Újrahasznosított és újrahasznosítható vizespalack Belgiumban

A belga VALVERT ásványvíz új, 100%-ban újrahasznosított vizespalackja használat után is 100%-ban újrahasznosítható. A bejelentés fontos mérföldkő, amely megfelel a Nestlé csomagolóanyagok újrahasznosításával kapcsolatos vállalásainak, innovatív megközelítésének és a körforgásos gazdaság iránti elkötelezettségének.

Európában elsőként Belgiumban jelenik meg a piacon a Nestlé Valvert ásványvizének új palackja, s ezzel az első belga természetes ásványvíz márka lesz, amely teljes mértékben újrahasznosított PET-ből (rPET) készült palackot használ. Az innováció a Nestlé azon elkötelezettségét tükrözi, mellyel a palackozáshoz 2025-re világszerte 35%-ban, Belgiumban pedig 50%-ban rPET-et kíván felhasználni. Az új palackozott ásványvíz e hónaptól kapható kiskereskedelmi forgalomban Belgiumban és Luxemburgban.  

 

Az új palackhoz nem kell új műanyag

Az új palack - melyet a Nestlé elsőként Európában vezet be - 100%-ban újrahasznosított PET-ből, azaz rPET-ből készül. Ez azt jelenti, hogy a Valvert kizárólag régi palackokból állítja elő az újakat és nincs szükség új PET nyersanyag felhasználására. A Valvert megbízható forrásból szerzi be az ásványvíz palackozáshoz szükséges jó minőségű, élelmiszeripari minősítésű rPET nyersanyagot, így a 1,5 literes kiszerelésű ásványvíz 100%-ban, az 0,5 literes kiszerelés pedig 50%-ban rPET palackokban kerül forgalmazásra. A cél, hogy 2019 végéig a 0,5 literes palackok is 100%-ban rPET-ből készüljenek.

- Úgy gondoljuk, hogy a Valvert 100%-os rPET palackja gyökeres változást hoz a fenntartható csomagolóanyagok terén, s elősegíti a palackból-palackot szemléletű körforgásos gazdaságot - mondta Emmanuel Gruffat, a Nestlé Ásványvíz üzletágának Benelux államokért felelős ügyvezető igazgatója.

A Nestlé 2019 januárjában jelentette be azt a jövőképet, melyben kitűzte, hogy semmilyen termékcsomagolása, így a műanyagok sem végezhetik szemétlerakóban vagy szemétként a tengerekben, óceánokban és édesvizekben.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.