Újdonság Badacsonyban: Pancs Gasztropiac

A Tihanyi PIAC placc-on a 3 napos pünkösdi hétvége programjai indítják be a nyarat, a Homola Borteraszon egész napos, naplementébe hajló bakelitlemezes bulira lehet számítani, Badacsonyban pedig a Pancs Gasztropiac mozgolódik, először a Balatonnál.

Június első hétvégéjén, a Tihanyi PIAC Placcon is beindul a nyár. Mind három nap történik majd valami, ami miatt érdemes lesz ide ellátogatni. Amellett, hogy pezseg majd az élet és helyi, illetve környékbeli árusok kínálgatják finomabbnál finomabb portékájukat - almás lepény, füstölt kolbász, házi kenyér, kürtős kalács, borok, sajtok, ezek biztosan lesznek - veterán autósok hada sorakozik majd fel a parkolóban, a Balaton Classic verseny keretében. A pünkösdi hétvégén, pontosabban június 3-án szombaton közel 120 különleges veteránautó és youngtimer áll rajthoz Almádi főterén, hogy teljesítse a közel 250 km-es távot a csodálatos Balaton-Felvidéken. 15.30-kor érkeznek a Tihanyi PIAC Placchoz, ahol kicsit megpihennek, így nyugodtan megcsodálhatjuk a veterán autó különlegességeket. A Tihanyi Piac Placc területén található Placc Bisztró helyi friss finomságokkal és nemzetközi napi menüvel vár mindenkit, közvetlenül a kompkikötő melletti ligetben.


A Homola Borterasz alatt burjánzik a szőlő, így ha lehet, a hatodik DJ a szőlőben bulin még pazarabb kilátás mellett lehet egész nap táncolni, panorámát nézni, meg csak úgy lenni, hallgatni. Plusz kinti pult, harapnivalók a Sáfránkert Vendéglő konyhájából, panoráma, egyre hidegebb borok és fröccsök és egyre melegebb idő.


Hosszú kutatómunka előzte meg a badacsonyi piac indulását. Vajas Balázsék célja, hogy a Balaton-felvidéki térség legizgalmasabb, legminőségibb termékeit és termelőit vonultassák fel Badacsony főterén, akár heti több alkalommal is. Fontos, hogy a térségben tevékenykedő gazdák teret kaphassanak a bemutatkozásra és minél nagyobb ismertségre tehessenek szert. Ezért dolgoznak és kezdik meg az építkezést a régióban. A Budapesten már több helyszínen is bevált tematikát hozzák magunkkal és havi vendégeik a borászok köréből fognak kikerülni.
Ahol a frissítőket, borokat, fröccsöket a piacozás mellé ihatják az oda látogatók: Pláne Badacsony Borterasz.


Forrás: Vendég & Hotel Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.