Új rendszerben ítélik oda a "Borászok borásza" szakmai díjat

(MTI) - A Borászok borásza cím eddigi birtokosai állítják össze ettől az évtől a díj ötvenes jelöltlistáját, amelyről továbbra is a jelöltek választják meg maguk közül a díjazottat.

Az egyik legrangosabb hazai borszakmai elismerésként számon tartott díj jelöltlistáját eddig a díjat felügyelő Vinum Praemium Alapítvány kuratóriuma állította össze, amely nemrég szintén megújult - jelentette be a Borászok borásza díj alapítója.
Rókusfalvy Pál hozzáfűzte: az egyszer elnyerhető elismerésnek immár hét birtokosa van - Szentesi József, Györgykovács Imre, Kaló Imre, Légli Ottó, Szepsy István, Lőrincz György és Demeter Zoltán -, így a Borászok borászai már elegendő számban vannak ahhoz, hogy maguk állítsák össze a jelöltlistát is. A jelölők közé ezentúl minden évben csatakozik az előző díjazott is; szavazategyenlőségnél a testület korelnökének voksa számít.
Újdonság, hogy a szavazás két fordulóban zajlik majd; a nyertest a második körbe jutott öt borász közül választja ki áprilisban az ötven jelölt, akik névsora rövidesen elérhető a www.boraszokborasza.com honlapon.
További változás, hogy az elismerés kísérődíjai közül idén csak a Borászok barátja díjat adják át, melynek jelöltjei Alkonyi László borszakíró; Ambrus Lajos József Attila-díjas író, szőlőbirtokos; Bányai Gábor Botond, a Borigo főszerkesztője; Isabelle Legeron Master of Wine, a Travel Channel műsorvezetője és Mészáros Gabriella, a Borkollégium oktatási központ vezetője.

Forrás: MTI


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.