"A Pincefesztivál utáni lazább hangulatú, könnyed programban nyolc pincészet vesz részt. Elsősorban az a célunk, hogy bemutassuk, az etyeki pincesor bármikor nyújt lehetőséget egy hétvége kellemes eltöltésére. Reményeim szerint a jövőben állandósíthatjuk az ilyen programokat" - mondta el az MTI kérdésére Rókusfalvy Pál, az Újhegyi Piknik főszervezője.
A programban az Anonymus Pince, a Debreczeni Pince, a Gradowski Birtok, a Kultúrpart Pince, a Rókusfalvy Pince, a Zarándok Pince és Orosz Gyula Családi Pincészete vesz részt.
A minifesztiválon Árpás Laci sonkamester és az Anonymus Pince különleges sonka- és borkóstolóval készül, ugyanitt Nagy Zsuzsa etyeki sajtkészítő is bemutatja portékáit. A Debreczeni Pincében a roston sütést szörpkülönlegességek édesítik meg, a zenés-táncos programot a Nők Lapja Café bloggertalálkozója egészíti ki.
Természetesen minden pince borkóstolóval is készül. (MTI)
Újhegyi piknikkel indul az etyeki nyár
(MTI) - Borokkal, "tüzes párlatokkal", sonkákkal, sajtokkal, és a fesztiválokon elengedhetetlen kenyérlángossal várják az Etyekre látogatókat szombaton az újhegyi és szépvölgyi pincészetek és kiállítóik az Újhegyi pikniken.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.