Újra nyitva a Budai Vár egyik történelmi kisvendéglője

A Fekete Holló Kisvendéglőről van szó, amelyet üzemeltetői elmondása szerint igazi budavári kisvendéglőként nyitnak meg ismét, elsősorban a a helyieket megcélozva, finom és hétköznapi fogásokkal várva őket.

A Fekete Holló Kisvendéglő a történelmi Budapest szívében, a Budai Vár egyik leghangulatosabb utcájában, az Országház utca 10. alatt volt korábban is, és itt nyitott ismét újra. Hagyományos magyar éttermi vonalat képvisel a hozzánk eljuttatott közleményük szerint.

 

Az étlapon például olyan ételek szerepelnek, mint a májgaluska leves, a frissen kirántott húsok, főzelékek, sztrapacska, vagy a lecsó. Csapolt és üveges sörök és széleskörű fröccs kínálat teszi lazává az éttermet, mindennapi kedvencünkké, jó időben tágas terasszal.

 

Az Országház utca 10. szám alatt már 1930-ban vendéglő állt, Alpek Pál vendéglős nyitott itt nagyon fiatalon, már 20 évesen éttermet. Az 1960-as években Fekete Hollóként nyitott újra, a helyiek nagy örömére. Ahogy egy korabeli írásban olvashatjuk: „Boltíves, hűvös ivója, kézzel írott étlapja és Rózsi néni, a vöröshajú szakácsnő egyaránt a régi várbeli kiskocsmák hangulatát képezi. Közönsége főleg öreg várbéliekből és vízivárosiakból, meg ifjú egyetemistákból verbuválódik; nyáron kiteszik az apró asztalokat az Országház utcára és a leánderes teraszon jó bor mellett vitatkoznak a múltról és a jövőről. A Fekete Holló legnépszerűbb fogása a halászlé és a pörkölt mellett a göngyölt hátszín hulló módon, de sokan járnak ide a Duna túlsó partjáról is, hogy megkóstolják Rózsi néni híres túrós gombócát is.”  

A helyiek törzshelye volt régebben, és remélik, hogy ez a továbbiakban is így lesz: az 1.kerületi lakosok és az 1.kerületben dolgozók 25 százalék kedvezményben részesülnek.

 

Forrás: Turizmus Online


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.