Vagány gasztronómiához vagány enteriőr

Izgalmas dolgok történtek az elmúlt egy hétben a Traktor háza táján: alig öt nap alatt teljesen újjáépítették a belvárosi étterem belső enteriőrjét, hozzáigazítva a hely küllemét gasztronómiai koncepciójához. Tavaly novemberben nyílt meg a Traktor Étterem a Bazilika szomszédságában és azóta rengetegen megszerették azt a vagányságot, amit a konyhai stílusában képvisel Bicsár Attila és csapata. Most pedig azt a feladatot kapta Laki Eszter és Csap Viktor, hogy a helyszín megjelenését is igazítsák az ott kínált kulináris élményekhez, az eredmény pedig magáért beszél.

Aki az elmúlt egy évben járt már a Traktorban, az tudja, hogy ez az a hely, ahol a lehetőségek tárháza végtelen, hiszen csak rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki a Bicsár Attila séf által elénk tárt aktuális alapanyagokból készült fogásai közül. Egy olyan fúziós magyar konyha elemeiből kombinálhatunk, ahol egyaránt megtalálható a kínai ötfűszerrel tálalt kacsamell, vagy a wasabis marha tatár, de a klasszikus rántott csirke, gulyásleves és a somlói galuska sem maradt le az étlapról. A vendégek kedvenc ételei azonban mégsem a főételek között keresendők, hiszen a Traktorban óriási hangsúlyt fektetnek a jobbnál jobb köretekre.

„Nálunk a köretválasztás igazán fontos része a rendelésnek, hiszen a zöldségeket kisebb tányérokon, az asztal közepére tesszük, hogy vendégeink akár egymással is megosszák a különböző ízeket, melyek mindig nagy sikert aratnak. A magyar földekről, magyar termelőktől származó alapanyagokat közel-keleti vagy dél-amerikai fűszerekkel tesszük izgalmassá. Büszkén mondhatom, hogy nálunk mindenki megtalálhatja a saját étkezési szokásainak megfelelő fogást. Legyen szó ételérzékenységről, allergiáról vagy akár vegetáriánus, illetve vegán étkezésről” – mondta Bicsár Attila.

A sztárséf arról is beszélt, hogy a Traktor név mögül elhagyták a Framfood kifejezést, amely sokak számára megtévesztő volt. "A szó alapján az emberek még a vegetáriánus konyhára és nem a farm-to-table koncepcióra gondolnak, ez még nincs benne a köztudatban és mi az utóbbi vagyunk" - hangsúlyozta.

Az elmúlt egy évben rengetegen megszerették azt, amit a Traktor a gasztronómiában képvisel. Egy bevállalós konyha, ahol bármi megtörténhet. Most pedig eljött az idő, hogy az étterem megjelenését is ahhoz az újító gasztronómiai irányhoz igazítsák, amit eddig megszokhattunk a csapattól. A feladatot pedig a nemrég nemzetközi Red Dot elismerést kapó Laki Eszternek és a dániai tapasztalatokkal is rendelkező Csap Viktornak adták, akik a tervezés és kivitelezés során mindvégig arra törekedtek, hogy munkájukkal az étterem ars poeticáját tükrözzék.

„A mai építészet az egyediségről szól. Egyre inkább egyéniségeket, identitást hozzunk létre az éttermek, bárok szállodák vendégei számára, ahol a design becsomagolja a hangulatot, az ízeket és a szolgáltatást. Azt gondolom, hogy lényegében műalkotássá válik egy-egy hely, és akkor működhet jól, ha a gasztronómia mellett a helyszín is elég vonzó a közönségnek ahhoz, hogy folyamatosan visszatérjenek az első élményt követően” – véli Csap Viktor, aki elmondta, hogy a tér átalakításánál figyeltek arra, hogy a korábbinál több embert tudjanak leültetni és olyan különálló térrészeket alakítsanak ki, melyek anélkül is megállják a helyüket, hogy fizikailag elválasztanák azokat egymástól.

Laki Eszter elmondta, hogy a legizgalmasabb rész mindig az eleje és a vége: amikor az első „ecsetvonások” készülnek és kirajzolódik a koncepció – utána pedig az, amikor anyagba formálódik, megvalósul, kézzelfoghatóvá válik. A tervezés során fontosnak tartották, hogy a végleges tervek az étterem saját identitását adják vissza a vendégeknek. Az új enteriőrben dominál a zöld és a pasztellszínek, amelyek izgalmas kombinációban jelennek meg a Traktor jellegzetes mintázatában. „A mintákat valamiféle hasznoskert-dzsungel érzés inspirálta és a belsőépítészeti tervekkel szinkronban döntöttünk emellett” – tette hozzá Eszter.

 

Forrás: Turizmus Online


 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.