Vendéglátós? Most barista lehet!

Itt az MTÜ és a SVÉT közös kávéismereti képzés-sorozata.

A Magyar Turisztikai Ügynökség célja a turisztikai kínálat fontos elemének, a hazai vendéglátás fejlődésének elősegítése, hogy mind a termékpaletta, mind a szolgáltatási színvonal megfeleljen a nemzetközi sztenderdeknek, minőségi elvárásoknak. Ennek egyik fontos része a a kávékultúra megfelelő képviselete, mind a vendéglátóhelyek kínált termékei, mind a felszolgálás és italismeret kapcsán.

Ennek okán az MTÜ és a Stílusos Vidéki Éttermiség kávéismereti képzés-sorozatot szervez a vendéglátásban dolgozók részére. Céljuk, hogy olyan ismeretanyagot adjank át a vendégekkel kapcsolatba kerülő munkatársak részére a kávéról, mely tudás birtokában emelhető a vendéglátóhelyek által nyújtott élmény színvonala.

Eddigi állomások: - Rácalmás (Jankovich Kúria Wellness Hotel és Étterem ) - Villány (Mandula Étterem és Bor-Bár Villány ) - Eger (Pizza Brumbrum Világbéke ) - Szigetmonostor (Rosinante Fogadó*** ) - Pannonhalma (Viator Apátsági Étterem és Borbár ) - Sopron (OneEleven ) - Balatonszemes (Kistücsök Étterem )

Folytatás: - Miskolc (zip's brewhouse ) - Debrecen (IKON Restaurant Debrecen ) - Veszprém (Gusto13 Bistro & Delicate )

Forrás: Turizmus Online


Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.