Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Budapest egyik legkülönlegesebb gasztronómiai élményhelyszíne, a VakVarjú étteremcsalád legújabb tagja, a VarjúVár étterem hivatalosan is megnyitotta kapuit, amely során nem csak egy igazán családias étterem falai közé kaptunk betekintést, hanem lenyűgöző kulináris élményeket élhettünk át.

Aki ismeri a VakVarjú éttermeket, az tudja, hogy a vendégeiket nem csupán ízletes fogásokkal, hanem meghitt, otthonos hangulattal is várják. A Várkert Bazár elegáns környezetében most születő kistestvér, a VarjúVár étterem sem ígér kevesebbet „Célunk, hogy ne csak az érzékekre hassunk, hanem a vendégek lelkére is” – kezdte beszédét Semsei Rudolf a VakVarjú étteremcsalád tulajdonosa.


Fotó: VakVarjú

Mint a többi étterem esetében, itt is kiemelt szerepet játszanak egyrészt a törzsvendégek: „náluk nem számít, hogy valaki hetente tér vissza vagy csupán egy-egy jeles alkalmat – például házassági évfordulót vagy érettségi bankettet – ünnepel az étteremben, mindenkit valódi törzsvendégként fogadunk. Amikor megálmodtuk ezt az éttermet, az elsődleges célunk az volt, hogy a magyar törzsvendégek otthonra találjanak nálunk – hiszen tudjuk, hogy ha egy helyet a magyar vendégek megszeretnek, az a külföldiek számára is vonzóvá válik.”

De nem csak a törzsvendégek számítanak, hanem a gyermekekkel érkező családok is.

A VarjúVárban is helyet kapott egy játszósarok, és hétvégéken óvónők segítenek a legkisebbek szórakoztatásában, az esti órákban pedig élő zongorajáték gondoskodik a még meghittebb hangulatról.

Az étterem különleges kezdeményezései közé tartozik a „Mobil Off élmény”, amely arra ösztönzi a családokat, hogy az étkezések során valóban egymásra figyeljenek: ha a vendégek az étkezés alatt a telefonjukat egy fadobozba helyezik, a gyerekek ingyen étkezhetnek, a párok pedig egy pohár proseccót kapnak ajándékba.

Böröcz László, I. kerületi polgármester, Sikota Krisztina, a Várkapitányság Nzrt. vezérigazgatója, Semsei Rudolf, a VakVarjú étteremcsalád tulajdonosa, és Örs atya
Böröcz László, I. kerületi polgármester, Sikota Krisztina, a Várkapitányság Nzrt. vezérigazgatója, Semsei Rudolf, a VakVarjú étteremcsalád tulajdonosa, és Örs atya
Fotó: VakVarjú

„Ennek keretében minden év elején arra bátorítjuk vendégeinket, hogy az étkezés idejére tegyék félre a mobiltelefonjaikat. Ha egy család vállalja ezt a kihívást, a gyerekek ingyen étkezhetnek. Ez az akciónk olyan sikeres lett az elmúlt időszakban, hogy azóta kiterjesztettük a házaspárokra és párokra is – akik így egy pohár proseccót kapnak ajándékba. Tavaly pedig egy új elemmel bővítettük: ha a nagyszülő is csatlakozik az unokájával, egy különleges desszerttel kedveskedünk nekik.” – mesélte tulajdonos.

Gazdáktól a tányérra

Az étterem különlegessége, hogy az ételek az úgynevezett VarjúGazdák legkiválóbb hazai alapanyagaiból készülnek, a VarjúGazda Csippentés nevű előételtől kezdve a tanyasi csirkepaprikáson és bélszínsteak-en át az italokig és desszertekig mindenhol tettenérhető a magyar gazdák gondoskodó szeretete.

Varjúgazda csippentés
Varjúgazda csippentés
Fotó: VakVarjú

A helyszín kialakításában Szabó Attila belsőépítész közreműködésével sikerült megteremteni azt a kettősséget, amely ötvözi az elegáns éttermi élményt és az otthonos hangulatot. A tér átalakítása során a bárpult új helyet kapott, a belső elrendezés megnyitásával pedig egy tágasabb és barátságosabb környezet jött létre. Kiemelkedő elem a grandiózus üvegfal, amely a történelmi várnegyed hangulatát modern eleganciával ötvözi.

mangalicatarja
mangalicatarja
Fotó: VakVarjú

A megnyitón Sikota Krisztina, a Várkapitányság képviselője is köszöntötte a résztvevőket, hangsúlyozva, hogy a Várkert Bazár felújításának 10. évfordulója után különösen fontos, hogy az épített örökség ne csupán megmaradjon, hanem élettel teljen meg. „Az új Varjúvár étterem ebben is szerepet játszik, hiszen nemcsak a magyar gasztronómia értékeit mutatja be, hanem a hazai és külföldi vendégek számára is egyaránt vonzó helyszínként szolgál.”


Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.
A spanyolok törvényt alkottak az élelmiszer-pazarlás megfékezése érdekében

A spanyolok törvényt alkottak az élelmiszer-pazarlás megfékezése érdekében 

A dél-európai országban évente szemétbe kerülő élelem mennyisége jelenleg úgy 1,2 millió tonna.
Újabb hírek a szlovákiai száj- és körömfájásjárványról

Újabb hírek a szlovákiai száj- és körömfájásjárványról 

A magyar határhoz közeli Dunaszerdahelyi járásban március 21-től rendkívüli állapotot hirdettek ki. Tömegsírok kialakítását fontolgatják.
Tavaszi tekercsből nyári – gasztrokaland az Eötvös Gimnáziumban

Tavaszi tekercsből nyári – gasztrokaland az Eötvös Gimnáziumban 

Tavaszi tekercskészítő versenyre hívták a főváros egyik legelitebb gimnáziumának, az Eötvös József Gimnázium diákjait március 22-én, szombaton.
Bezár Bécs ikonikus magyar étterme

Bezár Bécs ikonikus magyar étterme  

Ősszel végleg bezárja kapuit a bécsi magyar közösség egyik ikonikus találkozóhelye, az „Ilona Stüberl“ étterem.
Új Executive Chef a Kempinskiben

Új Executive Chef a Kempinskiben 

Bárdos Péter az ötcsillagos szálloda új Executive Chéfje, aki Lévay Ádámot váltja ebben a pozícióban.
Szlovákiában száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt

Szlovákiában száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt 

A járványos eseteket a magyar határhoz közeli déli területeken találták.
A kormány betiltaná a műhúst?

A kormány betiltaná a műhúst? 

Elkezdődött a vita.
Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli

Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli 

Egy hazai profi séftől egy tökéletes receptet mi is közreadunk.
A kormány betiltja a műhúst?

A kormány betiltja a műhúst? 

Elkezdődött a vita.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.