Új villásreggeli a The Ritz-Carlton, Budapestben

A The Ritz - Carlton, Budapest büszkén mutatja be új, különleges villásreggelijét. Az exkluzívan megtervezett esemény 2019. március 24. - től kezdődően, minden vasárnap 12:30 és 15:30 között érhető majd el az egyedi hangulatú Kupola Lounge-ban.

A tematikus Gin & Jazz Brunch különleges gin alapú koktélokkal várja vendégeit, hétről hétre változó újdonságokkal és ízekkel lepve meg mindenkit. A gasztronómiai élmény különleges ételek széles választékát kínálja, mint például a libamájhab gyümölcsszósszal, csirkemell „Picata”, vagy a marharostélyos kemencében sült bébiburgonyával. A vasárnapi villásreggeli fénypontjának minden bizonnyal a desszertsarok ígérkezik. Az ’ Év Cukrásza Díj ’ nyertese, Mázás István cukrászmester mutatja be tortakülönlegességeit és számos mesterműve mellett, az ikonikus Royal csokoládé torta az, ami valóban kihagyhatatlan élmény.

A vendégeknek egy gin bárral is készülnek, ahol változatos italkülönlegességeinket kóstolhatják meg. A kezdetben hagyományosan Angliában előállított gint eredetileg csak és kizárólag borókabogyóból készítették, míg ma már – köszönhetően a fejlett technológiának és innovációnak – más - más különféle növényi összetevőkből is főzik. A szállod a különleges Agárdi Dry Gin - t ajánlja a villásreggeli mellé, hogy fokozza az ízek találkozását.

A reggeli hangulatát a The Gentlemen négy tagú zenekara teszi majd még emelkedettebbé, vibráló és üdítő akusztikus jazz zenével szórakoztatva a jelenlévőket. A legkisebbek számára is szeretnék a The Ritz - Carlton élményt még érdekesebb é és élvezetesebbé tenni egy külön kialakított játszósarokkal , ahol színes elfoglaltságokkal , játékokkal kedveskednek a gyerekeknek.

„ Nem titkolt célunk, hogy visszahozzuk a köztudatba az ikonikus, elegáns és sikkes vasárnapi villásreggelit, amiről a házunk egykor elhíresült ” - hangsúlyozza Kis - Király Ernő, a The Ritz - Carlton, Budapest Éttermi Igazgatója.

Forrás: Turizmus Online


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.