Szerepelt már korábban madártej, valamint pándi meggy és szatmári szilva alapanyagként, az idei torta ihletője is egy igazi hungaricum: a kecskeméti sárgabarack, amelyet egy ősi magyar gabonafélével, a kölessel párosított a neves cukrász. Nyilvánosan először a torta elkészítési módját a laptopkonyha.hu törökbálinti stúdiójában mutatta be Zila László és segítője, hiszen e verseny kiírásának alapfeltétele, hogy a nyertes torta receptje sosem lehet titkos, sőt, az a koncepció, hogy minél többen tudják – akár odahaza, akár más cukrászatok műhelyében – elkészíteni, és egész évben minél többen kóstolhassák meg. Ahogy a nyilvános felvétel alkalmával is kiderült: a kecskeméti barackos kölestorta elkészítése korántsem ördögősség, igaz, elengedhetetlen kellék hozzá az a Zila tortaforma, amely szintén a mester találmánya, és világszabadalom.
Újrázott a Zila
Negyedik alkalommal érdemelte ki a jogot a pesti Zila Kávéház csapata – Zila László mestercukrász irányítása mellett -, hogy augusztus 20-ra az ország tortáját elkészíthesse.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől
Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme
A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék
A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon
A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját
A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől
Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája
A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál
Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának
A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének
A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Interjú
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.