Újra tőzsdén a Burger King részvényei

Közel két éves kihagyás után a NYSE-n újra lehet kereskedni a Burger King részvényeivel. A június 20-án 14.50 dollárért bevezetett részvény, rövid idő alatt 7,2 %-ot erősödött.

A Burger King a világ egyik legnagyobb gyorsétterem lánca több mint 12.000 étteremmel és naponta több mint 15 millió vásárlóval. A cég éttermei jelen vannak a Föld 63 országában, valamint fontos megemlíteni, hogy 2012-ben több mint 500%-kal nőtt az adózott eredménye 2011 első negyedévéhez képest.

A Burger King 2010 szeptemberében búcsúzott a New York-i tőzsdétől, azt követően, hogy, a 3G Capital Inc (befektetési társaság) 4 milliárd dollárért felvásárolta, melyet az évtized legnagyobb étteremfelvásárlásaként tartanak számon.
Azonban most a Burger King leszerződött a Cartesian Capital-al és a törökországi franchise partnerével is a Kurdoglu családdal, mely szerződésben szerepel, hogy 5-7 éven belül 1000 új gyorséttermet nyitnak Kínában.

Az ázsiai országban a Burger King lemaradónak számít a versenytársakhoz képest a jelenlegi 63 éttermével (összehasonlításképpen Magyarországon van 27), azonban a növekedési kilátások igen kedvezőek, 2010-ben több, mint 40 milliárd dollár volt a kínai gyorsétkeztetési ágazat értéke.

Egyéb tervekkel is rendelkezik a cég, ugyanis, a mostani bejelentés előtt már hangoztatta, hogy egy éven belül újabb brazíliai és oroszországi terjeszkedést fontolgat a vállalat, melynek érdekében helyi tőketársakkal szövetkezett.
A terveket figyelembe véve, amennyiben sikerül a menedzsmentnek tartania a kitűzött célokat, a Burger King ismét felveheti a versenyt ősi ellenségével a McDonald’s-szal, és az agresszív terjeszkedés jó hatással lehet a társaság bevételeire illetve részvényeinek mozgására. (Forrás: profitline.hu ( Franchiseportál)


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.