Vége a türelmi időszaknak

Séfek, állatvédők és ínyencek csatáznak Kaliforniában, ahol július elsejével száműzték az éttermekből a libamájat. A tilalom előtti hetekben duplájára ugrott az exkluzív étel ára, néhány mesterszakács halálos fenyegetéseket kapott, és mindenki – meggyőződése szerint – ünnepelte vagy ostorozta a jogszabályt, amelyet még a korábbi kormányzó, Arnold Schwarzenegger látott el a kézjegyével - írja a Népszabadság.

Az Egyesült Államokban mindössze néhány farmon folyik csak libamájtermelés, foglalkozzanak inkább a nagyüzemi állattartás sokkal súlyosabb problémáival – vágnak vissza a kifinomult gasztronómia követői - írja a Népszabadság.

Míg az állatvédő aktivisták kulináris polgári engedetlenségi mozgalmat helyeztek kilátásba, kevésnek találva az 1000 dolláros bírságot, a gourmet-k azzal érvelnek, hogy az Egyesült Államokban mindössze néhány farmon folyik csak libamájtermelés, foglalkozzanak inkább a nagyüzemi állattartás sokkal súlyosabb problémáival.

A Népszabadság cikke kiemeli, hogy a nagyvárosok közül Chicagóban próbálkoztak már a libamáj „kiűzésével”, de a 2006-ban életbe lépő szabályt 2008-ban hatályon kívül helyezték. Maine államban pedig kidolgozták ugyan a kényszeretetéses termelést tiltólistára helyező tervezetet, ám ezt 2009-ben végleg likvidálták az ellenérdekeltek.

A teljes cikket az eredeti oldalon olvashatja.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.