Szerepelt már korábban madártej, valamint pándi meggy és szatmári szilva alapanyagként, az idei torta ihletője is egy igazi hungaricum: a kecskeméti sárgabarack, amelyet egy ősi magyar gabonafélével, a kölessel párosított a neves cukrász. Nyilvánosan először a torta elkészítési módját a laptopkonyha.hu törökbálinti stúdiójában mutatta be Zila László és segítője, hiszen e verseny kiírásának alapfeltétele, hogy a nyertes torta receptje sosem lehet titkos, sőt, az a koncepció, hogy minél többen tudják – akár odahaza, akár más cukrászatok műhelyében – elkészíteni, és egész évben minél többen kóstolhassák meg. Ahogy a nyilvános felvétel alkalmával is kiderült: a kecskeméti barackos kölestorta elkészítése korántsem ördögősség, igaz, elengedhetetlen kellék hozzá az a Zila tortaforma, amely szintén a mester találmánya, és világszabadalom.
Újrázott a Zila
Negyedik alkalommal érdemelte ki a jogot a pesti Zila Kávéház csapata – Zila László mestercukrász irányítása mellett -, hogy augusztus 20-ra az ország tortáját elkészíthesse.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.