Az Egyesült Államokban mindössze néhány farmon folyik csak libamájtermelés, foglalkozzanak inkább a nagyüzemi állattartás sokkal súlyosabb problémáival – vágnak vissza a kifinomult gasztronómia követői - írja a Népszabadság.
Míg az állatvédő aktivisták kulináris polgári engedetlenségi mozgalmat helyeztek kilátásba, kevésnek találva az 1000 dolláros bírságot, a gourmet-k azzal érvelnek, hogy az Egyesült Államokban mindössze néhány farmon folyik csak libamájtermelés, foglalkozzanak inkább a nagyüzemi állattartás sokkal súlyosabb problémáival.
A Népszabadság cikke kiemeli, hogy a nagyvárosok közül Chicagóban próbálkoztak már a libamáj „kiűzésével”, de a 2006-ban életbe lépő szabályt 2008-ban hatályon kívül helyezték. Maine államban pedig kidolgozták ugyan a kényszeretetéses termelést tiltólistára helyező tervezetet, ám ezt 2009-ben végleg likvidálták az ellenérdekeltek.
A teljes cikket az eredeti oldalon olvashatja.