Újra tőzsdén a Burger King részvényei

Közel két éves kihagyás után a NYSE-n újra lehet kereskedni a Burger King részvényeivel. A június 20-án 14.50 dollárért bevezetett részvény, rövid idő alatt 7,2 %-ot erősödött.

A Burger King a világ egyik legnagyobb gyorsétterem lánca több mint 12.000 étteremmel és naponta több mint 15 millió vásárlóval. A cég éttermei jelen vannak a Föld 63 országában, valamint fontos megemlíteni, hogy 2012-ben több mint 500%-kal nőtt az adózott eredménye 2011 első negyedévéhez képest.

A Burger King 2010 szeptemberében búcsúzott a New York-i tőzsdétől, azt követően, hogy, a 3G Capital Inc (befektetési társaság) 4 milliárd dollárért felvásárolta, melyet az évtized legnagyobb étteremfelvásárlásaként tartanak számon.
Azonban most a Burger King leszerződött a Cartesian Capital-al és a törökországi franchise partnerével is a Kurdoglu családdal, mely szerződésben szerepel, hogy 5-7 éven belül 1000 új gyorséttermet nyitnak Kínában.

Az ázsiai országban a Burger King lemaradónak számít a versenytársakhoz képest a jelenlegi 63 éttermével (összehasonlításképpen Magyarországon van 27), azonban a növekedési kilátások igen kedvezőek, 2010-ben több, mint 40 milliárd dollár volt a kínai gyorsétkeztetési ágazat értéke.

Egyéb tervekkel is rendelkezik a cég, ugyanis, a mostani bejelentés előtt már hangoztatta, hogy egy éven belül újabb brazíliai és oroszországi terjeszkedést fontolgat a vállalat, melynek érdekében helyi tőketársakkal szövetkezett.
A terveket figyelembe véve, amennyiben sikerül a menedzsmentnek tartania a kitűzött célokat, a Burger King ismét felveheti a versenyt ősi ellenségével a McDonald’s-szal, és az agresszív terjeszkedés jó hatással lehet a társaság bevételeire illetve részvényeinek mozgására. (Forrás: profitline.hu ( Franchiseportál)


Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.