Újra otthoni sörfőzőknek hirdet versenyt a Soproni

Indul a II. Soproni Sörverseny, idén egy különleges sörfajtával, hop lagerrel diadalmaskodhat a legjobb otthoni sörfőző. A verseny győztese egymillió forinttal lehet gazdagabb, 2020-ban pedig a boltok polcain láthatja viszont alkotását. A tavalyi győztes, Stubna Ágoston receptje alapján készült Soproni Óvatos Duhaj Porter a második verseny kihirdetésével egyidőben kerül a hipermarketek polcaira.

A Soproni Sörversenyt második alkalommal hirdeti meg a Soproni annak érdekében, hogy izgalmas lehetőséget nyújtson mindazoknak, akik nem csupán szeretik a sört, de szívesen főznek is. A megmérettetés egy izgalmas lehetőség számukra, hiszen a nyertes sörfőző receptje alapján készülhet el a Soproni Óvatos Duhaj sörkülönlegességek családjának legújabb tagja.

„Nagyon örültem, hogy megnyertem a tavalyi versenyt, hiszen már évek óta főzök otthon söröket, de porterrel még nem volt dolgom korábban, így ez igazán izgalmas kihívás volt. Külön öröm, hogy a Soproni Óvatos Duhaj Porter megjelenésével végre minden barátom megkóstolhatja az egyik sörömet, nincsenek mennyiségi korlátok, mint az otthoni sörfőzésnél általában” – mondta Stubna Ágoston, a 2018-as Soproni Sörverseny győztese. „Elsőre talán könnyűnek tűnik az otthoni sörfőzés, hiszen már több ezer éve főznek söröket a világon, de kell hozzá tapasztalat, precizitás és alapanyagismeret. Ettől függetlenül minden lelkes amatőrnek ajánlom, hogy nevezzen a versenyre, hiszen óriási élmény volt látni, hogy a receptem nagyüzemi körülmények között is megállja a helyét” – tette hozzá.

A Soproni Óvatos Duhaj család nagy sikereket ért el a sörpiacon. A család legelső tagja, a Soproni Óvatos Duhaj IPA például a legkedveltebb felsőerjesztésű sör a magyar kiskereskedelmi eladások alapján.* A márkacsalád célja, hogy mindenkinek tudjon izgalmas és új sörtípusokat mutatni, ezáltal építse a sörkultúrát. A legújabb családtag a Porter, Stubna Ágoston receptje alapján készült, felsőerjesztésű, szűretlen barna sör, izgalmas pörkölt kávés aromával, 5,2%-os alkoholtartalommal. A 2019-es verseny egy új sörkategóriában méri össze a lelkes amatőrök műveit.

„A II. Soproni Sörversenyre hop lager kategóriában várunk söröket, ahogy tavaly, úgy idén is fontos; a recept illeszkedjen az Óvatos Duhaj családba, tehát könnyen fogyasztható legyen azoknak a sörkedvelőknek, akik az adott kategóriában éppen csak elkezdenek kalandozni” – mondta Szabó Dalma, a Soproni márkamenedzsere. „A hop lager egy alsóerjesztésű sör, melynél a hideg sörléhez kerülnek a komlók, így az illóolajok nem forrnak el, izgalmas komlós jegyek maradnak a sörben. A megszokott világos sör ízéhez képest citrusosabb, fűszeresebb aromát kapunk. A magyar piac 90%-a lager sör, így még mindig ez a legnépszerűbb sörtípus. Ezért fontos, hogy az igazi lager kedvelőknek is legyen izgalmas alternatíva a Soproni Óvatos Duhajok között” – tette hozzá.

A mintákat október 1-től, két hónapon át lehet beküldeni és a tavalyi versenyhez hasonlóan jelentkezhetnek a sörbírák is, akik részt vehetnek majd a legjobb hop lagerek értékelésében. A fogyasztói zsűri mellett, a szakmai zsűri tagjai többek között, Wossala Rozina, műsorvezető és étteremtulajdonos, Bajkai Tibor Első Magyar Házisörfőző Egyesület elnöke, Lados Péter, a Yeast Side Brewery tulajdonosa és Lehmajer Viktor a Soproni Sörgyár sörfőzőmestere.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.