Változás a Segreto Cukrászüzem vezetőségében

Titkos receptek, minőségi hozzávalók, különleges formák, fiatal cukrászok – ez a Segreto Cukrászat. A Keszthely és Hévíz között található Segreto Cukrászüzemben gondosan válogatott alapanyagokból készítik az egyedi formájú és különleges ízű desszerteket. (x)

"Az olasz torták és sütemények a firenzei Alessandro Noferini mestercukrász receptjei alapján készülnek, az alapanyagok nagy részét Olaszországból szerezzük be, hogy tökéletes ízeket készítsünk. Süteményeink fő hozzávalói: titkos receptek, minőségi hozzávalók és szorgos cukrászaink", árulta el Karádi Szabolcs tulajdonos, aki fiatal cukrászvezetőkkel dolgozik együtt.

"Fontos számomra, hogy nyitott, tanulni vágyó fiatalokkal dolgozzunk, folyamatos szakmai képzésekre és tanulmányutakra járunk, a külföldön megismert módszereket és alapanyagokat a napi munkánkban, gyártási folyamatokban használjuk. Ez a fajta újító szellem erre a generációra jellemző, ők nem a megszokások, a rutin alapján végzik munkájukat, a tanulás, az újdonságok inspirálják őket", tette hozzá a tulajdonos, majd így folytatta:
"A Segreto desszertek mind küllemükben, mind ízükben igazi olasz hangulatot varázsolnak a tányérokra, mi nem megszokott, tálcás süteményeket, hagyományos tortákat készítünk régi receptek alapján, hanem folyamatosan újítunk, új desszerteket alkotunk".

Pethe Barbara cukrászüzemvezető 23 éves, két éve dolgozik a Segreto cukrászüzemben: "Azért szeretem a cukrászatot, mert ezekkel a sütikkel/ tortákkal örömet tudok okozni másnak, amikor megkóstoljak az általam gondossággal, precízitással elkészített édességeket. Kézzel fogható terméke van a munkámnak. A célom innovatív, új desszertek készítése. Folyamatosan képzem magam, készülök a mestervizsgára, hogy a tudásomat másnak is át tudjam adni majd."

Pálczás Martin 22 évesen szintén két éve dolgozik a Segretonál: "A cukrászat nekem önmagam kreativitásának fizikális megvalósítása egy szakmán belül, amivel örömöt okozhatok az embereknek a mindennapokban.
Azért dolgozunk, hogy aki megeszi a süteményünket, azt mondhassa, atyaég, ez milyen finom! A célom az, hogy tudásomat úgy hasznosítsam, hogy aki elfogyaszt egy általam elkészített desszertet vagy tortát, teljes mértékben elégedett legyen. Eközben fontos számomra minél jobbá és jobbá válni, fejlődni és tanulni."

A Segreto desszertek a keszthelyi Segreto mintaboltban, a hévízi Macchiato Caffeban, a zalakarosi Segreto Caffeban és az ország több viszonteladójánál található és vásárolható meg. (x)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.