Szerepelt már korábban madártej, valamint pándi meggy és szatmári szilva alapanyagként, az idei torta ihletője is egy igazi hungaricum: a kecskeméti sárgabarack, amelyet egy ősi magyar gabonafélével, a kölessel párosított a neves cukrász. Nyilvánosan először a torta elkészítési módját a laptopkonyha.hu törökbálinti stúdiójában mutatta be Zila László és segítője, hiszen e verseny kiírásának alapfeltétele, hogy a nyertes torta receptje sosem lehet titkos, sőt, az a koncepció, hogy minél többen tudják – akár odahaza, akár más cukrászatok műhelyében – elkészíteni, és egész évben minél többen kóstolhassák meg. Ahogy a nyilvános felvétel alkalmával is kiderült: a kecskeméti barackos kölestorta elkészítése korántsem ördögősség, igaz, elengedhetetlen kellék hozzá az a Zila tortaforma, amely szintén a mester találmánya, és világszabadalom.
Újrázott a Zila
Negyedik alkalommal érdemelte ki a jogot a pesti Zila Kávéház csapata – Zila László mestercukrász irányítása mellett -, hogy augusztus 20-ra az ország tortáját elkészíthesse.

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot
A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.

Időutazás a Folly Arborétumban
A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista
Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség
Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től
A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja
Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.