Változás a Segreto Cukrászüzem vezetőségében

Titkos receptek, minőségi hozzávalók, különleges formák, fiatal cukrászok – ez a Segreto Cukrászat. A Keszthely és Hévíz között található Segreto Cukrászüzemben gondosan válogatott alapanyagokból készítik az egyedi formájú és különleges ízű desszerteket. (x)

"Az olasz torták és sütemények a firenzei Alessandro Noferini mestercukrász receptjei alapján készülnek, az alapanyagok nagy részét Olaszországból szerezzük be, hogy tökéletes ízeket készítsünk. Süteményeink fő hozzávalói: titkos receptek, minőségi hozzávalók és szorgos cukrászaink", árulta el Karádi Szabolcs tulajdonos, aki fiatal cukrászvezetőkkel dolgozik együtt.

"Fontos számomra, hogy nyitott, tanulni vágyó fiatalokkal dolgozzunk, folyamatos szakmai képzésekre és tanulmányutakra járunk, a külföldön megismert módszereket és alapanyagokat a napi munkánkban, gyártási folyamatokban használjuk. Ez a fajta újító szellem erre a generációra jellemző, ők nem a megszokások, a rutin alapján végzik munkájukat, a tanulás, az újdonságok inspirálják őket", tette hozzá a tulajdonos, majd így folytatta:
"A Segreto desszertek mind küllemükben, mind ízükben igazi olasz hangulatot varázsolnak a tányérokra, mi nem megszokott, tálcás süteményeket, hagyományos tortákat készítünk régi receptek alapján, hanem folyamatosan újítunk, új desszerteket alkotunk".

Pethe Barbara cukrászüzemvezető 23 éves, két éve dolgozik a Segreto cukrászüzemben: "Azért szeretem a cukrászatot, mert ezekkel a sütikkel/ tortákkal örömet tudok okozni másnak, amikor megkóstoljak az általam gondossággal, precízitással elkészített édességeket. Kézzel fogható terméke van a munkámnak. A célom innovatív, új desszertek készítése. Folyamatosan képzem magam, készülök a mestervizsgára, hogy a tudásomat másnak is át tudjam adni majd."

Pálczás Martin 22 évesen szintén két éve dolgozik a Segretonál: "A cukrászat nekem önmagam kreativitásának fizikális megvalósítása egy szakmán belül, amivel örömöt okozhatok az embereknek a mindennapokban.
Azért dolgozunk, hogy aki megeszi a süteményünket, azt mondhassa, atyaég, ez milyen finom! A célom az, hogy tudásomat úgy hasznosítsam, hogy aki elfogyaszt egy általam elkészített desszertet vagy tortát, teljes mértékben elégedett legyen. Eközben fontos számomra minél jobbá és jobbá válni, fejlődni és tanulni."

A Segreto desszertek a keszthelyi Segreto mintaboltban, a hévízi Macchiato Caffeban, a zalakarosi Segreto Caffeban és az ország több viszonteladójánál található és vásárolható meg. (x)


Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.