Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Budapest egyik legkülönlegesebb gasztronómiai élményhelyszíne, a VakVarjú étteremcsalád legújabb tagja, a VarjúVár étterem hivatalosan is megnyitotta kapuit, amely során nem csak egy igazán családias étterem falai közé kaptunk betekintést, hanem lenyűgöző kulináris élményeket élhettünk át.

Aki ismeri a VakVarjú éttermeket, az tudja, hogy a vendégeiket nem csupán ízletes fogásokkal, hanem meghitt, otthonos hangulattal is várják. A Várkert Bazár elegáns környezetében most születő kistestvér, a VarjúVár étterem sem ígér kevesebbet „Célunk, hogy ne csak az érzékekre hassunk, hanem a vendégek lelkére is” – kezdte beszédét Semsei Rudolf a VakVarjú étteremcsalád tulajdonosa.


Fotó: VakVarjú

Mint a többi étterem esetében, itt is kiemelt szerepet játszanak egyrészt a törzsvendégek: „náluk nem számít, hogy valaki hetente tér vissza vagy csupán egy-egy jeles alkalmat – például házassági évfordulót vagy érettségi bankettet – ünnepel az étteremben, mindenkit valódi törzsvendégként fogadunk. Amikor megálmodtuk ezt az éttermet, az elsődleges célunk az volt, hogy a magyar törzsvendégek otthonra találjanak nálunk – hiszen tudjuk, hogy ha egy helyet a magyar vendégek megszeretnek, az a külföldiek számára is vonzóvá válik.”

De nem csak a törzsvendégek számítanak, hanem a gyermekekkel érkező családok is.

A VarjúVárban is helyet kapott egy játszósarok, és hétvégéken óvónők segítenek a legkisebbek szórakoztatásában, az esti órákban pedig élő zongorajáték gondoskodik a még meghittebb hangulatról.

Az étterem különleges kezdeményezései közé tartozik a „Mobil Off élmény”, amely arra ösztönzi a családokat, hogy az étkezések során valóban egymásra figyeljenek: ha a vendégek az étkezés alatt a telefonjukat egy fadobozba helyezik, a gyerekek ingyen étkezhetnek, a párok pedig egy pohár proseccót kapnak ajándékba.

Böröcz László, I. kerületi polgármester, Sikota Krisztina, a Várkapitányság Nzrt. vezérigazgatója, Semsei Rudolf, a VakVarjú étteremcsalád tulajdonosa, és Örs atya
Böröcz László, I. kerületi polgármester, Sikota Krisztina, a Várkapitányság Nzrt. vezérigazgatója, Semsei Rudolf, a VakVarjú étteremcsalád tulajdonosa, és Örs atya
Fotó: VakVarjú

„Ennek keretében minden év elején arra bátorítjuk vendégeinket, hogy az étkezés idejére tegyék félre a mobiltelefonjaikat. Ha egy család vállalja ezt a kihívást, a gyerekek ingyen étkezhetnek. Ez az akciónk olyan sikeres lett az elmúlt időszakban, hogy azóta kiterjesztettük a házaspárokra és párokra is – akik így egy pohár proseccót kapnak ajándékba. Tavaly pedig egy új elemmel bővítettük: ha a nagyszülő is csatlakozik az unokájával, egy különleges desszerttel kedveskedünk nekik.” – mesélte tulajdonos.

Gazdáktól a tányérra

Az étterem különlegessége, hogy az ételek az úgynevezett VarjúGazdák legkiválóbb hazai alapanyagaiból készülnek, a VarjúGazda Csippentés nevű előételtől kezdve a tanyasi csirkepaprikáson és bélszínsteak-en át az italokig és desszertekig mindenhol tettenérhető a magyar gazdák gondoskodó szeretete.

Varjúgazda csippentés
Varjúgazda csippentés
Fotó: VakVarjú

A helyszín kialakításában Szabó Attila belsőépítész közreműködésével sikerült megteremteni azt a kettősséget, amely ötvözi az elegáns éttermi élményt és az otthonos hangulatot. A tér átalakítása során a bárpult új helyet kapott, a belső elrendezés megnyitásával pedig egy tágasabb és barátságosabb környezet jött létre. Kiemelkedő elem a grandiózus üvegfal, amely a történelmi várnegyed hangulatát modern eleganciával ötvözi.

mangalicatarja
mangalicatarja
Fotó: VakVarjú

A megnyitón Sikota Krisztina, a Várkapitányság képviselője is köszöntötte a résztvevőket, hangsúlyozva, hogy a Várkert Bazár felújításának 10. évfordulója után különösen fontos, hogy az épített örökség ne csupán megmaradjon, hanem élettel teljen meg. „Az új Varjúvár étterem ebben is szerepet játszik, hiszen nemcsak a magyar gasztronómia értékeit mutatja be, hanem a hazai és külföldi vendégek számára is egyaránt vonzó helyszínként szolgál.”


Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.