A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Borkai Zsolt fővédnökségével meghirdetett rendezvény kiállítói listájának összeállítása a hétvégén zárul le - közölte a fesztivál szerdai sajtótájékoztatóján Ferenc Vilmos főszervező.
Mint elmondta, eddig 15 sajtműhely és sajtkészítő - többek között a Cserpes, a Garabonciás, Kiss Ferenc vagy a csermajori iskola - jelentkezett 150 sajttal, valamint csaknem 80 borászat - például a Takler, a Vesztergombi, a Bock, Günzer Tamás, Günzer Zoltán, a Kvassay, a Thummerer, a Varsányi, a Taschner, a Pántlika Borház, a Bujdosó, a Garamvári vagy a Tokajicum - mintegy 200 újborral, köztük kereskedelmi forgalomban nem kapható tételekkel.
A fesztivált megelőző borverseny zsűrijének örökös elnöke Kállai Miklós, a Magyar Bor Akadémia elnöke, mellette hagyományosan fiatal, de már nagy szakmai tapasztalattal rendelkező borászok vesznek részt a bírálatban. A fesztivál tíz legjobb bora idén a magyar olimpikonok újbora címet is elnyeri - tette hozzá a főszervező.
Ferenc Vilmos elmondta, hogy a 2000 forintos belépő tartalmaz egy kóstolópoharat, valamint 10-10 bor és sajt kóstolását lehetővé tévő kóstolójegyet is.
A fesztivál bevételének egy részét a szervezők Bakonyi Károly szőlőnemesítő szobrának felállításához ajánlják fel.
Újbor- és sajtfesztivál a Vajdahunyadvárban
(MTI) - A magyar olimpikonok előtt tiszteleg a 9. Magyarországi Újbor- és Sajtfesztivál, amely csaknem 80 bortermelő és 15 sajtkészítő termékeivel várja a közönséget november 24-én és 25-én a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.