Újrahasznosított és újrahasznosítható vizespalack Belgiumban

A belga VALVERT ásványvíz új, 100%-ban újrahasznosított vizespalackja használat után is 100%-ban újrahasznosítható. A bejelentés fontos mérföldkő, amely megfelel a Nestlé csomagolóanyagok újrahasznosításával kapcsolatos vállalásainak, innovatív megközelítésének és a körforgásos gazdaság iránti elkötelezettségének.

Európában elsőként Belgiumban jelenik meg a piacon a Nestlé Valvert ásványvizének új palackja, s ezzel az első belga természetes ásványvíz márka lesz, amely teljes mértékben újrahasznosított PET-ből (rPET) készült palackot használ. Az innováció a Nestlé azon elkötelezettségét tükrözi, mellyel a palackozáshoz 2025-re világszerte 35%-ban, Belgiumban pedig 50%-ban rPET-et kíván felhasználni. Az új palackozott ásványvíz e hónaptól kapható kiskereskedelmi forgalomban Belgiumban és Luxemburgban.  

 

Az új palackhoz nem kell új műanyag

Az új palack - melyet a Nestlé elsőként Európában vezet be - 100%-ban újrahasznosított PET-ből, azaz rPET-ből készül. Ez azt jelenti, hogy a Valvert kizárólag régi palackokból állítja elő az újakat és nincs szükség új PET nyersanyag felhasználására. A Valvert megbízható forrásból szerzi be az ásványvíz palackozáshoz szükséges jó minőségű, élelmiszeripari minősítésű rPET nyersanyagot, így a 1,5 literes kiszerelésű ásványvíz 100%-ban, az 0,5 literes kiszerelés pedig 50%-ban rPET palackokban kerül forgalmazásra. A cél, hogy 2019 végéig a 0,5 literes palackok is 100%-ban rPET-ből készüljenek.

- Úgy gondoljuk, hogy a Valvert 100%-os rPET palackja gyökeres változást hoz a fenntartható csomagolóanyagok terén, s elősegíti a palackból-palackot szemléletű körforgásos gazdaságot - mondta Emmanuel Gruffat, a Nestlé Ásványvíz üzletágának Benelux államokért felelős ügyvezető igazgatója.

A Nestlé 2019 januárjában jelentette be azt a jövőképet, melyben kitűzte, hogy semmilyen termékcsomagolása, így a műanyagok sem végezhetik szemétlerakóban vagy szemétként a tengerekben, óceánokban és édesvizekben.


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.