Újra tőzsdén a Burger King részvényei

Közel két éves kihagyás után a NYSE-n újra lehet kereskedni a Burger King részvényeivel. A június 20-án 14.50 dollárért bevezetett részvény, rövid idő alatt 7,2 %-ot erősödött.

A Burger King a világ egyik legnagyobb gyorsétterem lánca több mint 12.000 étteremmel és naponta több mint 15 millió vásárlóval. A cég éttermei jelen vannak a Föld 63 országában, valamint fontos megemlíteni, hogy 2012-ben több mint 500%-kal nőtt az adózott eredménye 2011 első negyedévéhez képest.

A Burger King 2010 szeptemberében búcsúzott a New York-i tőzsdétől, azt követően, hogy, a 3G Capital Inc (befektetési társaság) 4 milliárd dollárért felvásárolta, melyet az évtized legnagyobb étteremfelvásárlásaként tartanak számon.
Azonban most a Burger King leszerződött a Cartesian Capital-al és a törökországi franchise partnerével is a Kurdoglu családdal, mely szerződésben szerepel, hogy 5-7 éven belül 1000 új gyorséttermet nyitnak Kínában.

Az ázsiai országban a Burger King lemaradónak számít a versenytársakhoz képest a jelenlegi 63 éttermével (összehasonlításképpen Magyarországon van 27), azonban a növekedési kilátások igen kedvezőek, 2010-ben több, mint 40 milliárd dollár volt a kínai gyorsétkeztetési ágazat értéke.

Egyéb tervekkel is rendelkezik a cég, ugyanis, a mostani bejelentés előtt már hangoztatta, hogy egy éven belül újabb brazíliai és oroszországi terjeszkedést fontolgat a vállalat, melynek érdekében helyi tőketársakkal szövetkezett.
A terveket figyelembe véve, amennyiben sikerül a menedzsmentnek tartania a kitűzött célokat, a Burger King ismét felveheti a versenyt ősi ellenségével a McDonald’s-szal, és az agresszív terjeszkedés jó hatással lehet a társaság bevételeire illetve részvényeinek mozgására. (Forrás: profitline.hu ( Franchiseportál)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.