Újdonság Badacsonyban: Pancs Gasztropiac

A Tihanyi PIAC placc-on a 3 napos pünkösdi hétvége programjai indítják be a nyarat, a Homola Borteraszon egész napos, naplementébe hajló bakelitlemezes bulira lehet számítani, Badacsonyban pedig a Pancs Gasztropiac mozgolódik, először a Balatonnál.

Június első hétvégéjén, a Tihanyi PIAC Placcon is beindul a nyár. Mind három nap történik majd valami, ami miatt érdemes lesz ide ellátogatni. Amellett, hogy pezseg majd az élet és helyi, illetve környékbeli árusok kínálgatják finomabbnál finomabb portékájukat - almás lepény, füstölt kolbász, házi kenyér, kürtős kalács, borok, sajtok, ezek biztosan lesznek - veterán autósok hada sorakozik majd fel a parkolóban, a Balaton Classic verseny keretében. A pünkösdi hétvégén, pontosabban június 3-án szombaton közel 120 különleges veteránautó és youngtimer áll rajthoz Almádi főterén, hogy teljesítse a közel 250 km-es távot a csodálatos Balaton-Felvidéken. 15.30-kor érkeznek a Tihanyi PIAC Placchoz, ahol kicsit megpihennek, így nyugodtan megcsodálhatjuk a veterán autó különlegességeket. A Tihanyi Piac Placc területén található Placc Bisztró helyi friss finomságokkal és nemzetközi napi menüvel vár mindenkit, közvetlenül a kompkikötő melletti ligetben.


A Homola Borterasz alatt burjánzik a szőlő, így ha lehet, a hatodik DJ a szőlőben bulin még pazarabb kilátás mellett lehet egész nap táncolni, panorámát nézni, meg csak úgy lenni, hallgatni. Plusz kinti pult, harapnivalók a Sáfránkert Vendéglő konyhájából, panoráma, egyre hidegebb borok és fröccsök és egyre melegebb idő.


Hosszú kutatómunka előzte meg a badacsonyi piac indulását. Vajas Balázsék célja, hogy a Balaton-felvidéki térség legizgalmasabb, legminőségibb termékeit és termelőit vonultassák fel Badacsony főterén, akár heti több alkalommal is. Fontos, hogy a térségben tevékenykedő gazdák teret kaphassanak a bemutatkozásra és minél nagyobb ismertségre tehessenek szert. Ezért dolgoznak és kezdik meg az építkezést a régióban. A Budapesten már több helyszínen is bevált tematikát hozzák magunkkal és havi vendégeik a borászok köréből fognak kikerülni.
Ahol a frissítőket, borokat, fröccsöket a piacozás mellé ihatják az oda látogatók: Pláne Badacsony Borterasz.


Forrás: Vendég & Hotel Online


A spanyolok törvényt alkottak az élelmiszer-pazarlás megfékezése érdekében

A spanyolok törvényt alkottak az élelmiszer-pazarlás megfékezése érdekében 

A dél-európai országban évente szemétbe kerülő élelem mennyisége jelenleg úgy 1,2 millió tonna.
Újabb hírek a szlovákiai száj- és körömfájásjárványról

Újabb hírek a szlovákiai száj- és körömfájásjárványról 

A magyar határhoz közeli Dunaszerdahelyi járásban március 21-től rendkívüli állapotot hirdettek ki. Tömegsírok kialakítását fontolgatják.
Tavaszi tekercsből nyári – gasztrokaland az Eötvös Gimnáziumban

Tavaszi tekercsből nyári – gasztrokaland az Eötvös Gimnáziumban 

Tavaszi tekercskészítő versenyre hívták a főváros egyik legelitebb gimnáziumának, az Eötvös József Gimnázium diákjait március 22-én, szombaton.
Bezár Bécs ikonikus magyar étterme

Bezár Bécs ikonikus magyar étterme  

Ősszel végleg bezárja kapuit a bécsi magyar közösség egyik ikonikus találkozóhelye, az „Ilona Stüberl“ étterem.
Új Executive Chef a Kempinskiben

Új Executive Chef a Kempinskiben 

Bárdos Péter az ötcsillagos szálloda új Executive Chéfje, aki Lévay Ádámot váltja ebben a pozícióban.
Szlovákiában száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt

Szlovákiában száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt 

A járványos eseteket a magyar határhoz közeli déli területeken találták.
A kormány betiltaná a műhúst?

A kormány betiltaná a műhúst? 

Elkezdődött a vita.
Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli

Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli 

Egy hazai profi séftől egy tökéletes receptet mi is közreadunk.
A kormány betiltja a műhúst?

A kormány betiltja a műhúst? 

Elkezdődött a vita.
Visszatér egy legendás üdítőital

Visszatér egy legendás üdítőital  

A magyar üdítőital-piac egy ikonikus szereplővel bővül: a Traubisoda ismét elérhetővé válik a hazai fogyasztók számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.