűleg egy nagyon jó turisztikai szezon elé néz Bük, sőt egész Vas megye is. Az adottságok megvannak ehhez, de ezek nem elegek. Manapság már ki kell egészíteni különféle apróbb kis attrakciókkal." – fogalmazott alelnök úr, aki a büki, bükfürdői TDM munkáját is pozitívan értékelte és példa értékűnek tartja a helyi szervezetek közös munkáját is.

A protokolláris megnyitót Dr. Németh Sándor, Bük Város polgármestere folytatta, aki beszédében kiemelte a termelői piac szezonerősítő szerepét is, majd Spilenberg Andrea a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület elnöke mondta el gondolatait. Bemutatta az új piaci márkanevet, ami a minőségi termékekkel karöltve városunk nevét és jóhírnevét hivatott népszerűsíteni országhatáron belül és túl.

A megnyitó további részében a gencsapáti Ispiláng Néptáncegyüttes fiatal táncosainak műsora következett, a Boglya Népzenei Együttes közreműködésével.

A vásárlók és a termelők kérésének megfelelően a Bükfürdői Termelői Piac egészen október végéig várja az érdeklődőket.


VarjúVár: az étterem, ahol mindenki otthonra talál

VarjúVár: az étterem, ahol mindenki otthonra talál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.