Vattacukor sörrel?

2016. szeptember 23. és 29. között kilenc budapesti étterem készül rendhagyó menüvel a Sörgasztronómiai Hét keretében. A változatos menük között magyaros, szerb, indiai, olaszos és amerikai ihletésű fogások is az étlapokra kerültek, így széles íz-skálán tapasztalhatjuk meg, hogy a megfelelő körültekintéssel választott sör bármilyen étel mellé illik.

„Péntektől nem kell repülőjegy ahhoz, hogy valaki megtalálja  a kedvenc söre legjobb étel párját. Kilenc étterem speciális sörös menüjét élvezhetjük, amely garantáltan különleges élményt ad a gasztronómiai újdonságokra nyitottaknak.” – mondta Schillinger Attila, a Sörszövetség igazgatója. Az éttermek kreativitással és lelkesedéssel fogtak hozzá a menük összeállításához, olyan párosokat alkottak, amelyek biztosan felkeltik majd az egyelőre nem sörös közönség figyelmét is.

Mit ajánl a Sör mi több sörgasztronómusa?

Indítsuk a menüsört egy könnyed, világos lágersörös, mandula likőrrel ízesített koktéllal és zárjuk sörpárlattal! Az előételek között a komplex íz-élményt kínáló, céklában pácolt lazac az egyik legígéretesebb, ehhez friss, bajor stílusú, szűretlen búzasört választottak. A főételek között válogathatunk olyan húsos ételek között, mint a malacpofa, zöldséges tarhonyával, sötét Stout sörrel, vagy báránysült friss ananásszal és currys gnocchival, sörpárban egy testes barna ale-lel. Különlegesség a kínálatban a Leskovacki ustipci (leskováci falatok) ajvárral, egy malátás illatú lágerrel kísérve. Vegáknak ajánljuk a  vargánya gombás fusillit, édes illatú enyhén kávés ízvilágú barna sörrel. Az éttermek a hagyományos desszerteket (tiramisu, csokoládé mousse, panna cotta, sajttorta, somlói) a sörpárjukkal dobják fel a Sörgasztronómia Hetében, de vannak olyan különlegességek is, amelyeket nem szabad kihagyni, az egyik a mango-maracuja charlotte IPA-val társítva, a másik a szarvasgombás fehércsoki mousse vattacukorral. Utóbbi annyira passzol a gyümölcsös aromájú, könnyed, belga apátsági blonde ale-lel, hogy muszáj kipróbálni. Akik a jól bevált hamburger-sör párosra esküsznek, azoknak sem kell csalódniuk, hiszen egyetértünk abban, nem mindegy, mit iszunk a szaftos burgerhez.

A Sörgasztronómiai Héten résztvevő éttermek:

  • 400- 1075 Budapest, Kazinczy u. 52.
  • Ankert- 1075 Budapest, Kazinczy u. 52.
  • Borssó Bisztró- 1053 Budapest, Királyi Pál u 4.
  • Cactus Juice- 1061 Budapest, Jókai tér 5.
  • Café Vian - 1051 Budapest, Hercegprímás u. 15.
  • Meat Butique - 1012 Budapest, Lánchíd utca 7.
  • Up & Down- 1052 Budapest. Molnár utca 6.
  • Seasons- 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 7.
  • Stex - 1085 Budapest, József krt. 55-57.

Helyszínek, fogások, a programról minden információ megtalálható a Facebookon ITT.
Áttekinthető menüsor ITT.


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.