Aki ismeri a VakVarjú éttermeket, az tudja, hogy a vendégeiket nem csupán ízletes fogásokkal, hanem meghitt, otthonos hangulattal is várják. A Várkert Bazár elegáns környezetében most születő kistestvér, a VarjúVár étterem sem ígér kevesebbet „Célunk, hogy ne csak az érzékekre hassunk, hanem a vendégek lelkére is” – kezdte beszédét Semsei Rudolf a VakVarjú étteremcsalád tulajdonosa.
Fotó: VakVarjú
Mint a többi étterem esetében, itt is kiemelt szerepet játszanak egyrészt a törzsvendégek: „náluk nem számít, hogy valaki hetente tér vissza vagy csupán egy-egy jeles alkalmat – például házassági évfordulót vagy érettségi bankettet – ünnepel az étteremben, mindenkit valódi törzsvendégként fogadunk. Amikor megálmodtuk ezt az éttermet, az elsődleges célunk az volt, hogy a magyar törzsvendégek otthonra találjanak nálunk – hiszen tudjuk, hogy ha egy helyet a magyar vendégek megszeretnek, az a külföldiek számára is vonzóvá válik.”
De nem csak a törzsvendégek számítanak, hanem a gyermekekkel érkező családok is.
A VarjúVárban is helyet kapott egy játszósarok, és hétvégéken óvónők segítenek a legkisebbek szórakoztatásában, az esti órákban pedig élő zongorajáték gondoskodik a még meghittebb hangulatról.
Az étterem különleges kezdeményezései közé tartozik a „Mobil Off élmény”, amely arra ösztönzi a családokat, hogy az étkezések során valóban egymásra figyeljenek: ha a vendégek az étkezés alatt a telefonjukat egy fadobozba helyezik, a gyerekek ingyen étkezhetnek, a párok pedig egy pohár proseccót kapnak ajándékba.
Fotó: VakVarjú
„Ennek keretében minden év elején arra bátorítjuk vendégeinket, hogy az étkezés idejére tegyék félre a mobiltelefonjaikat. Ha egy család vállalja ezt a kihívást, a gyerekek ingyen étkezhetnek. Ez az akciónk olyan sikeres lett az elmúlt időszakban, hogy azóta kiterjesztettük a házaspárokra és párokra is – akik így egy pohár proseccót kapnak ajándékba. Tavaly pedig egy új elemmel bővítettük: ha a nagyszülő is csatlakozik az unokájával, egy különleges desszerttel kedveskedünk nekik.” – mesélte tulajdonos.
Gazdáktól a tányérra
Az étterem különlegessége, hogy az ételek az úgynevezett VarjúGazdák legkiválóbb hazai alapanyagaiból készülnek, a VarjúGazda Csippentés nevű előételtől kezdve a tanyasi csirkepaprikáson és bélszínsteak-en át az italokig és desszertekig mindenhol tettenérhető a magyar gazdák gondoskodó szeretete.
Fotó: VakVarjú
A helyszín kialakításában Szabó Attila belsőépítész közreműködésével sikerült megteremteni azt a kettősséget, amely ötvözi az elegáns éttermi élményt és az otthonos hangulatot. A tér átalakítása során a bárpult új helyet kapott, a belső elrendezés megnyitásával pedig egy tágasabb és barátságosabb környezet jött létre. Kiemelkedő elem a grandiózus üvegfal, amely a történelmi várnegyed hangulatát modern eleganciával ötvözi.
Fotó: VakVarjú
A megnyitón Sikota Krisztina, a Várkapitányság képviselője is köszöntötte a résztvevőket, hangsúlyozva, hogy a Várkert Bazár felújításának 10. évfordulója után különösen fontos, hogy az épített örökség ne csupán megmaradjon, hanem élettel teljen meg. „Az új Varjúvár étterem ebben is szerepet játszik, hiszen nemcsak a magyar gasztronómia értékeit mutatja be, hanem a hazai és külföldi vendégek számára is egyaránt vonzó helyszínként szolgál.”