Újra otthoni sörfőzőknek hirdet versenyt a Soproni

Indul a II. Soproni Sörverseny, idén egy különleges sörfajtával, hop lagerrel diadalmaskodhat a legjobb otthoni sörfőző. A verseny győztese egymillió forinttal lehet gazdagabb, 2020-ban pedig a boltok polcain láthatja viszont alkotását. A tavalyi győztes, Stubna Ágoston receptje alapján készült Soproni Óvatos Duhaj Porter a második verseny kihirdetésével egyidőben kerül a hipermarketek polcaira.

A Soproni Sörversenyt második alkalommal hirdeti meg a Soproni annak érdekében, hogy izgalmas lehetőséget nyújtson mindazoknak, akik nem csupán szeretik a sört, de szívesen főznek is. A megmérettetés egy izgalmas lehetőség számukra, hiszen a nyertes sörfőző receptje alapján készülhet el a Soproni Óvatos Duhaj sörkülönlegességek családjának legújabb tagja.

„Nagyon örültem, hogy megnyertem a tavalyi versenyt, hiszen már évek óta főzök otthon söröket, de porterrel még nem volt dolgom korábban, így ez igazán izgalmas kihívás volt. Külön öröm, hogy a Soproni Óvatos Duhaj Porter megjelenésével végre minden barátom megkóstolhatja az egyik sörömet, nincsenek mennyiségi korlátok, mint az otthoni sörfőzésnél általában” – mondta Stubna Ágoston, a 2018-as Soproni Sörverseny győztese. „Elsőre talán könnyűnek tűnik az otthoni sörfőzés, hiszen már több ezer éve főznek söröket a világon, de kell hozzá tapasztalat, precizitás és alapanyagismeret. Ettől függetlenül minden lelkes amatőrnek ajánlom, hogy nevezzen a versenyre, hiszen óriási élmény volt látni, hogy a receptem nagyüzemi körülmények között is megállja a helyét” – tette hozzá.

A Soproni Óvatos Duhaj család nagy sikereket ért el a sörpiacon. A család legelső tagja, a Soproni Óvatos Duhaj IPA például a legkedveltebb felsőerjesztésű sör a magyar kiskereskedelmi eladások alapján.* A márkacsalád célja, hogy mindenkinek tudjon izgalmas és új sörtípusokat mutatni, ezáltal építse a sörkultúrát. A legújabb családtag a Porter, Stubna Ágoston receptje alapján készült, felsőerjesztésű, szűretlen barna sör, izgalmas pörkölt kávés aromával, 5,2%-os alkoholtartalommal. A 2019-es verseny egy új sörkategóriában méri össze a lelkes amatőrök műveit.

„A II. Soproni Sörversenyre hop lager kategóriában várunk söröket, ahogy tavaly, úgy idén is fontos; a recept illeszkedjen az Óvatos Duhaj családba, tehát könnyen fogyasztható legyen azoknak a sörkedvelőknek, akik az adott kategóriában éppen csak elkezdenek kalandozni” – mondta Szabó Dalma, a Soproni márkamenedzsere. „A hop lager egy alsóerjesztésű sör, melynél a hideg sörléhez kerülnek a komlók, így az illóolajok nem forrnak el, izgalmas komlós jegyek maradnak a sörben. A megszokott világos sör ízéhez képest citrusosabb, fűszeresebb aromát kapunk. A magyar piac 90%-a lager sör, így még mindig ez a legnépszerűbb sörtípus. Ezért fontos, hogy az igazi lager kedvelőknek is legyen izgalmas alternatíva a Soproni Óvatos Duhajok között” – tette hozzá.

A mintákat október 1-től, két hónapon át lehet beküldeni és a tavalyi versenyhez hasonlóan jelentkezhetnek a sörbírák is, akik részt vehetnek majd a legjobb hop lagerek értékelésében. A fogyasztói zsűri mellett, a szakmai zsűri tagjai többek között, Wossala Rozina, műsorvezető és étteremtulajdonos, Bajkai Tibor Első Magyar Házisörfőző Egyesület elnöke, Lados Péter, a Yeast Side Brewery tulajdonosa és Lehmajer Viktor a Soproni Sörgyár sörfőzőmestere.


Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?