Az Olaszrizling október programsorozat keretében megrendezett Nagy olaszrizling kóstolón kiállító borászok kétharmada érkezett a balatoni régióból, ez is bizonyítja,
hogy Magyarország legelterjedtebb szőlőfajtájának termesztésében a Balaton mennyire meghatározó - mondta el a szombati budapesti kóstolón megtett közös bejelentés után Kardos Gábor, a Badacsonyi Kör ügyvivője.
Emlékeztetett: a régió jelenleg öt különálló borvidékre van osztva, ami megnehezíti az egységes fellépést. Egyes borvidékeken belül már létrejöttek közös szerveződések, mint a Badacsonyi Kör, a VSOP vagy a Csopaki Kódex, de közös szervezet eddig nem létezett.
A Balatoni Kör szervezésében részt vevő borászok közölték, céljaik között szerepel többi között az első olyan nemzetközi olaszrizlingverseny létrehozása, amelyre csak ennek a fajtának a borait lehetne nevezni, és egy új, közös logó megterveztetése az olaszrizlingből készült borok számára.
Kardos Gábor elmondása szerint még nem született döntés arról, hogy a somlói borvidék termelőit bevegyék-e az összefogásba.
Új szerveződés fogja össze a balatoni borászokat
(MTI) - Balatoni Kör néven alakítanak a Balaton menti borvidékeket összefogó szervezetet a régió vezető pincészetei.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból
A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon
Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc
A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata
Új séf, új étlap, új élmények.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.