Újdonság Badacsonyban: Pancs Gasztropiac

A Tihanyi PIAC placc-on a 3 napos pünkösdi hétvége programjai indítják be a nyarat, a Homola Borteraszon egész napos, naplementébe hajló bakelitlemezes bulira lehet számítani, Badacsonyban pedig a Pancs Gasztropiac mozgolódik, először a Balatonnál.

Június első hétvégéjén, a Tihanyi PIAC Placcon is beindul a nyár. Mind három nap történik majd valami, ami miatt érdemes lesz ide ellátogatni. Amellett, hogy pezseg majd az élet és helyi, illetve környékbeli árusok kínálgatják finomabbnál finomabb portékájukat - almás lepény, füstölt kolbász, házi kenyér, kürtős kalács, borok, sajtok, ezek biztosan lesznek - veterán autósok hada sorakozik majd fel a parkolóban, a Balaton Classic verseny keretében. A pünkösdi hétvégén, pontosabban június 3-án szombaton közel 120 különleges veteránautó és youngtimer áll rajthoz Almádi főterén, hogy teljesítse a közel 250 km-es távot a csodálatos Balaton-Felvidéken. 15.30-kor érkeznek a Tihanyi PIAC Placchoz, ahol kicsit megpihennek, így nyugodtan megcsodálhatjuk a veterán autó különlegességeket. A Tihanyi Piac Placc területén található Placc Bisztró helyi friss finomságokkal és nemzetközi napi menüvel vár mindenkit, közvetlenül a kompkikötő melletti ligetben.


A Homola Borterasz alatt burjánzik a szőlő, így ha lehet, a hatodik DJ a szőlőben bulin még pazarabb kilátás mellett lehet egész nap táncolni, panorámát nézni, meg csak úgy lenni, hallgatni. Plusz kinti pult, harapnivalók a Sáfránkert Vendéglő konyhájából, panoráma, egyre hidegebb borok és fröccsök és egyre melegebb idő.


Hosszú kutatómunka előzte meg a badacsonyi piac indulását. Vajas Balázsék célja, hogy a Balaton-felvidéki térség legizgalmasabb, legminőségibb termékeit és termelőit vonultassák fel Badacsony főterén, akár heti több alkalommal is. Fontos, hogy a térségben tevékenykedő gazdák teret kaphassanak a bemutatkozásra és minél nagyobb ismertségre tehessenek szert. Ezért dolgoznak és kezdik meg az építkezést a régióban. A Budapesten már több helyszínen is bevált tematikát hozzák magunkkal és havi vendégeik a borászok köréből fognak kikerülni.
Ahol a frissítőket, borokat, fröccsöket a piacozás mellé ihatják az oda látogatók: Pláne Badacsony Borterasz.


Forrás: Vendég & Hotel Online


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.