Új villásreggeli a The Ritz-Carlton, Budapestben

A The Ritz - Carlton, Budapest büszkén mutatja be új, különleges villásreggelijét. Az exkluzívan megtervezett esemény 2019. március 24. - től kezdődően, minden vasárnap 12:30 és 15:30 között érhető majd el az egyedi hangulatú Kupola Lounge-ban.

A tematikus Gin & Jazz Brunch különleges gin alapú koktélokkal várja vendégeit, hétről hétre változó újdonságokkal és ízekkel lepve meg mindenkit. A gasztronómiai élmény különleges ételek széles választékát kínálja, mint például a libamájhab gyümölcsszósszal, csirkemell „Picata”, vagy a marharostélyos kemencében sült bébiburgonyával. A vasárnapi villásreggeli fénypontjának minden bizonnyal a desszertsarok ígérkezik. Az ’ Év Cukrásza Díj ’ nyertese, Mázás István cukrászmester mutatja be tortakülönlegességeit és számos mesterműve mellett, az ikonikus Royal csokoládé torta az, ami valóban kihagyhatatlan élmény.

A vendégeknek egy gin bárral is készülnek, ahol változatos italkülönlegességeinket kóstolhatják meg. A kezdetben hagyományosan Angliában előállított gint eredetileg csak és kizárólag borókabogyóból készítették, míg ma már – köszönhetően a fejlett technológiának és innovációnak – más - más különféle növényi összetevőkből is főzik. A szállod a különleges Agárdi Dry Gin - t ajánlja a villásreggeli mellé, hogy fokozza az ízek találkozását.

A reggeli hangulatát a The Gentlemen négy tagú zenekara teszi majd még emelkedettebbé, vibráló és üdítő akusztikus jazz zenével szórakoztatva a jelenlévőket. A legkisebbek számára is szeretnék a The Ritz - Carlton élményt még érdekesebb é és élvezetesebbé tenni egy külön kialakított játszósarokkal , ahol színes elfoglaltságokkal , játékokkal kedveskednek a gyerekeknek.

„ Nem titkolt célunk, hogy visszahozzuk a köztudatba az ikonikus, elegáns és sikkes vasárnapi villásreggelit, amiről a házunk egykor elhíresült ” - hangsúlyozza Kis - Király Ernő, a The Ritz - Carlton, Budapest Éttermi Igazgatója.

Forrás: Turizmus Online


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.