Vendéglátós? Most barista lehet!

Itt az MTÜ és a SVÉT közös kávéismereti képzés-sorozata.

A Magyar Turisztikai Ügynökség célja a turisztikai kínálat fontos elemének, a hazai vendéglátás fejlődésének elősegítése, hogy mind a termékpaletta, mind a szolgáltatási színvonal megfeleljen a nemzetközi sztenderdeknek, minőségi elvárásoknak. Ennek egyik fontos része a a kávékultúra megfelelő képviselete, mind a vendéglátóhelyek kínált termékei, mind a felszolgálás és italismeret kapcsán.

Ennek okán az MTÜ és a Stílusos Vidéki Éttermiség kávéismereti képzés-sorozatot szervez a vendéglátásban dolgozók részére. Céljuk, hogy olyan ismeretanyagot adjank át a vendégekkel kapcsolatba kerülő munkatársak részére a kávéról, mely tudás birtokában emelhető a vendéglátóhelyek által nyújtott élmény színvonala.

Eddigi állomások: - Rácalmás (Jankovich Kúria Wellness Hotel és Étterem ) - Villány (Mandula Étterem és Bor-Bár Villány ) - Eger (Pizza Brumbrum Világbéke ) - Szigetmonostor (Rosinante Fogadó*** ) - Pannonhalma (Viator Apátsági Étterem és Borbár ) - Sopron (OneEleven ) - Balatonszemes (Kistücsök Étterem )

Folytatás: - Miskolc (zip's brewhouse ) - Debrecen (IKON Restaurant Debrecen ) - Veszprém (Gusto13 Bistro & Delicate )

Forrás: Turizmus Online


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.